سه شنبه ۹ ارديبهشت ۱۳۹۳ ساعت ۲۰:۴۶
کد مطلب : 22543

کابوس پایان‌ناپذیر قطعی آب در کهک قم

قم نيوز : قم نیوز: کمبود و قطعی چند ساعته آب در بخش و شهر کهک باعث شده تابستان در این شهر هنوز نیامده با خود غم بیاورد. اهالی این بخش با کابوس قطعی طولانی آب و کمبود این مایه حیات، شب و روز می‌گذرانند.
کابوس پایان‌ناپذیر قطعی آب در کهک قم
به گزارش قم نیوز، این روزها مایه حیات انسان که خدای سبحان در بزرگ‌ترین کتاب خود آورده است، «از آب آفریده‌ایم هر چیز صاحب حیاتی را» از مردم شهرهای تابعه به ویژه شهر و بخش کهک دریغ شده است.

تعدادی از مردم این منطقه توریستی در گفتگو با خبرنگار مهر، از پایین رفتن سطح آب و بی توجهی مسئولان استان نسبت به تامین آب آشامیدنی بخش کهک ابراز نگرانی کردند.

آنان معتقدند سهل انگاری مسئولان نسبت به این امر بدیهی است زیرا اگر یک روز طمع خوش زندگی را با بی‌آبی مزه کنند اهالی شهرهای تابعه را درک و به جای اینکه چندین سال کمبود اعتبار را بهانه و از بار مسئولیت شانه خالی کنند فکری به حال مشکل بی آبی مردم می کردند.

محمدرضا حاج اسماعیلی رئیس شوای اسلامی شهر کهک با اشاره به مشکلات کمبود آب و نارضایتی مردم از این وضعیت اظهار کرد: تا زمانی که مسئولان طمع بی‌آبی را نچشند به فکر رفع قطعی آب اهالی کهک نخواهند بود.

وی افزود: اهالی کهک روزانه ۱۵ ساعت با قطعی آب دست و پنجه نرم می‌کنند که این مشکل با فرارسیدن فصل تابستان و مهاجرت جمعیت افزایش می یابد.

مسکن مهر تشدیدکننده بی‌آبی

مشکل کمبود آب در بخش کهک در سال های گذشته یکی از مشکلات اصلی مردم این منطقه بوده است که با وجود ساخت مسکن مهر و سکونت ۵۰۰ خانوار در این منطقه و موقعیت توریستی بودن کهک و مهاجرت جمعیت شناور در روزهای تعطیل، مشکل قطعی و کمبود آب بیشتر شده است.

رئیس شورای اسلامی شهر کهک به افزایش ۴۰ درصدی جمعیت کهک در ۲ سال اخیر اشاره کرد و گفت: در سال‌های گذشته سابقه کم آبی در شهر کهک در فصل زمستان وجود نداشت اما از زمان ساختن خانه های مسکن مهر حتی در فصل زمستان هم با قطعی آب مواجه شده ایم.

به اعتقاد او مکان یابی واحدهای مسکن مهر به گونه ای است که حجم قابل توجهی از آب شبکه آبرسانی شهری به سمت این محله هدایت می شود.

حاج اسماعیلی از وعده مسئولان برای اتمام طرح انتقال آب به کهک تا پایان سال ۹۳ خبر داد و گفت: کهک فقط نام ملاصدرا را یدک می کشد در غیر این صورت هیچ اقدامی برای آبادانی این شهر صورت نمی گیرد و آب که مهم‌ترین نیاز هر انسان است چند سال است اهالی را با مشکل مواجه کرده است.

تعلل در اجرای طرح انتقال آب

تعلل مسئولان در طرح انتقال آب به ۸۰ روستا در سال های گذشته باعث شد هزینه در نظر گرفته به دلیل نوسان اقتصادی بالا رود، تا حدی که دیگر با بودجه سابق امکان اجرای این طرح وجود ندارد.

در سال ۹۱ به دلیل ناتوانی اداره آب و فاضلاب روستایی‏، مدیریت آب و فاضلاب روستایی به آب و فاضلاب شهری استان واگذار شد.

بعد از این جابجایی، عبدالحمید توکلی بینا مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم در شهریور ۹۲ وعده داد با گرفتن بودجه موردنیاز این طرح، تا تابستان سال ۹۳ مشکل بی آبی اهالی کهک حل می شود. اما با روی کار آمدن دولت جدید دوباره شاهد تفکیک مدیریت شرکت آب و فاضلاب شهری از روستایی هستیم.

این بار علی صادق‌پور مدیر عامل شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم با اشاره به مشکلات هماهنگ کردن اجرای این طرح اظهار کرد: مشارکت بخش خصوصی و مرغداران و... در حفاری و لوله گذاری و اختصاص اعتبار دولت برای اجرای این طرح به طور کامل تامین نشده است.

وی شرکت آب و فاضلاب روستایی استان قم را متولی اجرای این طرح دانست و گفت: به دلیل مشکلات لوله گذاری و تامین اعتبار، اجرای این طرح توسط پیمانکار به کندی پیش می رود.

صادق‌پور به مردم روستاهای بخش کهک و شهروندان کهک وعده داد در صورت تامین نیازهای اجرایی این طرح تا پایان سال ۹۳ مشکل کمبود آب اهالی کهک بر طرف خواهد شد.

مردم کهک به وعده های عمل نشده مسئولان استان عادت کرده اند که هر روزشان را با استرس از نبودن الفبای زندگی سپری کنند. آنها این بار به سهراب سپهری قول می دهند که با داشتن آب آن را گل نکنند.

انتهای پیام/126
https://qomnews.ir/vdcfmtd0.w6d0jagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما