قم نيوز : قم نیوز: رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم گفت: با توجه به نزدیک شدن به فصل برداشت غلات در استان قم، پیشبینی میکنیم در سال جاری حدود ۳۰ هزار تن گندم از مزارع استان برداشت شود.
به گزارش قم نیوز، محمدرضا طلایی با اشاره به اینکه وضعیت کشت پائیزه در استان مناسب است، اظهار داشت: با توجه با شرایط ویژهای که به لحاظ کمبود آب و خشکسالی در استان قم با آن مواجه بودیم، با اندیشیدن تمهیدات لازم و اقدامات ترویجی، تلاش کردیم بخشی از این صدماتی که از ناحیه خشکسالی به کشاورزان وارد شده است را جبران کنیم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم افزود: به همین منظور و برای ایجاد هماهنگیهای لازم برای آغاز عملیات برداشت غلات، همایش کمباینداران استان قم به مانند سنوات گذشته به همت سازمان جهاد کشاورزی و با حضور نمایندگان شرکت نفت، سیلو و راهور برگزار شد.
طلایی تاکید کرد: مبارزه با سن غلات نیز در دستور کار جهاد کشاورزی قرار گرفت و تاکنون بیش از ۲۲ هزار هکتار از اراضی زراعی استان زیرپوشش عملیات مبارزه قرار گرفته و در حال ادامه است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم از استخدام ۶۸ نفر از ناظرین طرح گندم در سال گذشته خبر داد و افزود: این افراد سالیان متمادی بود که در مزارع مشغول به کار بودند و با مساعدتی که مجلس انجام داد، اواخر سال گذشته ۶۸ نفر از این افراد استخدام و این ناظرین در مراکز بخشها مستقر شدند و منشأ اثرات خوبی در مزارع هستند که تا کنون شاهد آن بودهایم.
طلایی در ادامه سخنان خود گفت: توسعه باغات و تغییر الگوی کشت که در استان قم ضروری به نظر میرسد و مورد تاکید مدیریت عالی استان است که به صورت جدی پیگیر هستیم و در سطح حدود ۲ هزار هکتار تغییر الگوی کشت را پیاده سازی کردیم که این طرح همچنان ادامه دارد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: عملیات مبارزه با علفهای هرز مزارع در سطح حدود ۷ هزار هکتار در استان قم اجرا شد که این سطح مبارزه تا کنون در قم بی نظیر بوده و یک رکورد جدید است.
وی با اشاره به اجرای عملیات آب و خاک در استان قم بیان کرد: در سال گذشته احیا و مرمت ۳۷ رشته از قنوات، پوشش انهار، سیستم آبیاری تحت فشار، لوله گذاری، تسطیح اراضی و ... را در سطح باغات و مزارع استان قم اجرا کردهایم.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم در ادامه به عنایت ویژه دولت یازدهم به بخش کشاورزی قم اشاره کرد و گفت: در سفر هیئت دولت به استان قم برای سال ۹۴ مبلغ ۱۱ میلیارد تومان اعتبار به اجرای سیستمهای آبیاری زیرفشار در قم اختصاص پیدا کرد که عملیات اجرایی آن شروع و برای هر هکتار اجرای عملیات ۵/۶ میلیون تومان کمک بلا عوض پرداخت میشود.