قم نيوز : قم نگار: مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قم شرایط واگذاری اراضی ملی به متقاضیان را تشریح کرد.
به گزارش قم نگار، محمد ابراهیم نجابت فعالیت های این مدیریت را در دوشاخه بزرگ تعریف کرد و افزود: شاخه واگذاری یکی از شاخه های فعالیت مدیریت امور اراضی می باشد که بسیار گسترده و حائز اهمیت است.
وی افزود: واگذاری تمامی اراضی ملی در سرتاسر استان در قالب کلیه طرح ها اعم از کشاورزی و غیر کشاورزی از جمله وظایف امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی است.
وی ادامه داد: واگذاری اراضی به طرح های غیر کشاورزی بزرگ در سطح استان نیز در قالب یک کمیسیونی است که ریاست آن با شخص استاندار است که در آن کمیسیون نیز امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی جایگاه ویژه ای دارد، طرح های کشاورزی نیز در قالب کمیسیون دیگری بررسی می شود که ریاست آن بر عهده رئیس سازمان جهاد کشاورزی است و این کمیسیون زمین مورد نیاز برای کلیه طرح های کشاورزی را واگذار می کند.
نجابت تصریح کرد: مواردی که مطرح شد بخشی از فعالیت های مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی در شاخه واگذاری زمین است و از سوی دیگر نظارت بر اجرای طرح ها در اراضی واگذاری و در نهایت فروش و انتقال قطعی و ... نیز از دیگر وظایف این معاونت در شاخه واگذاری زمین است.
این مقام مسئول در سازمان جهاد کشاوزی استان قم در بخش دیگری از سخنان خود به یکی دیگر از شاخه های فعالیت این مدیریت اشاره کرد و گفت: اجرای قانون حفظ کاربری اراضی زراعی و باغات یکی دیگر ازشاخه های فعالیت بسیار مهم و حساس این معاونت است.
نجابت افزود: موافقت یا عدم موافقت با تغییر کاربری اراضی کشاورزی در قالب این قانون بر عهده این سازمان می باشد که برای این منظور هم کمیسیونی در سازمان جهاد کشاورزی تشکیل شده که ریاست آن بر عهده رئیس سازمان جهاد کشاورزی است و اعضای دیگری از جمله نماینده استاندار، محیط زیست، مسکن و شهرسازی و ... هم در این کمیسیون حضور دارند.
وی اضافه کرد: یکی از زیربخش های اجرای قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی، در قالب تبصره ۴ ماده یک این قانون است که در آن با طرح هایی که وابسته به بخش کشاورزی است و می خواهد در اراضی کشاورزی انجام شود، تصمیم گیری می شود و مجوز این گونه فعالیت ها را به صورت مستقیم رئیس سازمان جهاد کشاورزی صادر می کند.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: این دوشاخه از جمله فعالیت های اصلی مدیریت امور اراضی است که طیف بسیار وسیعی از فعالیت ها را شامل می شود.
نجابت اجرای امور باقیمانده اصلاحات ارضی را از دیگر فعالیت های مهم این معاونت برشمرد و گفت: یکسری فعالیت های دیگر در کنار این فعالیت ها نیز در حال انجام است که خود آن نیازمند یک فرآیند جدید است که در این راستا نیز فعالیت هایی را در دستور کار داریم.
وی در ادامه سخنان خود از اجرای طرح کاداستر در استان قم خبر داد و افزود: در این طرح مالکیت اراضی مشخص می شود، املاک ملی، مستثنیات و املاک مردم از هم تفکیک و منجر به صدور سند می شود، سندی که ملک مردم را از دولت جدا می کند و هم املاک مردم و هم املاک متعلق به دولت دارای سند تک برگی می گردد.
نجابت بیان داشت: با اجرای کامل این طرح در هر نقطه ای در استان که قرار می گیرید، مشخص است که محدوده آن چیست، مالکیت برای کیست و حدود اربعه آن به کجا ختم می شود.
وی شناسنامه دار کردن اراضی استان را از دیگر فعالیت های این مدیریت برشمرد و گفت: در قالب این طرح اراضی را که به کشاورزان واگذار کردیم و می خواهیم سند بدهیم را تعیین تکلیف و رفع اختلاف نموده و نهایتا آنها را برای صدور سند به ثبت معرفی می کنیم.
وی اجرای قانون تشخیص اراضی بایر مصوبه مجتمع تشخیص مصلحت نظام را یکی دیگر از سرفصل های فعالیت این مدیریت برشمرد و افزود: اراضی که به عنوان اراضی کشاورزی به اشخاص واگذار شده است در صورتی که به مدت ۵ سال بدون عذر موجه رها و کشت نشود، این اراضی به دولت بر می گردد، پیگیری شناسایی این اراضی و تعیین تکلیف آن نیز یکی دیگر از وظایف مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قم است.
نجابت افزود: طبق این قانون حتی اگر فردی سند هم برای اراضی زراعی واگذاری گرفته باشد، اگر به مدت ۵ سال کشت نشود، سند به نام دولت بر می گردد و زمین از فرد مذکور خلع ید خواهد شد.
وی بیان داشت: اگر فردی که زمین را دریافت کرده عذر موجهی برای عدم کشت زمین داشته باشد یعنی مشکلی پیش روی فعالیت او ایجاد شده باشد که رفع آن غیر ممکن باشد، زمین همچنان در اختیار فرد قرار دارد تا تعیین تکلیف شود، ولی اگر در جایی آب وجود داشته باشد و مشکل خاصی هم برای کشت نباشد، اگر زمینی به مدت ۵ سال رها شده باشد، این اراضی به دولت بازگردانده می شود.
این مقام مسئول در سازمان جهاد کشاورزی استان قم در ادامه سخنان خود به شرایط واگذاری اراضی ملی به متقاضیان اشاره کرد و گفت: امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی برای طرح های کشاورزی و غیر کشاورزی زمین ملی واگذار می کند ولی با شرایطی که در قانون ذکر شده است.
نجابت تصریح کرد: در هر جایی که ملک متعلق به دولت باشد امکان واگذاری اراضی ملی به متقاضیان وجود دارد اما به شرطی که طرحی که ارائه می گردد، قابل اجرا باشد، این طور نیست که هر کسی هر طرحی بیاورد ما قبول کنیم، طرح باید مورد بررسی دقیق و کارشناسی قرار بگیرد، اگر واقعا قابل اجرا بود و توجیه اقتصادی هم داشت، پس از کسب نظر موافق دستگاه های مربوطه زمین واگذار می گردد.
وی با اشاره به مشکلات و چالش های زیادی که در خصوص کمبود آب در قم ایجاد شده است، افزود: بر همین اساس امروز واگذاری زمین برای کشاورزی کمی محدود شده است و علت آن هم این است که در استان قم بیشتر مناطق به لحاظ سفره های زیرزمینی یا در منطقه ممنوعه قرار دارند یا در مناطق بحرانی، به همین دلیل واگذاری زمین برای کشاورزی محدود گردیده است.
مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: شرط واگذاری زمین های زراعتی در اطراف روستا این است که فرد متقاضی ساکن همان روستا باشد.
وی افزود: برای طرح های غیر کشاورزی قید ساکن روستا بودن هم مطرح نیست و فقط فردی که تقاضای دریافت زمین دارد نباید کارمند دولت باشد و از طرف دیگر تمام مراجع تائید کننده باید موافقت خود را با طرح مذکور اعلام نمایند تا بتوانیم زمین در اختیار قرار دهیم.
نجابت بیان داشت: مجموعه اقدامات مدیریت امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی استان قم منجر به این شده است که این استان در بحث جلوگیری از تغییر کاربری اراضی کشاورزی در بین استان های دیگر کشور پیشتاز باشد.
بنده نطرم راجع به واگذاری املاک کشاورزی به شرط استفاده علمی از اب ودر حین کشاورزی تولید برق با پنل خورشیدی است.وخود خواهان این موضوع با اجازه وموافقت شما هستم .متشکرم اگر راهنمایی. وکمک کنید
سلام و خسته نباشید
واگذاری زمین کشاورزی در چند هکتار امکان پذیر است برای کشاورزی؟
برای واگذاری زمین کشاورزی چه کار باید کرد و چه مدارکی نیاز هست؟
ممنون