پنجشنبه ۳۰ ارديبهشت ۱۳۹۵ ساعت ۱۷:۳۰
کد مطلب : 38708
منبع : خبرگزاری حوزه نیوز
آیت الله حسینی بوشهری:

حدیث پژوهی در حوزه توسعه یابد/ حدیث شناسی و فعالیت در این عرصه تکلیف است

قم نيوز : قم نیوز، مدیر حوزه های علمیه کشور بر لزوم توسعه حدیث پژوهی در حوزه تاکید کرد و گفت: حدیث شناسی و فعالیت در این عرصه تکلیف است و در حال حاضر فضای حوزوی فضای بازگشت به حدیث است که جای بسی خوشحالی است که البته نباید در یک سطح متوقف شویم و باید با همین روحیه برای توسعه مبانی حدیثی حرکت کنیم
حدیث پژوهی در حوزه توسعه یابد/ حدیث شناسی و فعالیت در این عرصه تکلیف است
به گزارش قم نیوز، آیت الله حسینی بوشهری در همایش بزرگداشت ثقه الاسلام کلینی که در مدرسه عالی دارالشفاء برگزار شد با تجلیل از شخصیت آیت الله ری شهری گفت: ایشان علامه مجلسی و کلینی زمان ماست.

وی افزود: حدیث دومین سند بعد از دین و بهترین منبع برای اسلام شناسی  و میراث ماندگار معصومین(ع) است و به همین خاطر  باید این مبانی که کلام ناب حضرات معصومین(ع) است به وسیله علما برای مردم بیان شود تا چهره جامعه به سوی نقطه ای حرکت کند که اهل بیت(ع) از ما می خواهند.

مدیر حوزه های علمیه با تجلیل از فعالیت های عالمان دین در زمینه بیان احادیث و ثبت و ضبط و انتقال این احادیث به نسل های مختلف گفت: اگر کار بزرگان نبود دست ما از احادیث خالی بود؛ امروزه نیز باید فعالیت هایی چون معجم و کتب حدیث نویسی و مسند نویسی توسعه یابد، زیرا این فعالیت ها، سرمایه عظیمی برای ما است.

وی اظهارکرد: ایجاد بانک های اطلاعات حدیث نویسی و رشته های مانند رجال فقه الحدیث و قریب الحدیث کارهایی خوبی بود که در حوزه صورت گرفته است؛ امروزه طلاب باید در این عرصه ها دست به پژوهش های مفهومی و قوی بزنند، زیرا بدنه حوزه امروز حامی این جریان است.

وی گفت: علمای ما از این فعالیت ها حمایت هایی قاطعی دارند، ولی متاسفانه گره هایی هم وجود دارد، موسسه دارالحدیث مرکز مهمی برای تربیت محدثین است، ولی متاسفانه گره و مشکلاتی در این عرصه وجود دارد که باید گره ها را باز کرد تا این گنجینه های ناب برای مردم به خوبی بیان شود.

مدیر حوزه های علمیه تصریح کرد: یکی از مهمترین فعالیت هایی که باید در عرصه حدیث پژوهی انجام شود، تلاش در جهت فهم بهتر احادیث در مسیر حل مشکلات امروز و پاسخ به شبهاتی است که در این زمینه مطرح شده است.

وی گفت: علوم و فقه الحدیث و رجال را مدون و احادیث مجعول را باید شناسایی کرد و بهترین ها را گلچین کرد و با تنظیم دقیق به جامعه ارایه کرد؛ احادیث متعارضی در این زمینه وجود دارد که باید این احادیث شناسایی و راههای بررسی آن بیان شود.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: باید در رابطه با احادیث اخلاقی دقت ها بیشتر شود و مانند فقه به آن نگاه کنیم و همچنانکه به فقه بها و اهمیت می دهیم به این اخلاق حدیثی هم باید جایگاه بدهیم.

مدیر حوزه های علمیه بیان کرد: در جریان حدیث پژوهی باید توجه خاصی به مساله نقد کتابهای حدیثی داشته باشیم؛ هدف شیخ کلینی تنها جمع کردن احادیث بود ولی الان رسالت حوزویان با وجود امکانات، فراتر رفته و باید کار بیشتر در این رابطه صورت گیرد.

وی با ذکر این مطلب که ثقه الاسلام کلینی شخصیت برجسته و مورد اعتماد مردم بود که در عصر امام صادق (ع) متولد شد، خاطرنشان کرد: ایشان همیشه برای ترویج مبانی دینی تلاش می کردند و امانتدار و حافظ سخنان اهل بیت(ع) بود.

عضو مجلس خبرگان رهبری بیان کرد: ثقه الاسلام کلینی او از پیشوایان و تجدید کننده مذهب شیعه و دارای کتب متعدد رجالی و حدیثی معتبر و ماندگار کافی است و حدود ۱۶ هزار حدیث در مورد فروع و اصول کافی جمع آوری کرده وبرای جمع آوری آن ۲۰سال زحمت کشید که قطعا حق بزرگی بر همه شیعیان دارد.

وی با اشاره به تلاش های علمی ثقه الاسلام کلینی در زمینه جمع آوری و تدویم کتب عقلی و حدیثی گفت: ایشان  در جهل و فضل و حجیت قول معصومین در اخلاق مباحث با ارزشی ارائه داد و مردم را از جهالت بیرون آورد.

آیت الله حسینی بوشهری گفت: طلاب امروز رسالت سنگینی در زمینه پژوهش و تبیین مبانی حدیثی دارند، زیرا امروزه همه امکانات برای فراگیری و پژوهش و نشر مبانی حدیثی وجود دارد و در دسترس همگان قرار دارد.

وی اظهارکرد: حدیث شناسی و فعالیت در این عرصه تکلیف است و در حال حاضر فضای حوزوی فضای بازگشت به حدیث است که جای بسی خوشحالی است که البته نباید در یک سطح متوقف شویم و باید با همین روحیه برای توسعه مبانی حدیثی حرکت کنیم.

 انتهای پیام/135
https://qomnews.ir/vdcfcedm.w6dcxagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما