قم نيوز : قم نیوز: آیت‌الله مکارم‌شیرازی گفت: پس از ۳۵ سال قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس تصویب شد ولی در مقام اجرا برخی از مسئولان اگر و اما دارند؛ امیدواریم اگر مشکلی هست آن را حل کنند و این قانون در جمهوری اسلامی ایران پیاده شود.
آیت‌الله مکارم‌شیرازی: مسئولان قانون امر به معروف را اجرا کنند‌
به گزارش قم نیوز، آیت‌الله مکارم‌شیرازی در مراسم شب قدر که در مدرسه امام موسی کاظم (ع) برگزار شد، اظهارداشت: اگر توحید افعالی مردم درست شود، همه مشکلات آن‌ها حل می‌شود؛ انسان باید روزی و عزت خود را از خدا بخواهد، نه از دست مردم و در پناه پنهان کاری در روابط؛ اگر توحید افعال در جامعه درست شود همه چیز در جامعه درست خواهد شد.

استادبرجسته حوزه علمیه افزود: قرآن بیان می‌کند، اکثر کسانی که ایمان دارند، شرکی نیز در اعمال آن‌ها موج می زند که همان شرک افعالی است؛ وقتی به او گفته می‌شود، چرا امر به معروف نمی‌کنی می‌گویند که ممکن است دوستان و یا مشتریان از دست من ناراحت شوند.

مرجع تقلید شیعیان بیان کرد: پس از ۳۵ سال قانون امر به معروف و نهی از منکر در مجلس تصویب شد و پس از آن توسط شورای نگبهان تصویب شد، ولی در مقام اجرا برخی از مسئولان اگر و اما دارند، ولی امیدواریم اگر مشکلی هست آن را حل کنند و این قانون پس از ۳۵ سال در جمهوری اسلامی ایران پیاده شود.

وی گفت: اگر کسی در محل خود مشاهده می‌کند فروش مواد مخدر یا فعالیت مشکوک انجام می‌شود، باید به مدیران و مسئولان ذیربط اطلاع دهد و آن‌ها هم با آن‌ها برخورد می‌کنند؛ این کار باید در جامعه نهادینه شود؛ نکته دیگر اینکه امکان دارد در بازار اجناس تقلبی داده شود، باید اطلاع داده شود و مدیران با او برخورد کنند؛ در مورد رشوه‌خواری هم همین طور است؛ یعنی اگر همه ناظر باشند و مشکلات را به مسئولین بگویند و آنان به این امور سریع رسیدگی کنند، قطعاً اوضاع عوض می‌شود.

آیت الله مکارم شیرازی تصریح کرد: پدر و مادران اگر می‌بینند که فرزندشان نماز نمی‌خوانند، باید با احترام و دوستی با آن‌ها برخورد کنند تا به بهترین شکل تأثیر خود را بگذارد؛ گاهی اوقات نیز ممکن است جوان ما با دوست ناباب خود رابطه داشته باشد که باید به خوبی و خوشی به او نهی از منکر کنیم؛ در این رابطه با امر به معروف جامعه تغییر می‌کند و قانون پیاده می‌شود و مردم نیز به بهترین شکل روابط خود را تنظیم می‌کنند.

مرجع تقلید شیعیان گفت: امر به معروف و نهی از منکر در جامعه ما مظلوم واقع شده است؛ برخی امر به معروف را با خشونت یکی دانسته‌اند؛ برخی فکر می‌کنند باید با خشونت با مردم رفتار کنند و نام آن را نهی از منکر بنامند که این امر اشتباه است.

استادبرجسته حوزه علمیه تصریح کرد: در میان فرعونیان جوان با ایمانی بود که بس که پاک بود، خزانه دار فرعون هم شد و وقتی مواجهه حضرت موسی (ع) با ساحران را دید به موسی ایمان آورد و در آن زمان تقیه کرد تا بتواند کار کند؛ آن‌هایی که می گویند تقیه بدعت شیعیان است قرآن را نخوانده‌اند؛ سپس فرعون گفت که می‌خواهم موسی را بکشم و در آنجا این مرد مؤمن نصیحتی کرد که هم خود و هم جان حضرت موسی و بنی اسراییل را نجات داد؛ طرز امر به معروف و نهی از منکر در این داستان قرآنی به خوبی بیان شده است که وی گفت، شما چرا می‌خواهید او را بکشید، زیرا از دو حال خارج نیست که یا موسی دروغ می‌گوید و یا اینکه راست می‌گوید و حال اگر راست بگوید، این مسائل دامن ما را می‌گیرد و عذاب الهی نازل می‌شود؛ لااقل احتمال آن را بدهید و ممکن است عذاب الهی بر ما نازل شود.

وی گفت: وی یک سخن منطقی و عقلانی را مطرح کرد بدون اینکه با کسی خشونت کند این نهی از منکر را مطرح کرد؛ آن فرد مؤمن از راه دیگر وارد شد و گفت که من می‌ترسم که به سرنوشت قوم عاد و ثمود و قوم نوح دچار شویم؛ شاید آن تاریخ در باره ما هم تکرار شود و باید احتمال آن را بدهیم؛ وی از طریق تاریخ این مطلب را گوشزد کرد ولی در مرحله سوم بیان کرد که زندگی دنیا زودگذر است، ولی آخرت روزگار قرار و زندگی جاویدان است؛ وی در مرحله چهارم بیان کرد که اگر به این سخن هم گوش نمی‌دهید در آینده خواهید فهیمد که چه سخنی برای شما داشتم و شما گوش ندادید.

آیت الله مکارم شیرازی بیان کرد: در امر به معروف، گاهی ممکن است یک نفر با یک امربه معروف کشور را نجات دهد و من امیدوارم این قانون مراحل اجرای خود را نیز به بهترین شکل طی کند و جامعه ما نیز راه بهتری برود.

مرجع تقلید شیعیان افزود: توصیه به امر به معروف یکی از وصایای امام علی (ع) بود که فرمودند، اگر امر به معروف را ترک کنید دعای شما مستجاب نمی‌شود؛ حتی دعای نیکان نیز در حق شما مستجباب نمی‌شود.

انتهای پیام/۱۳۲
https://qomnews.ir/vdciqrap.t1azy2bcct.html
نام شما
آدرس ايميل شما