قم نيوز : قم نیوز: یکی از مراجع تقلید با تأکید بر ضرورت تدوین تاریخ فضلا و حکمای قم گفت: تاریخ قم بسیار مهم است زیرا ارتباط بزرگان این شهر با معصومین(ع) بخش مهمی از تاریخ تشیع را تشکیل میدهد.
به گزارش قم نیوز، آیتالله العظمی حسین وحید خراسانی قبل از ظهر چهارشنبه در دیدار دبیر و اعضای هیئت علمی کنگره معماری و شهرسازی با اشاره به اهمیت تاریخ قم اظهار داشت: تاریخ قم از زمان امام حسن عسکری(ع) با معصومین گره خورده است و فضلا و بزرگان آن زمان با ایشان ارتباط داشتهاند.
وی با اشاره به اهمیت جمعآوری تاریخ مربوط به حکما، فضلا و روات حدیث قم گفت: حوزه علمیه قم بزرگترین مدرسه علمی در جهان تشیع است.
این استاد سطوح عالی حوزه با اشاره به اینکه طلاب، از تمام کشورهای حتی از عربستان سعودی، کویت، قطر و ... در قم درس میخوانند، گفت: این طلاب در قم تربیت شده و سپس در جهان پراکنده میشوند که این نشاندهنده اثرگذاری حوزه قم در سراسر جهان است.
آیتالله وحید خراسانی با اشاره به برگزاری کنگره تاریخ معماری و شهرسازی در استان قم، اظهار کرد: مسئولان باید در این زمینه کاری شایسته تاریخ قم انجام دهند.
تدوین دانشنامه تاریخ معماری و شهرسازی قم
عیسی رضایی، دبیر کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان قم هم در این دیدار با اشاره به برگزاری چهارمین دوره از این کنگره به صورت استانی گفت: مقالات برگزیده برای کنگره اصلی که در بم برگزار خواهد شد، ارسال میشود.
وی با اشاره به تأثیر این کنگره در بهبود وضعیت معماری و شهرسازی ابراز داشت: معماری امروز ما برگرفته از گذشته نیست و برای بهبود این شرایط نیاز به نگاهی دوباره به گذشته معماری و شهرسازی قم داریم.
سیده شبنم فاطمی، دبیر علمی این کنگره هم در این دیدار با اشاره به سخن امام علی(ع) درباره لزوم شناخت تاریخ اظهار کرد: سیر تمدنها به گونهای است که اتفاقات تکرار میشود و به همین دلیل نگاه تاریخی میتواند موجب پیشرفت و توسعه جوامع شود.
وی افزود: شهر قم تاریخی غنی دارد اما کارهایی که روی تاریخ قم صورت گرفته پراکنده است و مجموعهای برای مراجعه متخصصان در این حوزه وجود ندارد.
دبیر علمی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی استان قم با اشاره به اینکه یکی از اهداف برگزاری این کنگره در استان قم تدوین یک دانشنامه تاریخ معماری و شهرسازی است ابراز داشت: یکی دیگر از برنامهها برپایی یک نمایشگاه دائمی در کنار حرم مطهر است تا زائران با تاریخ قم، ظرفیتهای علمی و فرهنگی این شهر به صورت تصویری آشنا شده و نسبت به بازدید از شهر قم ترغیب شوند.
رعایت نشدن ارزشهای مذهبی در خانههای مدرن
سید مجید فارغیان قمی، یکی از اعضای هیئت علمی کنگره تاریخ معماری و شهرسازی قم هم در این دیدار با اشاره به تغییرات معماری شهر قم در سالهای گذشته گفت: معماری امروز ما با گذشته بسیار فاصله دارد.
وی افزود: امروز مسائلی مانند اشرافیت و محرمیت که در معماری گذشته بسیار مهم شمرده میشد حتی در خانهسازی برای طلاب هم رعایت نمیشود.
مشاور مدیرکل راه و شهرسازی استان قم با اشاره به اینکه امروز در خانهها مانند گذشته آرامش حکمفرما نیست اظهار داشت: این کنگره قدمی در مسیر احیای ارزشهای معماری گذشته شهر قم و اصلاح نقایص موجود در معماری امروز است.