قم نیوز: مدیر نظارت بر مواد غذایی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد گفت : هنگام خرید زولبیا و بامیه باید به رنگ آن توجه کرد چرا که هر چه زولبیا و بامیه تیرهتر و سوختهتر باشد نشانه مرغوبیت آن نیست بلکه نشان دهنده این است که در روغن بیشتر جوشیده و حرارت بیشتری دیده، در نتیجه حاوی مواد سمی بیشتری است.
به گزارش قم نیوز، دکتر رضا مورکیان افزود: استفاده از رنگ های غیر متعارف یا زعفران تقلبی نیز باعث ایجاد رنگ های تیره و غیر متعارف ( مانند قرمز) در زولبیا و بامیه می شود.
وی اضافه کرد : این فرآوردهها باید دارای فاکتورهای فیزیک و شیمیایی قابل قبول باشند تا سلامت مصرفکننده را به خطر نیاندازد. وجود پراکسید و ترکیبات ناشی از استفاده از روغن نامناسب، حرارت بالا و استفاده مکرر و بیش از حد مجاز روغن باعث ایجاد رادیکالهای آزاد بیشتری میشود که این رادیکالها نه تنها منجر به فساد مواد غذایی میگردد بلکه در اثر استفاده دراز مدت، به بافتهای بدن آسیب رسانده و عاملی برای ایجاد سرطان، بیماریهای التهابی، آترواسکلروز، پیری و نظایر آن میشود.
این مقام مسئول ضمن تاکید بر این مطلب که زولبیا و بامیه باید در جعبه های بهداشتی که دارای پروانه ساخت مورد تایید سازمان غذا ودارو است بسته بندی شود، تصریح کرد : از خرید زولبیا و بامیه از دست فروشان، سوپر مارکت و لبنیاتی ها خودداری و این نوع شیرینی فقط از مغازه های قنادی و شیرینی فروشی های مسقف و دارای پروانه کسب و معتبر یا ترجیحا دارای شناسه نظارت بهداشتی خریداری شود.
مورکیان ضمن اشاره به بالا بودن میزان قند در زولبیا و بامیه افزود : بهتر است در ماه مبارک رمضان از ترکیبات طبیعی مانند خرما ورطب در زمان افطار استفاده شود و در مصرف زولوبیا وبامیه در حد زیاد خودداری گردد تا در پایان ماه مبارک رمضان افراد دچار اضافه وزن نگردند.
وی در پایان اشاره کرد: واحدهای شناسه نظارت تحت پوشش معاونت غذا ودارو در اولویت نظارت جهت رعایت اصول بهداشتی هستند و این معاونت ضمن بازدید و نمونه برداری مستمر با واحدهای متخلف برخورد قانونی انجام می دهد. ضمناً چاپ لیبل حاوی نشانگر رنگی تغذیه ای بر روی محصولات غذایی وآشامیدنی که از ابتدای سال 95 اجباری می باشند می تواند یک راهنمای مناسب برای خریداران جهت انتخاب محصول سالم تر از نظر میزان قند وچربی ونمک باشد.
انتهای پیام/135