قم نيوز : قم نیوز:عضو شورای اسلامی قم، گفت: در بخش مرکزی قم ۹۳ شورای روستایی وجود دارد، بنابراین مهمترین درخواست بخش مرکزی از استاندار قم این است که بخش مرکزی به دو دهستان تبدیل تا میزان رسیدگی به آنها بیشتر شود.
به گزارش قم نیوز، اعضای شورای اسلامی قم ظهر امروز با استاندار قم دیدار و هر کدام مشکلات و معظلات مهم استانی را مطرح کردند.
در این دیدار علیاصغر ابوالحسنی در دیدار شورای اسلامی استان با استاندار قم، اظهار کرد: از ابتدای فعالیت دوره چهارم این شورا، ۱۲ جلسه رسمی تشکیل شده و طی آنها، مدیران بنیاد مسکن حضور یافتهاند زیرا دغدغه اصلی بخشها و روستاهای قم مسئله مسکن است، البته جلسهای نیز به برای ساماندهی عوارض اتباع بیگانه داشتیم زیرا سه سال بود که عوارض تنها به حساب شهرداری قم واریز میشد ولی اتباع بیگانه در بخشها و روستاها هم ساکن هستند و از خدمات استفاده میکنند.
رئیس شورای اسلامی استان قم با درخواست بازگرداندن عوارض سه سال گذشته از استاندار قم، افزود: این عوارض جزو حقوق مردم محسوب میشد و امیدواریم مساعدتهای لازم صورت گیرد، البته با پیگیریهایی هم در مورد سازمان همیاری شهرداریها در مورد حسابرسی و درآمد داشتیم،مقرر شد حسابرسی سالهای ۹۰ تا ۹۳ در مورد این سازمان صورت گیرد.
وی با اشاره به جلساتی در مورد آب روستایی، تصریح کرد: ۱۸ تفاهمنامه با دستگاههای استان به امضا رسیده تا آنها مساعدتهایی به شوراهای استانی داشته باشند؛ این تفاهمنامهها در راستای امضای تفاهمنامههای شورای عالی استانها با وزارتخانههاست؛ در صورت اجرایی شدن این تفاهمات، بخش اعظم مشکلات روستاها و بخشها حل می شود.
شهردار جعفریه و سلفچگان مشخص نیست
رئیس شورای اسلامی قم با اشاره به مشکلاتی فعلی شورای اسلامی قم، تصریح کرد: با مساعدت استانداری، سه اتاق در فرمانداری سابق در اختیار این شورا قرار گرفته است و بخشی از این معضلات حل شده است ولی در زمینه تامین تجهیزات مشکلاتی وجود دارد، به عنوان مثال از ابتدای امسال یک ریال هم به حساب شورای استان واریز نشده و هر آنچه پرداختی داشتهایم از محل صرفهجوییهای سال گذشته بوده است؛ درخواست حداقل ۲۰ میلیون تومان برای پرداخت حقالزحمه دبیرخانه و دیگر هزینهها را داریم.
وی با تاکید به مشخص نبودن شهردار جعفریه و سلفچگان، عنوان کرد: فرصت سه ماهه سرپرستان هم به اتمام رسیده و با توجه به منع قانونی، هیچگونه اقدام مالی هم نمیتوان انجام داد، البته در قانون شوراها آمده پس از معرفی گزینههای شوراها برای شهرداری، ظرفت ۲۰ روز باید شهردار انتخاب شود ولی گفته شده ۴۵ روز برای پاسخگویی به جواب استعلام طول میکشد که البته به نظر ما لازم نیست همه این مدت بگذرد و تسریع در این کار امکانپذیر است.
ابوالحسنی با تاکید به جادههای قنوات و نیزار به عنوان مسیرهایی نیمهکاره، گفت: مشکل آب شهر کهک و ۸۰ روستاهای آن نیز بارها عنوان شده ولی هنوز اقدامی عملی صورت نگرفته است و مردم این روستا روزی سه ساعت آب در اختیار دارند.
حجتالاسلام سعید روحانی با اشاره به اشاره به اهمیت مباحث فرهنگی، اظهار کرد: ما باید بتوانیم افرادی که در بخشها، متولی کار فرهنگی هستند را در جلساتی شرکت داده و اهداف و برنامههایشان را اخذ کنیم، زیرا در گذشته، بودجه فرهنگی بخشها را استانداری تامین می کرد و برای آن نیز برنامه ریزی سالانه انجام می شد، که در این راستا از کانون های فرهنگی بخش ها هم استفاده می شد.
بخش مرکزی به دو دهستان تقسیم شود
عضو شورای اسلامی قم با تاکید به تقویت کارهای فرهنگی در استان افزود: باید امروز هم بودجههای فرهنگی را در بخشها در چارچوب برنامهریزی و برنامههای تدوین شده هزینه کنیم تا کارها به خوبی انجام شود.
علی مرادی با اشاره به شوراهای بخش مرکزی قم، تصریح کرد:در بخش مرکزی قم ۹۳ شورای روستایی وجود دارد، بنابراین مهمترین درخواست بخش مرکزی از استاندار این است که بخش مرکزی به دو دهستان تبدیل شود تا میزان رسیدگی به آنها بیشتر شود.
عضو شورای اسلامی بخش مرکزی قم با اشاره به گاز رسانی به بخش قنوات، بیان کرد: در حال حاضر گازرسانی به روستاهای قنوات انجام شده است، اما درباره قمرود انجام نشده است و فقط روستای چشمه شور از نعمت گاز برخوردار است.
وی با تاکید به لزوم توجه به تامین آب شرب روستاهای دهستان قمرود، افزود: دهستان قمرود از نعمت آب شیرین سرچشمههای دز محروم است و مردم این منطقه آبی با کیفیت پایین را مصرف میکنند و مسئولان آبفار نیز همیشه بحث کمبود اعتبار را مطرح می کنند و این سبب شده است تا مردم بسیاری از تجهیزات را به طور شخصی خریداری کنند.
۳۰ روستای خلجستان از نعمت گاز محروم هستند
مرادی با اشاره به ترمیم روکش آسفالت، اظهار کرد:اجرای روکش آسفالت و اصلاح هندسی مسیرهای دسترسی به روستاهای ۶ امامزاده و لنگرود نیز از درخواستهای مردمی است که امیدواریم مسئولان عالی استان رسیدگی به آنها را در دستور کار قرار دهند تا برخی از مشکلات مردم حل شود.
امیررضا قاسمی با اشاره به عدم برخورداری از نعمت گاز در بخش خلجستان به ویژه دهستان قاهان به عنوان بزرگترین مشکل، تصریح کرد: از سال ۷۸ تاکنون پیگیر این مسئله هستیم ولی هنوز مشکل گازرسانی به ۳۰ روستای خلجستان حل نشده است و مردم با مشکلات بی شماری روبه رو هستند.
عضو شورای اسلامی استان قم با بیان توریستی بودن این منطقه، عنوان کرد:با اینکه ۵ هزار نفر جمعیت ثابت این منطقه هستند، اما توریستی بودن منطقه، سبب می شود گاهی اوقات شاهد جمعیت ۵۰ هزار نفری نیز باشیم.
وی با تاکید به کمبود آب شرب به عنوان یکی دیگر مشکلات خلجستان، بیان کرد: اگاهی اوقات روستاهای این بخش در طول شبانهروز کمتر از یک ساعت آب در اختیار دارند؛ اگر دستور داده شود که این روستاها هم میتوانند از آب سرشاخههای دز بهرهمند شود مشکلات آنها حل میشود و مردم می توانند از آب مطلوب بهره مند شوند.
روستاهای محروم نیازمند رسیدگی بیشتری هستند
جواد سعادتمند با اشاره به وجود محرومیت در روستاها، تاکید کرد: توقع شهرهای کوچک و روستاها از شوراها و مسئولان بیشتر است زیرا محرومیتهای بیشتری را متحمل شده اند، بنابراین از استاندار قم میخواهیم وقتی را هم برای حضور و سرکشی به بخشها و روستاها اختصاص دهد.
عضو شورای اسلامی شهر قنوات با اشاره به جمعیت زیاد قنوات، اظهار کرد: قنوات پر جمعیتترین نقطه شهری پس از قم در استان محسوب میشود که ۱۲ هزار نفر در این شهر زندگی میکنند و در بخش مرکزی هم ۲۵ هزار نفر ساکن هستند که باید به مشکلات آنها رسیدگی شود. وی با تاکید به جاده قم ـ قنوات، افزود: طول این جاده چندان زیاد نیست ولی سه سال است که پروژه بهسازی آن آغاز و مقرر شده بود تا اواسط سال گذشته و در قالب طرح مهر ماندگار به اتمام برسد ولی تا امروز بیش از ۵۰ درصد پیشرفت فیزیکی نداشته است که سبب گلایه مردم شده است. سعادتمند با اشاره به عدم استقرار نمایندگی برخی در ادارات در قنوات، تصریح کرد: به عنوان مثال اداره آموزش و پرورش در این شهر وجود ندارد؛ بخشی از قنوات زیر نظر ناحیه یک آموزش و پرورش و بخش دیگری هم زیر نظر ناحیه سه قرار دارد بنابراین درخواست ما این است که اداره کل آموزش و پرورش، نمایندگی خود را در قنوات راهاندازی کند تا برخی از مشکلات آموزشی برطرف شود.
قم از عوارض منطقه ویژه و شهرکهای صنعتی سلفچگان سود می برد
علی عبداللهی پارسا با اشاره به اعتبار اندک درنظرگرفته شده برای شهرداری ها، گفت:اعتبار در نظر گرفته شده برای شهرداریهای شهرهای استان قم بسیار کم است به طوری که موجودی برخی از شهرداریها زیر یک میلیون تومان گزارش میشود، بنابراین اگر نتوانیم منابع پایداری برای شهرداریهای شهرهای تابعه قم فراهم کنیم آنها در معرض ورشکستگی قرار میگیرند.
عضو شورای اسلامی سلفچگان با اشاره به قانون پنجم توسعه با هدف زدودن چهره فقر از اطراف مناطق آزاد، اظهار کرد: باید حداقل یک درصد از عوارض ورودی و صدور کالاها را به نیازمندان بومی منطقه اختصاص دهند؛ روستاهای اطراف سلفچگان نیز به سبب آلودگی منطقه نمیتوانند از کولر آبی استفاده کنند که این نیز یکی از معضلات مردم این منطقه است.
حسین دژکام با اشاره به سود بردن قم از عوارض منطقه، افزود: عوارض منطقه ویژه و شهرکهای صنعتی سلفچگان به قم سرازیر میشوند و اگر حتی یک درصد این عوارض در بخش سلفچگان هزینه شود، تحولی بزرگ در روستاها و شهر سلفچگان به وجود می آورد.
عضو شورای اسلامی سلفچگان با تاکید بر اجرای هر چه بیشتر و بهتر طرح هادی روستایی، خاطرنشان کرد: روستاهای این منطقه بسیار مظلوم واقع شدهاند و خدماتی به آنها تعلق نمیگیرد، بنابراین از استاندار قم میخواهیم پیگیری لازم برای اختصاص یک درصد عوارض منطقه آزاد سلفچگان به روستاهای این منطقه را داشته باشد تا مشکل مردم منطقه حل شود.