قم نيوز : قم نیوز: معاون بهره برداری شرکت آب و فاضلاب استان قم گفت: امسال 75 درصد آب شرب قم از سدکوچری تامین می شود.
به گزارش قم نیوز، ˈمهدی نظرزادهˈ افزود: آب سرشاخه های دز در پشت سد کوچری ذخیره شده و سپس به قم منتقل می شود.
سد کوچری که در شهرستان گلپایگان در ۱۸۰ کیلومتری شمال غربی اصفهان واقع است ، از اواخر سال گذشته آبگیری آن آغاز شده است.
این سد جزو پروژه انتقال آب از سرشاخه های دز به گلپایگان، قم و دیگر شهرهای این مسیر است.
حجم سد کوچری ۲۰۷ میلیون متر مکعب آب پیش بینی شده است.
وی با اشاره به کم آبی قم گفت: این استان منابع محدودی برای تامین آب شرب شهروندان و هم استانی های خود دارد و در حقیقت تنها ۱۰ درصد از آب شرب در قم چاه های علی آب تامین می شود.
وی گفت: با اجرای طرح انتقال آب از سدکوچری به دیگر استان ها بخش عمده ای مشکل بی آبی و خشکسالی در قم مرتفع شد.
نظرزاده افزود: هم اکنون آب مورد استفاده مردم قم از دو منبع سدکوچری و چاه های منطقه علی آباد تامین می شود که که به صورت یکنواخت با هم تلفیق شده و پس از تصفیه و آزمایشات بهداشتی در اختیار مردم قرار می گیرد.
وی تعداد مشترکان آب را ۳۷۰ هزار مورد عنوان کرد و با اشاره به میزان بالای مصرف آب در قم گفت: میزان سرانه مصرف خانگی در قم ۱۶۰ لیتر و مجموع مصارف خانگی، تجاری، صنعتی و خدماتی در این شهر به ۲۰۰ لیتر می رسد.
نظرزاده ادامه داد: این در حالی است که میانگین استاندارد مصرف روزانه آب درجهان و حتی کشورهای توسعه یافته بین ۱۰۰ تا ۱۵۰ لیتر برای هر نفر است.
وی ادامه داد: بر اساس استانداردهای اعلام شده از سوی سازمان بهداشت جهانی و نیز کارشناسی های انجام شده ، هر نفر در طول روز می تواند با ۱۰۰ لیتر آب تمام نیازهای آبی خود را پاسخ دهد.
وی تاکید کرد: باید فرهنگسازی لازم در این جهت صورت گیرد که صرفه جویی نیاز به کم مصرف کردن ندارد بلکه با مصرف صحیح و جلوگیری از هدررفت آب می توان میزان مصرف را کاهش داد.