سه شنبه ۹ تير ۱۳۹۴ ساعت ۱۶:۲۴
کد مطلب : 31161
منبع : باشگاه خبرنگاران

حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی با "شعار" ممکن نیست

قم نيوز : قم نیوز: همانگونه که رهبر معظم انقلاب همواره در فرمایشات خود به آن تاکید می‌کنند گرایش به بیرون یکی از نکات اصلی در مقاوم کردن اقتصاد است اما این اصل نباید منجر به فراموش کردن توانایی داخلی و در پی معجزه گشتن در دوران پساتحریم شود.
حرکت در مسیر اقتصاد مقاومتی با "شعار" ممکن نیست
به گزارش قم نیوز، ۲۹ بهمن ماه ۹۲ بود که مقام معظم رهبری دریچه‌ای جدید به روی اقتصاد کشور گشودند،‌ دریچه‌ای که شامل ۲۴ بند با اصول تکیه بر توانایی داخل با نگاه به بیرون می‌شد.

"اقتصاد مقاومتی" نامی است که تعریف کاملی از این دریچه دارد و نزدیک به ۱۷ ماه است که به ادبیان اقتصاد ایران اضافه شده تا نگاه به افق آینده در برنامه مسئولان اقتصادی کشور قرار گیرد.

رهبر معظم انقلاب در روز ابلاغ این طرح فرمودند: "پیروی از الگوی علمی و بومی برآمده از فرهنگ انقلابی و اسلامی، عامل شکست و عقب نشینی دشمن در جنگ تحمیلی اقتصادی علیه ملت ایران خواهد شد، همچنین اقتصاد مقاومتی خواهد توانست در بحران‌های رو به افزایش جهانی، الگویی الهام‌بخش از نظام اقتصادی اسلام را عینیت بخشد و زمینه و فرصت مناسب را برای نقش‌آفرینی مردم و فعالان اقتصادی در تحقق حماسه اقتصادی فراهم کند."

بر این اساس؛ اقتصاد ایران همواره از مسائلی همچون واردات بی‌رویه، بیکاری، عدم حمایت جامع و کامل از تولید داخل، شاخص پایین بهره‌وری، حجم بزرگ دولت، تورم، آسیب‌پذیری در برابر تکانه‌ها و الگوی نادرست مصرف رنج می‌برد که در کنار این چالش‌ها غرب نیز با اعمال تحریم‌های ظالمانه دست‌اندازهای اقتصاد ایران را افزون کرد.

در این بهبوهه ابلاغ سیاست‌های اقتصاد مقاومتی راهی برای مقاوم کردن اقتصاد ایران بود تا به گفته ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام اقتصاد ایران به مرحله عدم تأثیرپذیری از شوک‌ها و ایمن شدن در برابر تکانه‌ها برسد.

نائب رئیس خانه اقتصاد ایران در این خصوص می‌گوید: اقتصاد مقاومتی یکی از درایت‌های تخصصی و روشنفکرانه مقام معظم رهبری در حوزه اقتصاد است که متأسفانه برخی از صاحبنظران تعریف صریح و واضحی از اقتصاد مقاومتی ارائه نکرده‌اند و به سمتی رفته‌اند که اقتصاد مقاومتی را یک اقتصاد ریاضتی نشان داده‌اند.

وی ادامه می‌دهد: مفهوم اصلی اقتصاد مقاومتی این است که باید اقتصاد کشور به گونه‌ای باشد که در تمام شرایط تحریم و یا پساتحریم و یا هر گونه اتفاق دیگری مقاوم بوده و ضربه‌پذیر نباشد.

بر این اساس؛ برای تحقق اقتصاد مقاومتی رئیس دولت یازدهم با ابلاغ نامه‌ای یازده‌بندی به معاون اول خود، دستورات لازم را به وزارتخانه‌ها ارسال کرد و تاکید شد گزارش کار و اقدامات به طور منظم به شخص رئیس جمهور ارائه شود.

همچنین کتابی تحت عنوان "مجموعه اهداف، سیاست‌ها و برنامه‌های اقتصاد مقاومتی" مشتمل بر سه بخش توسط شورای اقتصاد تصویب شد که در پی پر کردن خلاهای اقتصادی کشور در حوزه‌های محتلف است.

البته قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر نیز می‌تواند یکی از اهرم‌های حضور در جریان اقتصاد مقاومتی تلقی شود ولی باید توجه شود که راه ورود به مسیر اقتصاد مقاومتی تنها شعار و تدوین برنامه نیست بلکه برای قرار گرفتن در جریان اقتصاد مقاومتی باید به اقدامات عملی روی آورد.

مقام معظم رهبری اخیرا در دیدار با مسئولان نظام با تاکید بر اینکه ما باید با همه‌ى توان، با همه‌ى ظرفیّت موضوع اقتصاد مقاومتى را در داخل دنبال کنیم، فرمودند: "در بخش اقتصاد، تقواى جامعه عبارت است از اقتصاد مقاومتى. اگر در مورد اقتصاد می‌خواهیم در مقابل تکانه‌هاى ناشى از حوادث جهانى یا در مقابل تیرهاى زهرآگین سیاست‌هاى معارض جهانى آسیب نبینیم، ناچاریم به اقتصاد مقاومتى رو کنیم. نقطه‌ى کانونى اقتصاد مقاومتى عبارت است از درون‌زایى در کنار برون‌گرایى. درون‌زایى به معناى انزواطلبى تعبیر نشود؛ درون‌زایى با نگاه به بیرون و با گرایش به بیرون جامعه امّا تکیه به توانایى درونى و به ظرفیّت درونى."

به گزارش قم نیوز، همانگونه که رهبر معظم انقلاب همواره در فرمایشات خود به آن تاکید می‌کنند گرایش به بیرون یکی از نکات اصلی در مقاوم کردن اقتصاد است اما این اصل نباید منجر به فراموش کردن توانایی داخلی و در پی معجزه گشتن در دوران پساتحریم شود.

آنچه که مسلم بوده این است که استحکام اقتصاد در برابر تکانه‌ها و اصلاح زیرساخت‌ها در کنار زمان‌بر بودن نیاز به یک مدیریت جهادی و مسئولیت‌پذیری متولیان امر دارد که امید می‌رود این ضرورت مورد توجه دستگاه‌های کشور قرار گیرد.

انتهای پیام/۱۳۲
https://qomnews.ir/vdcb88bf.rhb80piuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما