قم نيوز : قم نیوز: قائم مقام کمیته تحول اجرایی استان قم گفت: از سال آینده پایه ششم ابتدایی به نظام آموزش و پرورش اضافه میشود که استان قم به منظور تشکیل پایه ششم 647 کلاس درس نیاز دارد.
به گزارش قم نیوز، مجیده ملایی پیش از ظهر امروز در شورای آموزش و پرورش شهرستان قم که در فرمانداری برگزار شد، با اشاره به تدوین سند تحول آموزش و پرورش اظهار داشت: در این سند انتظار میرود تا خروجی آموزش و پرورش افرادی دیندار، مودب، حقیقتجو، پرسشگر، انتخابگر و آزادمنش، عدالتمند و ظلمستیز، سالم، بانشاط و قانونگرا و منضبط و نظمپذیر باشند.
وی خاطرنشان کرد: سند تحول آموزش و پرورش سبب چرخشهای تحول آفرینی در نظام آموزش و پرورش میشود که میتوان تبدیل شدن از نهادی آموزشی به نهادی فرهنگی- اجتماعی و مولد سرمایه انسانی،تبدیل از کنترل بیرونی و ایجاد محدودیت، به خویشتن بانی و مسئولیتپذیری را از جمله این تحولات دانست.
قائم مقام کمیته تحول اجرایی استان قم بیرون آمدن از انحصار انگاری در تربیت و رسیدن به مشارکت و مسوولیت پذیری را از ارکان موثر سند تحول آموزش و پرورش خواند و افزود: تبدیل از یکساننگری و تولید انبوه، به پذیرش تنوع و تکثر در چارچوب نظام معیار اسلامی، تبدیل از نگاه تجزیهای و تفکیکی به نگاه یکپارچه نگر و تلفیقی به هویت انسانی در تمام ابعاد و ساحتهای تربیتی از دیگر چرخشهای تحول آفرین در سند تحول آموزش و پرورش است.
ناکارآمدی دوره پیش دانشگاهی ملایی با بیان اینکه نظام موجود نظامی با ساختار پنج، سه، سه، یک است، عنوان داشت: ناکارآمدی دوره پیش دانشگاهی، ضعف کارآیی دوره راهنمایی در تحقق اهداف دوره، عدم تناسب مراحل رشد و یادگیری و ویژگیها و شرایط سنی و روانی دانشآموزان از جمله آسیبهای نظام موجود است.
وی کوتاه بودن دوره آموزش عمومی (هشت سال) و ضرورت افزایش آن به عنوان آموزشهای اجباری و کاستی در استفاده از فرصت دوره ابتدایی را از دیگر آسیبهای نظام موجود دانست که در سند تحول آموزش و پرورش ذکر شده است.
به گفته قائم مقام کمیته تحول اجرایی استان قم در سالهای گذشته دو بار حذف پیشدانشگاهی به تصویب شورای عالی آموزش و پرورش رسید که در سال گذشته هم، در سند تحول راهبردی حذف آن مورد تایید قرار گرفت تا نظام آموش و پروش به صورت شش، سه، سه درآید.
اضافه شدن دو کتاب تفکر و پژوهش و کار و فناوری به پایه ششم ملایی در ادامه این جلسه از اضافه شدن دو کتاب تفکر و پژوهش و کار و فناوری به پایه ششم خبر داد و گفت: توجه بسیاری به محتوای پایه ششم شده است و با اضافه شدن این پایه، سال تحصیلی آینده کلاس اول راهنمایی تشکیل نمیشود و به همین ترتیب آزمون تیزهوشان و نمونه دولتی هم نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده در قم به منظور هر چه بهتر انجام شدن این تحولات گفت: ستاد تحول بنیادین در آموزش و پرورش ایجاد شده است و علاوه بر آن در تمام استان کمیته تحول تشکیل شده و به صورت هفتگی جلساتی در این زمینه انجام میشود.
قائم مقام کمیته تحول اجرایی استان قم بیان داشت: در این مدت مدارس و ظرفیتهای آنها را به منظور تشکیل پایه ششم شناسایی کردهایم و در سال ۹۱-۹۲ دانشآموزان پایه پنجم به ششم میروند که تا استقرار کامل نظام ساختاری جدید هفت سال زمان نیاز است.
ملایی تصریح کرد: ۱۷ هزار و ۴۷۴ دانشآموز پایه پنجم ابتدایی داریم که به پایه ششم خواهند رفت و اگر تراکم کلاسها را ۲۷ نفر در نظر بگیریم، ۶۴۷ کلاس درس نیاز داریم که کمیته تحول استان در حال برنامهریزی و ساماندهی فضای آموزشی و نیروی انسانی است تا پایه ششم در دوره ابتدایی استقرار یابد.
وی در ارتباط با اولیاء دانش آموزان و نگرانی آنها هم گفت: نیاز است که خانوادهها را نیز در این مدت به کمک انجمن اولیا و مربیان توجیه کنیم و آنها را در جریان تحولاتی که انجام خواهد شد قرار دهیم.