قم نيوز : قم نیوز: آیت الله نوری همدانی در پیامی به اولین همایش «محله مسجد مجور» گفت: مسجد هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیتهای اجتماعی است و اگر این حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همه چیز از دست میرود.
به گزارش قم نیوز، آیت الله العظمی نوری همدانی (دامت برکاته) در پیامی به اولین همایش "محله مسجد محور" که عصر روز سه شنبه دوم شهریور ماه، که توسط مرتضی نجفی قدسی مدیر دارالقرآنهای امام علی(ع) و علامه طباطبایی در حسینیه ارشاد تهران قرائت گردید، بر ضرورت توجه مساجد تاکید کرد.
در این آیه شریفه تاکید شده است که مساجد خدا را تنها کسانی آباد میکنند که به خدا و روز قیامت ایمان دارند و نماز برپا میکنند و زکات میدهند و جز از خدا نترسیدهاند، امید است که آنان از هدایت یافتگان باشند.
جایگاه و اهمیت مسجد در اسلام بسیار مهم است و نقش محوری دارد، در قرآن کریم مجموعاً 28 بار کلمه"مسجد" بکار رفته است که البته 22 بار به صورت مفرد یعنی "مسجد" و 6 بار هم به صورت جمع یعنی "مساجد" ذکر شده است و سه بار هم کلمه مساجد با قید الله (مساجدالله) آمده که میخواهد تاکید کند مساجد خانههای پروردگار هستند و چون خانه خدا بوده و از قداست ذاتی برخوردار میشوند هرکسی توفیق خدمتگذاری به مساجد را ندارد و تنها کسانی موفق به عمران و آبادانی مساجد میشوند که اولاً ایمان به خدا و معاد داشته باشند و ثانیاً خود اهل نماز و پرداخت زکات باشند و این ایمان چنان در دلهای آنان نفوذ کرده باشد که از هیچ چیز جز خدای قادر قهار نهراسند.
قرآن کریم در جای دیگر در همین سوره توبه ، مشرکان را از آباد کردن مساجد منع میکند و میفرماید: " ما کانَ لِلْمُشْرِکينَ أَنْ يَعْمُرُوا مَساجِدَ اللَّهِ شاهِدينَ عَلي أَنْفُسِهِمْ بِالْکُفْرِ أُولئِکَ حَبِطَتْ أَعْمالُهُمْ وَ فِي النَّارِ هُمْ خالِدُونَ " (سوره توبه، آیه 17)
این آیه شریفه نیز بخوبی این معنا را میرساند که مشرکان در حالی که عملکردشان به کفرشان گواهی میدهد، حق ندارند مسجدهای خدا را آباد کنند و اگر هم این کار را بکنند، اعمال آنان تباه است و برای همیشه در آتش دوزخ میمانند. بنابراین مسجد خانه خداست و جای مومنان و پاکان است و محلی است برای اجتماع مسلمین و رسیدگی به امور مسلمانان و نقشی اساسی و محوری در فعالیتهای دینی، اجتماعی و سیاسی جامعه اسلامی دارد.
مسجد همانطور که امام بزرگوار و عظیم الشان بارها در کلام نورانیشان اشاره فرمودند "که مساجد سنگر است و این سنگرها را باید پرکرد " نقشی حیاتی در حفظ و بقای انقلاب اسلامی دارد.
انقلاب اسلامی ملت ایران از مساجد نشات گرفته و این اثر بخشی مساجد در استمرار انقلاب اسلامی همچنان باید ادامه پیدا کند، امام امت فرمودند: {مساجد باید مجتمع بشود از جوانها، اگر ما بفهمیم که این اجتماعات چه فوایدی دارد و اگر بفهمیم که اجتماعاتی که اسلام برای ما دستور داده و فراهم کرده است، چه مسائل سیاسی را حل میکند، چه گرفتاریهایی را حل میکند، اینطور بی حال نبودیم که مساجدمان مرکز بشود برای چند پیرزن و پیرمرد، مسجد مرکز تبلیغ است، در صدر اسلام از همین مسجدها جیشها، ارتشها راه میافتاده، مرکز تبلیغ احکام سیاسی اسلام بوده و هروقت یک گرفتاری را طرح میکردند، صدا میکردند: "الصلوه مع الجماعه"}
امام بزرگوار همواره نگران کم رنگ شدن نقش مساجد و حضور مردم در انقلاب بودند و میفرمودند:{شما باید هوشیار باشید که مسجدهایتان و محرابهایتان و منبرهایتان را حفظ کنید و بیشتر از سابق، شمایی که این معجزه را از مسجد دیدید که همه قدرتها را به هم شکست، نه فقط ابر قدرتها، قدرتهای دیگر را هم به هم شکست، نباید در اسلام سستی کنید! مسجدها را محکم نگهدارید و پر جمعیت کنید! اگر این مسجد و مرکز ستاد اسلام قوی باشد، ترس از فانتومها نداشته باشید، ترس از آمریکا و شوروی و اینها نداشته باشید! آن روز باید ترس داشته باشید که شما پشت کنید به اسلام، پشت کنید به مسجد، ای ملت، مسجدهای خودتان را حفظ کنید! مسجدها را حفظ کنید! بروید به مسجد تا این نهضت به ثمر برسد و مملکت شما نجات پیدا کند!.}
اینها بخشی از بیانات امام راحل(قدس الله نفسه الزکیه) است که از عمق وجود ملت ایران را به حضور در مساجد فرا میخواندند، حال چرا ما عمل به تکلیف نمیکنیم، آیا وضع مساجد ما رضایتبخش است؟!
از 75 هزار مسجدی که در کشور وجود دارد، آمار دادهاند نصف از آنها امام جماعت ندارند و آنها هم که دارند بسیاری از آنها هر سه وعده نماز ندارند و یا اگر دارند جمعیت ندارند! همه باید بدانیم غفلت از مساجد جایز نیست و همانطور که رهبری معظم انقلاب اسلامی در دیدار اخیرشان با ائمه مساجد فرمودند: مسجد هسته مقاومت فرهنگی و پایگاه فعالیتهای اجتماعی است و اگر این حصار و خاکریز فرهنگی نباشد، همه چیز از دست میرود.
ائمه مساجد باید به این سخنان توجه کرده و هستههای مقاومت فرهنگی را در مساجد با کمک جوانان پرشور بسیجی و کانونهای فعال مساجد که مورد تاکید و حمایت رهبری معظم هستند، تشکیل داده و روز بروز بر غنای برنامههای مساجد بیفزایند، آبادانی واقعی مساجد به حضور جوانان انقلابی و متعهد در مساجد است و سازمان بسیج و ستاد کانونهای مساجد و مرکز رسیدگی به امور مساجد و یا هر نهاد دیگر مرتبط با مسجد باید برای حضور جوانان در مسجد برنامه ریزی کند تا انشاالله این سنگرهای اسلام همچنان مستحکم در مقابل استکبار جهانی و عمال آنها در منطقه از قبیل گروههای تکفیری تربیت یافته وهابیت سعودی بایستند و باید بدانیم این جوانان عزیزی که مدال زیبای "مدافع حرم" را برگردن انداختهاند، همگی از مساجد برخاستهاند و از تربیت شدگان مسجد هستند، پس این پایگاههای قدرت و معنویت را حفظ کنیم و کار مربوط به مسجد را بزرگ و با اهمیت بشماریم.
اینجانب برخود لازم می دانم از تلاشی که دست اندرکاران قرارگاه فرهنگی شهید میثمی با همکاری شهرداری تهران در برگزاری همایش "محله مسجد محور" مبذول داشتهاند ، تشکر و قدردانی نمایم.
دوام سعادت و توفیق همگان را از درگاه احدیت مسئلت مینمایم. حسین نوری همدانی