قم نيوز : قم نگار: در یکصد و شصت و یکمین جلسه شورای شهر قم لوایح مختلفی مانند تغییر نام شوارع و ساماندهی سد معبر وانت بارها در شهر قم مورد برررسی قرار گرفت.
به گزارش قم نگار، یکصد و شصت و یکمین جلسه رسمی و علنی شورای اسلامی شهر قم شب گذشته با حضور مرتضی سقائیاننژاد شهردار قم، ولی الله بیاتی رئیس شورای اسلامی شهر قم و اعضای شورای شهر برگزار شد.
در این جلسه لوایح مختلفی مانند تغییر نام شوارع و ساماندهی سد معبر وانت بارها در شهر قم مورد برررسی قرار گرفت.
حجت الاسلام آتش زر لایحه کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر قم مربوط به اخذ مجوز اعمال مساعدت با احتساب کاهش عوارض به میزان ۴۰ درصد بابت پلاک ثبتی ۱۰۵۹/۹۸ متعلق به موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی (ره) در صحن علنی شورا مطرح کرد.
رئیس کمیسیون برنامه و بودجه با بیان اینکه پیشنهاد کاهش تعرفه تا ۴۰ درصد به دلیل کاربری فرهنگی این مرکز توسط شهردار قم اعلام شده است اظهارداشت: با این شرط که مبلغ ۱۹۰ میلیون باقیمانده عوارض تا پایان سال و نقد پرداخت شود این ۴۰ درصد را در کمیسیون تصویب کردهایم.
این لایحه با موافقت اعضای شورای شهر قم به تصویب رسید.
لایحه دیگر کمیسیون برنامه و بودجه شوراس شهر قم مربوط به اخذ مجوز محاسبه و دریافت عوارض بر اساس سال ۹۳ بابت ما به التفاوت متراژ پلاک ثبتی پروژه پردیس خواهران متعلق به جامعه المصطفی بود که توسط آتش زر قرائت شد.
عواطف رستمی سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه قرار بود در مورد تخفیفها شهرداری ورود پیدا کند خاطر نشان کرد: سوال این است که برای درخواستهای شخصی به شورا برنامه چگونه است و آیا شهرداری این موارد را پرداخت میکند یا خیر.
آتش زر با بیان اینکه اگر مردم هم نامهای داشته باشند بررسی میشود گفت: سازوکار قانونی در این زمینه برای همه مردم هم اجرا میشود و تفاوتی میان سازمانها و مردم وجود ندارد.
حسین فاکر عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه ما خواستار بررسی این نامهها به صورت برنامه ریزی شده و با سازوکار رسمی بودهایم گفت: متاسفانه این سازوکار هنوز اجرایی نشده است.
آتش زر با بیان اینکه برای این تخفیفها سازوکاری در نظر داریم افزود: تعیین این سازوکار به زودی عملیاتی میشود که این لایحه نیز به تصویب رسید.
اخذ مجوز محاسبه و دریافت عوارض بر مبنای سال ۹۴ بابت پلاک ثبتی متعلق به شرکت تعاونی مسکن سردفتران، دفتریاران لایحه دیگری بود که آتش زر مطرح کرد.
وی با بیان اینکه شهرداری اعلام کرده است چون به تازگی نقشه خود را آوردهاند تخفیف بر اساس همان سال ۹۳ پرداخت شود عنوان کرد: تصویب کردیم در صورت تقسیط عوارض بر اساس تعرفه سال ۹۳ پرداخت شود. این لایحه با موافقت اکثریت اعضای شورا به تصویب رسید.
عباس ذاکریان رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به لایحه اخذ مجوز نامگذاری ۳۲ فقره اسامی پیشنهادی برای شوارع و عوارض شهر قم بیان کرد: برخی از موارد نیاز به بررسی مجدد داشته است که در جلسه بعد مطرح میشود.
شوارع شهر قم پس از نظر کمیسیون تلفیق تغییر نام میدهند وی با بیان اینکه بلوار شهید بهشتی حد فاصل ۷۲ تن تا میدان امام به آیت الله بهجت تغییر نام میدهد گفت: بلوار الغدیر در کنار مسجد الغدیر خیابانی به نام امام سجاد داریم این خیابان به نام علامه امینی تغییر نام میدهد.
محمدرضا ملکی عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه ۶ هزار شهید در استان قم داریم و نباید از اسامی دیگری غیر از این اسامی در نامگذاری شوارع شهر قم دیده شود عنوان کرد: در تغییر نام برخی خیابانها بهتر بود اسامی که کمتر شناخته شده و در چند جای شهر قم مورد استفاده قرار گرفته است تعویض میشد نه در خیابانهایی که همه مردم آنها را به این اسامی میشناسند.
مصطفی سعادت طلب با اشاره به اینکه نام خوب در روایتهای ما مورد تاکید قرار گرفته است گفت: نام گذاری خیابانها و شوارع در کنار فعالیتهای عمرانی باید با دقت بیشتری انجام شود. پیشنهاد میدهم نقشهای داشته باشیم که تمام نامگذاریهایی که داریم به صورت قابل کنترل در آن ترسیم شود.
رئیس کمیسیون امور زیربنایی با اشاره به اینکه خدا را شکر میکنیم که در شهری با هزاران شهید زندگی میکنیم تصریح کرد: اسم خیابان آذر نباید با همه این سخنها تغییر کند. اگر پیشینه غلطی در این نام وجود داشته است آن را تعویض کنید اما اینگونه نبوده است. خیابان آذر از خیابانهای قدیمی قم است و همه کسانی که در قم زندگی میکردند نسبت به این نام تعصب دارند و نباید تغییر کند.
وی با اشاره به اینکه بخشی از این خیابان هم به نام شهید دل آذر نامگذاری شده است گفت: برخی از تغییر نامها بدون دلیل انجام میشود. باید هم هویت خود را حفظ کنیم و هم نامهای قدیمی را تغییر ندهیم. خیابان آذر از جمله این خیابانها است که باید بیشتر برای تغییر نام آن دقت شود.
محمود مسگری با بیان اینکه تغییر نام برخی خیابانها تبعات اجتماعی دارد عنوان کرد: نام برخی فرماندهان ما در خیابانها وجود ندارد و باید در نامگذاری به این مسئله دقت شود.
حجت الاسلام اتش زر با بیان اینکه برای تغییر نام خیابان طالقانی هیچ یک دخالت نکنیم تصریح کرد: همین نامگذاری که امروز وجود دارد بهترین کار است و مردم از همان نام قبلی استفاده میکنند و مشکلی هم وجود نداشته و ندارد.
عواطف رستمی سخنگوی شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه باید فاکتورهای زیادی در انتخاب اسامی در نظر گرفته شود خاطر نشان کرد: مقرر شده است کمیسیونی برای نامگذاری شوارع تشکیل شود تا همه این فاکتورها را در نظر بگیریم.
ذاکریان با بیان اینکه یکی از سیاستها این بود که نامهای تکراری حذف شوند گفت: حذف نامهای تکراری تبعاتی را هم به همراه دارد که قبلا هم این تغییر نامها را داشتهایم. این نامهای تکراری موجه بودهاند. یا باید اصلا وارد تغییر نامها نشویم و یا در غیر این صورت باید تبعات را بپذیریم.
عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه نام شهید طالقانی تکراری است و در دو خیابان نامگذاری شده است که باید تغییر کند گفت: ما ناچاریم به عنوان خروجی کمیسیون عناوینی را مطرح کنیم و همه این نظرها قبلا در کمیسیون بررسی شده بود که در نهایت به این نتایج رسیدهایم.
وی با اشاره به اینکه در نهایت همین اسامی که اعلام شده است به اجماع اعضای کمیسیون رسیده است خاطر نشان کرد: بر اساس میزان تردد و شناخته شدن خیابانها در نهایت نتیجه نهایی اعلام شده است. در مورد اسامی که بحثی در مورد آنها وجود نداشت پیشنهاد دارم که رای گیری انجام شود و مابقی تک تک به رای گذاشته شود.
سقائیاننژاد شهردار قم با اشاره به اینکه نمیخواستم وارد این بحث شوم گفت: اگر در نامگذاری دقت نشود دچار مشکل میشویم. قم شهری تاریخی است و حرم مطهر حضرت معصومه (س) و حوزه علمیه در آن وجود دارد. تمدن نوین اسلامی بر اساس تمدنهای قبلی شکل میگیرد. آنچه که به عنوان فرهنگ برای مردم بوده است نباید تغییر کند. نامهایی کهشان نزول تاریخی دارد نباید حذف شوند.
وی با بیان اینکه امکان دارد از نظر ما برخی نامها مناسب نباشد گفت: خیابانی مانند آذر حتماشان نزولی داشته باشد باید این تاریخچه را ببینیم که بعد دچار نقد قرار نگیریم. اسطورههای شهدا باید در نام گذاری مورد توجه قرار گیرد. اسطورهایی که در شهدا داریم باید شناخته شود تا بزرگی موضوع کاسته نشود. باید از تکرار نامها هم جلوگیری نشود.
شهردار قم با بیان اینکه هر نامی که انتخاب میشود بایدشان نزول در عصر خودمان هم داشته باشد خاطرنشان کرد: شان و جایگاه اسامی حتما باید رعایت شود. نامی که انتخاب میشود باید دارای جایگاه در آن محل باشد. هر چه در این زمینه شور و مشورت وجود داشته باشد بهتر است. مسائل اجتماعی و دقت نظر در این مسئله باید بیشتر شود تا در آینده مورد نقد قرار نگیریم.
سقائیاننژاد با اشاره به اینکه این تعداد اسامی نیاز به تعداد جلسات بیشتری داشته است گفت: اعضای شورا در این زمینه حتما زیر سوال میروند و بهتر است تعداد کمتری نام مطرح شده تا به پختگی بیشتر برسیم.
بیاتی رئیس شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه ابتدا باید نظر کمیسیون به رای گذاشته شود افزود: پیشنهاد دیگر این است که تعدادی از این اسامی که بحثی در مورد آن وجود نداشت در همین جلسه تصویب و مابقی به کمیسیون برای بررسی بیشتر ارجاع شود.
سپس عودت لایحه به طور کلی به کمیسیون تلفیق به رای گذاشته شد که با موافقت اعضا به تصویب رسید.
ذاکریان با اشاره به لایحه مربوط به اخذ مصوبه تعرفه بهای خدمات سال ۹۵ سازمان حمل و نقل و ترافیک گفت: درآمد حاصل از خدمات پژوهشی ۲۰ درصد افزایش مییابد. درآمد حاصل از صدور پروانه پارکینگ افزایش پیدا نمیکند.
وی با اشاره به اینکه خدمات خط کشی که در چهار بند مطرح شده است برای نهادهای خصوصی هم تغییری نمیکند و درآمد کرایه ماشین آلات ۲۰ درصد افزایش می یابد افزود: در آمدحاصل از پارکینگها مکانیزه معلم تا دو ساعت ۱۰۰۰ تومان بوده است که به ۹۱۰ تومان کاهش پیدا کرده و با احتساب مالیات بر ارزش افزوده ۱۰۰۰ تومان میشود.
ذاکریان خاطر نشان کرد: درآمد حاصل از پارکینگ سر پوشده زائر از این پس تا سه ساعت ۱۲۰۰ تومان و پارکینگ روباز ۴۴۵ تومان که با ارزش افزوده ۵۰۰ تومان در نظر گرفته میشود.
عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه درآمد حاصل از طرح ترافیک بدون تغییر در سال آینده خواهند ماند افزود: این موارد در کمیسیون به اتفاق آرا تصویب شده است.
ملکی با اشاره به اینکه با توجه به رکودی که در حال حاضر داریم باید این موارد در کمیسیون تلفیق بررسی شود عنوان کرد: باید بررسی بیشتری با توجه به شرایط و نرخ تورم داشته باشیم و سپس در صحن رای گیری شود.
ذاکریان با اشاره به اینکه این پارکینگها بیش از این کششی برای افزایش قیمت ندارد گفت: اگر قرار است که همه موارد در کمیسیون تلفیق مطرح شود نیازی به کمیسیونهای تخصصی وجود ندارد.این لایحه با موافقت اعضای شورا به تصویب رسید. ساماندهی سد معبر در قم به بخش خصوصی سپرده شد رئیس کمیسیون خدمات شهری شورای اسلامی شهر قم با اشاره به لایحه برون سپاری بخش اجرایی واحد سد معبر شهرداریهای مناطق ۶و۷ به صورت پایلوت گفت: قرار شده است برنامهای وجود داشته باشد که سد معبر از این مناطق به بخشهای دیگر منتقل نشود.
ذاکریان با بیان اینکه یکی از معضلات جدی در شهر قم مربوط به سد معبر است عنوان کرد: یکی از عاملان معرفی مدیران شهر به ناکارامدی همین موضوع است. سالانه میلیونها نفر به قم سفر میکنند و این جلوه نامناسبی است که در شهر ما وجود دارد.
عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به اینکه نباید همه موضوعات را به انتخابات گره بزنند گفت: این دلیل نمیشود که هر کاری انجام دهیم به این مسائل مرتبط باشد. یکی از خواستههای ما در کمیسیون این بود که همه جوانب را بسنجند تا تبعات را به حداقل کاهش دهیم.
وی با بیان اینکه با جلسهای که با حضور فرماندار برگزار شد مقرر شد شهرداری مناطقی را تجهیز کند که محل تجمع وانت بارها شود گفت: پنج نقطه شهر قم آماده شده است و به زودی جلسهای با دادستانی برگزار میکنیم تا از این به بعد با هر نوع سد معبر در قم برخورد شود.
مسگری با اشاره به اینکه بسیاری از وانت بارها در قم بومی نیستند گفت: با دادستانی مطرح کردهایم که شناسنامه برای بومیان قم صادر شود و به این افراد مکانی برای فعالیت داده شود.
امیر سامع معاون شهردار قم با بیان اینکه موارد متعددی در مورد این ناهنجاریها وجود دارد گفت: تکدیگری، سد معبر و از این دست موارد در شهر وجود دارد که باید مدام بررسی شود.
وی با اشاره به اینکه باید سیستمی برای ساماندهی این موارد وجود داشته باشد گفت: یکی از مظاهر سد معبر برخورد با وانت بارها است. وانت بارها خود اثرات سوء بر اشتغال زایی داشتهاند زیرا به صورت غیر رسمی و اکثرا از خارج شهر قم وارد شدهاند. قم وظیفهای برای ایجاد اشتغال در شهرهای اطراف ندارد.
سامع با بیان اینکه ۵ منطقه در قم برای فعالیت این وانت بارها در نظر گرفته و آماده سازی شده است گفت: این یک مسکن است زیرا عرضه میوه در وانت بار ضررهایی دارد. الان با نیروی انتظامی هماهنگیهایی داشتهایم و اندکی وضعیت نابه سامان گذشته بهبود داشته است.
معاون شهردار قم با اشاره به اینکه تیمی برای این کار آماده شده است افزود: با توجه به فضایی که برای کار داریم باید نیروهایی آموزش داده شده و بر اساس حجم کار میتوان از شرکتهایی که در این زمینه فعال هستند استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه بهتر است این طرح به صورت پایلوت در مناطق ۶ و ۷ قم اجرایی شود خاطرنشان کرد: در صورت موفقیت میتوان این طرح را در کل شهر اجرا کرد.
آتش زر با بیان اینکه باید به صورت کاملا برنامهریزی شده در قم با این موضوع برخورد شود گفت: برخورد با این افراد کار نیروی انتظامی است. این وانت بارها در شلوغترین بخشهای شهرر قم حاضر میشوند و نیروی انتظامی باید با آنها برخورد کند.
مصطفی مولایی عضو شورای اسلامی شهر قم با بیان اینکه ظاهر شهر قم با این اجتماعات به هم ریخته است تصریح کرد: این یک شغل کاذب است و بهای خدمات ارائه شده در این زمینه کاهش پیدا میکند. بحث توزیع مواد مخدر از معظلات فرهنگی است که توسط این وانت بارها بیشتر ترویج شده است. این وضعیت شایسته شهر مذهبی نیست و از شهرداری درخواست داریم این موضوع را مورد بررسی و توجه بیشتر قرار دهد. در نهایت این لایحه به تصویب رسید.