چهارشنبه ۲۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۲:۳۰
کد مطلب : 46339
منبع : خبرگزاری فارس
آیت‌الله جوادی آملی:

خروجی حوزه باید در جامعه تاثیر بگذارد/مردم اقتصاد اسلامی را با تمام وجود می‌پذیرند

قم نيوز : قم نیوز: استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اهتمام هر چه بیشتر حوزه‌های علمیه به رفع مشکلات جامعه گفت: حوزه‌ها، عابد و زاهد تربیت می‌کند در حالی که قائم به عقل، نیاز جامعه را رفع و آن را اداره می‌کند.
خروجی حوزه باید در جامعه تاثیر بگذارد/مردم اقتصاد اسلامی را با تمام وجود می‌پذیرند
به گزارش قم نیوز،به نقل از پایگاه اطلاع رسانی موسسه اسراء، جمعی از مسوولین طرح ملی ملکوت با آیت‌الله جوادی آملی دیدار و گفت‌وگو کردند.

آیت‌الله عبدالله جوادی آملی در این جلسه با بیان این نکته که «بین عالِم و عابد تفاوت وجود دارد»، اظهار داشت: خروجی حوزه‌های علمیه باید جامعه را روشن کند، در حالی که هم اکنون خروجی حوزه‌های ما به عابد و زاهد بودن نزیک‌ترند تا به عالم بودن.

وی ادامه داد: قرآن که اساس دین ماست، بین علما و کسانی که می‌توانند در جامعه تاثیرگذار باشند نیز فرق می‌گذارد و می‌فرماید «لقوم یعقلون» و «لقوم یعلمون»، یعنی هر کسی نمی‌تواند در جامعه تاثیرگذار باشد بلکه اینکار تنها از قوم عالم و قوم عادل ساخته است؛ مراد از قوم در «لقوم یعقلون» و «لقوم یعلمون»، یعنی قائم به علم و قائم به عدل بودن.

این استاد حوزه علمیه قم با تاکید بر اهتمام هر چه بیشتر حوزه‌های علمیه به رفع مشکلات جامعه خاطرنشان کرد: حوزه‌ها، عابد و زاهد تربیت می‌کنند در حالی که قائم به عقل، نیاز جامعه را رفع و آن را اداره می‌کند. آن شهری که حوزه علمیه‌اش بیشترین کتاب در باب طهارت تولید کرده است، نباید کوچه‌ها و خیابان‌های آلوده و کثیف داشته باشد، خروجی حوزه‌ها باید در جامعه تأثیر بگذارد، آن را به حرکت وا دارد و جامعه را از سکون خارج کند، چرا که قرآن کریم اصلاح جامعه را مدنظر دارد و قائم به عقل و قائم به عدل بودن را از ما می‌خواهد و جامعه نیز این انتظار را از حوزه‌ها دارد.

وی انتظار جامعه از حوزه‌های علمیه را یادآور شد و اظهار داشت: جامعه به برکت انقلاب اسلامی آمادگی پذیرش معارف دین و اهل بیت علیهم السلام را دارد، حوزه‌های ما باید با تکیه بر نورانیت قرآن و اهل بیت علیهم السلام که هرگز از یکدیگر جدا نخواهند شد، بتواند قائم به علم و عقل باشد، و اساس علوم حوزوی نیز علومی است که باید در متن زندگی مردم حضور داشته باشد، اگر حوزه پاسخگوی نیازهای جامعه نباشد بین حوزه و جامعه و بازار، فاصله ایجاد خواهد شد، لذا لازم است حوزه سؤالات و نیازهای جامعه و بازار را شناسایی و برای آن‌ها راه حل‌های مختلف ارائه کند.

آیت‌الله جوادی آملی با اشاره به سیره امیرالمؤمنین علیه السلام در خصوص بازار اسلامی ابراز داشت: الگوی ما در جامعه اسلامی حکومت حضرت امیر علیه السلام است که با تازیانه در بازار حاضر می‌شد و هشدار می‌داد تا بازار از آسیب‌هایی مانند احتکار، گران‌فروشی و ربا محفوظ بماند.

وی ادامه داد: حضرت می‌فرماید کشوری که آب و خاک دارد در عین حال باز محتاج بیگانه است، از رحمت خدا دور است.

استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: قرآن یک کتاب علمی و بیانات آن حکیمانه است لذا به کسی که مال ندارد نمی‌گوید فاقد، بلکه می‌گوید فقیر؛ یعنی کسی که ستون فقراتش شکسته است، این شخص دیگر توان ایستادن و ایستادگی ندارد.

آیت‌الله جوادی آملی با تاکید بر اینکه «خداوند انسان را کریم خلق کرده است» بیان داشت: فقر، انسان را چاپلوس می‌کند، لذا می‌فرماید وقتی دیدید که دارید تملق می‌کنید، به سوی خدا برگردید و با خدا معامله کنید.

وی تاکید کرد: باید جلوی دلالی، گرانفروشی، احتکار، ربا و گرانی کاذب محصولات ناشی از افزایش تقاضا را گرفت، مردم اقتصاد اسلامی می‌خواهند و آن را با همه وجود می‌پذیرند.

انتهای پیام / ۱۳۶
https://qomnews.ir/vdceox8e.jh8pxi9bbj.html
نام شما
آدرس ايميل شما