قم نيوز : قم نیوز: عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: باید در اندیشه بنیادی راهبردی و مقام اجرا خو را تقویت کرد اگرچه در هرسه حیطه پس از انقلاب به مقام مطلوبی نرسیدیم. پرسشهای زیادی هنوز در رابطه با تمدن دینی بیجواب مانده است.
به گزارش قم نیوز، دکتر مصطفی تقوی با طرح این پرسش که تمدن اسلامی چگونه تحقق مییابد و چشم انداز آن چیست، اظهار داشت: متاسفانه تعریف خوبی درباره تمدن ارائه نشده و با مطالعه آثار در زمینه فلسفه تمدن این خلا حس میشود. عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با بیان اینکه کم و بیش تمدن دارای هفت مولفه است، افزود: نظام نظری جامعه مبنی بر اینکه جامعه را چگونه نگاه کنیم، یکی از مولفههای تمدن است هم چنین نظام عملی مبنی بر چگونگی سروسامان دادن امور از دیگر مولفهها است.
وی گفت: ساختارهای اجتماعی، ساختارهای مادی شامل نوع شهرسازی و سیستم حمل و نقل، ارزشها و هنجارهای جامعه، گفتمان به معنای فضایی که در آن گفتوگو میشود و شبکه درهم تنیده نیازهای افراد از دیگر مولفههای تمدنی است.
تقوی افزود: هر انسان نیازهای بنیادینی دارد که در هر عصری به نحوه خاص توسعه مییابد.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف با اشاره به ارتباط تمدن و اسلامیت تصریح کرد: کسانی که معتقدند علم غربی وشرقی نداریم اشتباه میکنند و اگر مجموعهای از گذارهها باشد که با قطع و یقین ثابت است مسلما مورد تایید دین است اما آن علم کدام علم است.
وی افزود: بعد از انقلاب موعود که مانند طوفان است تمدن بشری که مانند صحرای شن است باقی میماند اما شکل آن تغییر مییابد و ممکن است تمدن امروز که مولفههایی ناسازگار با دین است باقی بماند و ممکن است نماند.
عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی شریف گفت: باید در اندیشه بنیادی راهبردی و مقام اجرا خو را تقویت کرد اگرچه در هرسه حیطه پس از انقلاب به مقام مطلوبی نرسیدیم. پرسشهای زیادی هنوز در رابطه با تمدن دینی بیجواب مانده است.
تقوی افزود: این پرسشها را باید به قرآن عرضه کرد و هنوز این کار صورت نگیرد و عمدتا کارها در این حوزه تکرار مکررات است. وی خاطرنشان کرد: از اسلامیت تمدن اسلامی میتوان دفاع کرد و ارائه تصویر دقیق از تمدن موعود هرچند ممکن نباشد اما چشم اندازهای کوتاه مدت را میتوان ارائه کرد.