قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل دامپزشکی استان قم با بیان اینکه ورود و خروج دام به قم به دقت کنترل میشود، گفت: در سال گذشته بالغ بر نیم میلیون رأس دام وارد قم شد.
به گزارش قم نیوز، مهدی رفیعی ظهر سهشنبه در نشست خبری خود با اصحاب رسانه به برخی اقدامات دامپزشکی استان قم در سال گذشته پرداخت.
وی با بیان اینکه دامپزشکی با سلامت مردم ارتباط مستقیم دارد و بهداشت فراوردههای خام گوشتی از مزرعه تا سفره را نظارت و کنترل میکند، اظهار داشت: در خصوص بیماریهای مشترک انسان و دام اقدامات خوبی صورت گرفته و برنامههای سلامت محور در الویت این سازرمان قرار دارد.
مدیرکل دامپزشکی قم ردیابی مرغ، تخم مرغ و گوشت، توسعه مراکز بسته بندی فراوردههای خام گوشتی، آموزش و ترویج برنامههای سلامت محور را در اولویت این اداره کل برشمرد.
کاهش بیماری تب مالت و سل در بین دامهای استان
وی با اشاره به اینکه هرروز ۳ اکیپ برای کنترل دو بیماری تب مالت و سل به دامداریها سرکشی میکنند، گفت: در سال گذشته میزان دامهای آلوده به تب مالت ۵۸ درصد کاهش و بیماری سل ۶۴ درصد کاهش داشته است.
رفیعی همچنین با بیان اینکه دامپزشکی به طور غیر مستیقیم میتواند در اقتصاد مقاومتی نقش داشته باشد، از تشکیل کارگروهی در این زمینه خبر داد.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۸ مورد تأییدیه صادرات برای مهمولههای دامی از جمله هزار و ۱۶۸ تن دمبه گوسفندی و حدود ۱۰۰ تن تخم مرغ خوراکی توسط دامپزشکی صادر شده، گفت: توسعه و تسریع صادرات و صدور تأییدیههای صادراتی از الویتهای ما در سال جدید است.
مدیرکل دامپزشکی قم بهره برداری آزمایشگاه مرکزی اداره کل دامپزشکی، اصلاح ساختار بهداشتی مرغداریها، رتبه نخست قم در پوشش واكسيناسيون تب برفكی را از برخی اقدامات در سال گذشته نام برد و عنوان کرد: در سال ۹۴ در بهداشت عمومی بالغ بر ۳۵ هزارو ۵۰۰ مورد بازدید از فراوردههای خام دامی انجام گرفت و بیش از ۸۸ تن فراوردههای خام دامی غیر بهداشتی ضبط و معدوم شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته در کشتارگاههای طیور بالغ بر ۱۸ میلیون مرغ کشتار شد، تصریح کرد: با نظارتهای دقیق در طول سال موارد غیربهداشتی از خط تولید جداسازی میشدند.
رفیعی همچنین از کشتار ۶۲۶ هزار رأس گوسفند و کشتار ۹ هزار و ۸۰۰ رأس دام سنگین در سال گذشته خبر داد و افزود: در مجموع نظارتها در کشتارگاههای دام ۱۵۵ تن گوشت غیر قابل مصرف شناسایی و از خط تولید جدا و معدوم شد.
یک میلیون و ۳۴۰ هزار رأس دام تحت پوشش واکسیناسون قرار گرفتند
وی با بیان اینکه ورود و خروج دام به قم کنترل میشود و ۵۸ هزار گواهی حمل دام صادر شده، ادامه داد: در سال گذشته بالغ بر نیم میلیون رأس دام وارد قم شد که از این تعداد ۵۰۳ هزار گوسفند و بز و ۲۲ هزار گاو و گوساله بوده است.
مدیر کل دامپزشکی در خصوص مبارزه با بیماریهای واگیر دام، گفت: در سال گذشته بالغ بر یک میلیون و ۳۴۰ هزار رأس دام تحت پوشش واکسیناسون قرار گرفتند، که از این تعداد ۵۰۸ هزار رأس گاو و گوساله و یک میلیون و ۸۳۰ هزار رأس گوسفند نیز واکسسینه شدند.
وی از کاهش برخی بیماریهای واگیر در سال قبل خبر داد و ابراز داشت: با نظارتها و کنترلهای دامپزشکی شاهد کاهش برخی بیماری چون آبله کوسفندی و گاوی و طاعون نشخوار کنندگان بودیم.
رفیعی در ادامه از ۱۷ میلیون و ۴۳۷ هزار قطعه جوجه ریزی در قم طی سال قبل خبر داد و گفت: بالغ بر ۱۵۱ میلیون دز انواع واکسن طیور تأمین شد.
آزمایش شیر در الویت اداره دامپزشکی است
وی با بیان اینکه در سال ۹۴ حدود ۱۲۰ هزار مورد انواع آزمایش تشخیصی انجام گرفت، افزود: با راه اندازی آزمایشگاه مرکزی تعداد آزمایشات ما بیشتر خواهد شد و آزمایش مربوط به شیر در الویت است همچنین راه اندازی آزمایش مولوکولی در دستور کار ما قرار دارد.
مدیرکل دامپزشکی قم با اشاره به اینکه سال گذشته هیچگونه کمبود واکسن تب برفکی در استان مشاهده نشد، گفت: تغییر سویه A ویروس تب برفکی، وجود شواهد مبنی بر تغییر سویه o تب برفکی و همچنین کاهش پوشش تب برفکی در سایر استانها و نیز ورود دامهای فاقد مایه کوبی و بدون مجوز حمل بهداشتی به استان از مهمترین دلایل بروز کانون تب برفکی در استان است.
رفیعی بیان کرد: با توجه به اهمیت رعایت ضوابط بهداشتی قرنطینهای در پیشگیری از بروز بیماری، لازم است از هر گونه جابجایی دام بدون مجوز حمل بهداشتی قرنطینهای، خودداری و همکاری لازم را با اکیپهای دامپزشکی به عمل آورند.