قم نيوز : قم نیوز: همزمان با اجرای طرح بسیج سلامت نوروزی کارشناسان معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم موفق شدند در حدود پنج تن آجیل و خشکبار غیر بهداشتی را توقیف کنند.
به گزارش قم نیوز، به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی قم، طرح بسیج سلامت نوروزی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی قم از اول اسفندماه آغاز و تا 16 فروردین ماه سال آینده ادامه دارد، کارشناسان با حضور در رستوران ها و مراکز توزیع غذا در راستای کنترل مسائل بهداشتی اقدام می کنند.
طی بازرسی های صورت گرفته در روزهای اخیر، کارشناسان موفق شدند 45 لیتر انواع شربت و عرقیجات طعم دار فاقد مجوزهای بهداشتی لازم را کشف و ضبط کنند.
توقیف و معدوم کردن 40 لیتر نوشابه تاریخ گذشته، توقیف و معدوم سازی 710 کیلوگرم مواد غذایی فاسد و تاریخ گذشته از جمله روغن سوخته، تخم مرغ، ژله و ... از جمله اقدامات کارشناسان بوده است.
در بیست روز اول اجرای طرح بیش از 5 هزار بازرسی بهداشتی انجام شد که در این مدت به دلیل وجود نواقص بحرانی در 79 صنف، اخطار صادر و 224 صنف متخلف به مراجع قضایی معرفی شدند. در راستای کنترل سلامت آب و مواد غذایی تاکنون بیش از هزار و 300 نمونه برداری انجام شده که در حدود 120 مورد، نتایج نامطلوب گزارش شده است.
با توجه به خرید آجیل مردم در شب عید، بازرسی از این اماکن نیز مورد توجه کارشناسان قرار گرفت که توقیف بیش از 3 هزار و 500 کیلوگرم آجیل و خشکبار در قم با نمک صنعتی و اسیدسیتریک و توقیف 650 کیلوگرم انواع تخمه و نمک غیر تصفیه که در انبار مخروبه یک واحد بویندگی آجیل در شرایط غیر بهداشتی نگهداری می شد، از جمله اقدامات کارشناسان معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قم بوده است.
لازم به ذکر است برای نخستین بار تیم های بازرسی با تجهیزات سنجش پراکسید روغن، ph و شوری مواد غذایی اقدام به بازرسی می کنند و همشهریان و زائران و مسافران می توانند در صورت بروز هر گونه مشکلی با سامانه 190 تماس گرفته و گزارش دهند.