قم نيوز : قم نیوز: مطالعات و تحقیقات متعدد نشان دادهاند که مشکل دیابت هماکنون یک بیماری همهگیر جهانی محسوب میشود و تعداد زیادی از مردم سرار دنیا با سرعتی چشمگیر طی چند سال گذشته به این بیماری مبتلا شدهاند.
به گزارش قم نیوز، با توجه به سبک زندگی معاصر که بیتحرکی از خصوصیات آن به شمار میرود گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال بیشتر در معرض خطر ابتلا به دیابت قرار دارند؛ در عین حال هیچ درمانی هم تاکنون در زمینه معالجه این بیماری وجود ندارد.
ایجاد تغییراتی در سبک زندگی و پیروی از رژیم غذایی سالم به گفته بسیاری از محققان میتواند به مبتلایان کمک کند که مدیریت بهتری بر بیماری خود داشته باشند.
از جمله مواردی که باعث مدیریت بهتر در این زمینه میشود، کنترل سطح قند خون به عنوان راهکاری حیاتی، و مصرف غذاهایی است که سطحی سالم از قند را در خون حفظ کند و از ایجاد دیابت در افراد جلوگیری کند.
چند دستور یا راهنمایی درباره خصوصیات رژیم غذایی مناسب برای این افراد در ادامه ذکر شده است:
۱-بر مصرف غذاهایی بیشتر تمرکز کنید که غنی از فیبر باشند؛ همانند سبزیجات، میوهها، آجیل و حبوب (مثل لوبیا، نخود و عدس)، و سبوس گندم. این مواد غذایی باعث کمک به هضم بهتر و کنترل سطح قند خون میشود و همچنین میتواند کمبود برخی ویتامینها و مواد معدنی را در بدن جبران کند.
۲-میوههایی بخورید که شکر طبیعی کمتری دارند؛ مثل سیب، گوآوا، پاپایا. در عین حال، از انبه، موز و انگور که حاوی قند بالایی هستند کمتر استفاده کنید.
۳-از خوردن غذاهایی با شیرینی زیاد اجتناب کنید؛ همچنین از مواد غذایی اشباع و پرنشاسته نیز که حاوی چربی ترانس هستند خودداری کنید.
۴-مصرف لبنیات پرچرب و پروتئینهای حیوانی همچون گوشت گاو، هات داگ، سوسیس و بیکن را که پر از چربیهای اشباع نیز هستند تا حد امکان محدود کنید.
۵-به جای مصرف پر و پیمان غذا در وعدههای نامنظم و دور از هم، وعدههای غذایی کوچک اما در فواصل منظم و نزدیک به هم مصرف کنید تا بهتر بتوانید میزان قند خونتان را کنترل کنید.
به یاد داشته باشید که بیماران دیابتی باید در رژیم غذایی خود وعدههایی را بگنجانند که کربوهیدراتها کمتر، فیبرها بیشتر و مقادیر پروتئینه، ویتامینها و مواد معدنی به میزان کافی برای بدنشان تامین شود. این افراد باید مصرف غذاهای چرب و شیرین را نیز بشدت تحت کنترل و تا حد زیادی تحت پرهیز قرار دهند.