قم نيوز : قم نيوز: رئیس هیأت دوچرخهسواری استان قم گفت: دوچرخهسواري قم با ظرفيت كسب مدال از مسابقات قهرماني آسيا در سال 96 با كار و تلاش بيشتر به توسعه همگاني و قهرماني اين رشته ميپردازد.
به گزارش قم نيوز، در شرایطی که به دلیل افزایش بیرویه گرایش افراد جامعه به استفاده از خودرو، آرام آرام زندگی ماشینی نهادینه شده و تحرک را از انسانها گرفته، یک وسیله نقلیه به نام دوچرخه جایگاه ویژهای پیدا کرده و دوچرخهسواری به جای استفاده از خودرو و اتومبیلهای شخصی در سالهای اخیر همواره مورد تاکید مسوولان به عموم مردم است.
اما ظاهرا اکنون مانند زمان قدیم نیست که دوچرخه به عنوان یک وسیله نقلیه و حتی کاری مورد استفاده قرار بگیرد، بلکه مشغلههای زیاد افراد جامعه موجب شده تا آنها از راحتترین و در دسترسترین وسیله نقلیه به جای دوچرخه برای تردد و انجام امور روزمره خود بهره ببرند.
بنابراین دوچرخهسواری و استفاده از این وسیله نقلیه به جای خودرو در ایران بر خلاف کشورهای پیشرفته جایگاه آنچنان مهمی ندارد و به همین دلیل است که بسیاری از افراد جامعه دچار آسیبها و بیماریهای ناشی از کم تحرکی شدهاند و از سوی دیگر با افزایش بیرویه استفاده از خودرو، آلودگیهای مختلفی گریبانگیر اجتماع شده است.
اما هنوز افرادی هستند که به دوچرخه بهای زیادی میدهند و دوچرخهسواری را یکی از علاقههای خاص خود قرار دادهاند، در دوچرخهسواری فعالیت همگانی و قهرمانی انجام میدهند و علاوه بر فعالیت موثر در یکی از مهمترین بخشهای جامعه دیگر را نیز به این رشته تشویق میکنند.
محمد کاظم حججی یکی از چهرههای شناخته شده در دوچرخهسواری استان قم و کشورمان است که با سابقه دعوت به تیم ملی دوچرخهسواری اکنون با سالها تجربه فعالیت در این رشته ورزشی مسؤولیت ریاست هیأت دوچرخهسواری قم را بر عهده دارد.در گفت و گوی فارس با حججی وضعیت این رشته ورزشی و برنامههای امسال هیأت دوچرخهسواری مورد بررسی قرار گرفت.
چه کارهایی برای گرایش مردم به استفاده از دوچرخه انجام دادهاید؟
این موضوع یکی از مهمترین اولویتهای هیأت دوچرخهسواری است که از سوی فدراسیون و اداره کل ورزش و جوانان استان قم به ما ماموریت داده شده، بر همین اساس در طول سال به مناسبتهای مختلف ملی و مذهبی برنامههای متنوع همگانی را در سطح شهر قم برگزار میکنیم تا بیش از پیش مردم را به دوچرخهسواری جذب کنیم چون واقعا زندگی ماشینی امروز تهدید کننده سلامتی است.
همچنین یکی از کارهای خوب و مثبتی که در هیأت دوچرخهسواری در تعامل با ارگانهای مختلف نظیر شهرداری قم انجام شده، فرهنگسازی استفاده از دوچرخه به جای خودرو است که سعی کردیم این موضوع با اجرای طرح سهشنبههای بدون خودرو نهادینه شود، تا حدی موفق بودهایم و با استمرار آن سعی در انجام جدیتر آن نیز هستیم.
جایگاه دوچرخهسواری در بین هیاتهای ورزشی قم چطور است؟
دوچرخهسواری از جمله هیاتهای فعال و با سابقه در ورزش استان قم است که در عرصههای همگانی و قهرمانی یکی از مهمترین هیاتهای ورزشی استان به شمار میرود، اگر چه آنچنان که باید از امکانات و شرایط مطلوب برای فعالیت در این عرصهها برخوردار نیست اما سعی کردهایم با همین امکانات محدود عملکرد مثبتی در ورزش قم داشته باشد.
این رشته علاوه بر اینکه در توسعه ورزش قهرمانی جایگاه ویژهای دارد و با توجه به برخورداری از دو رشته کورسی و کوهستان و مواد متنوع زیر مجموعه آنها دارای ورزشکاران متعدد و شانس کسب مدالهای گوناگون از میادین داخلی و برونمرزی است، در بخش همگانی نیز مورد توجه است.
شنیدیم دوچرخهسواری قم نخستین مدال آسیایی شده است.
بله، کسب سهمیه اعزام به رقابتهای آسیایی را به فال نیک میگیریم، در اردیبهشت ماه امسال بود که سجاد طاهری به عنوان یکی از چهرههای شاخص دوچرخهسواری قم عضو تیم ملی شد و با درخشش در مسابقات قهرمانی آسیا توانست برای دوچرخهسواری کوهستان قم، مقام سوم و نشان برنز پیکارهای 2017 مردان آسیا را به ارمغان بیاورد.
ما بعد از سالها سهمیه اعزام به مسابقات آسیایی را کسب کردیم و به لطف خدا و همت و تلاشی که طاهری داشت، از این رقابتها مدال برنز آسیا را کسب کرد، رقابتهایی که در رشته کوهستان به میزبانی کشور چین به انجام رسید و تیم ملی ایران با 10 رکابزن در دو رشته دانهیل و کراسکانتری رقابت کرد.
ظاهرا حضور مربی خارجی تیم ملی در قم نقش مهمی در کسب سهمیه آسیا داشت.
ما در سال 1395 میزبان پریموث استرانکار سرمربی اهل اسلوونی تیم ملی دوچرخهسواری کوهستان کشورمان بودیم، این مربی با تجربه با حضور در قم به طور کامل از امکانات رشته کوهستان بازدید کرد، نکاتی را برای ارتقاء این رشته به ما یاد آور شد و یکی از مراحل رقابتهای لیگ استان را نیز زیر نظر گرفت که خوشبختانه میتوان گفت در شناخت دقیق وی از جایگاه دوچرخهسواری قم و تلاشی که مجموعه هیأت برای رشد این رشته انجام میدهند، تاثیر زیاد داشت و در نهایت به انتخاب سجاد طاهری برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا منجر شد.
این مدال آسیایی برای دوچرخهسواری قم چه ارزشی داشت؟
چون دوچرخهسواری قم تا کنون سابقه کسب مدال از مسابقات آسیایی را نداشته، کسب این مدال واقعا ارزش زیادی داشت چون برای نخستینبار بود که دوچرخهسواری قم از مسابقات رشته کوهستان قهرمانی آسیا مدال کسب کرد، سجاد طاهری در ماده تیم رلی رشته کوهستان یکی از پنج رکابزن تیم ایران بود و تیم کشورمان بعد از تیمهای ژاپن و چین موفق به کسب مقام سوم و نشان برنز قاره کهن شد.
اعضای این تیم پنج نفره کشورمان فرانک پرتوآذر، محمدحسین اسکندری، سجاد طاهری، محمد پورشریف و فراز شکری بودند که در رقابت با حریفان شرکت کننده در ماده تیم رلی رشته کوهستان، موفق به کسب نخستین مدال تاریخ رشته کوهستان در این ماده شدند.
از برنامههای پیشبینی شده برای سال 96 بگویید.
ما هر ساله تقویمی را برای پیشبینی و برنامهریزی فعالیتهای یکساله داریم که این تقویم با موضوعات مختلف همگانی، قهرمانی، آموزش و فرهنگی به تایید اداره کل ورزش و جوانان استان قم نیز میرسد و با فدراسیون دوچرخهسواری نیز هماهنگ هستیم تا در مسابقات مختلف کشوری حضور داشته باشیم.
برگزاری رقابتهای استانی این رشته از اولویتهای بسیار مهم هیأت است و در زمینه آموزش نیز برای ارتقاء دانش نیروی انسانی فعال در این رشته کار خواهیم کرد، ضمن اینکه در کنار حوزه قهرمانی، از دوچرخهسواری انتظار این است که در بخش همگانی برای جذب حداکثری مردم به ورزش تاثیرگذار باشد که ما این مهم را نیز در تقویم و برنامههای مهم سال 1396 لحاظ کردهایم.
استارت برنامههای سال 96 را از کی خواهید زد؟
ما بعد از ماه مبارک رمضان با برگزاری مسابقات لیگ این رشته، فعالیتهای مهم سال جاری را آغاز میکنیم، در واقع استارت کار ما با برگزاری رقابتهای فصل 1396 قهرمانی لیگ دوچرخهسواری باشگاههای قم زده میشود و در مرحله نخست شاهد برگزاری پیکارهای ماده تایمتریل انفرادی در پیست اختصاصی دو برادران در روز نهم تیر ماه خواهیم بود.
برای حضور در مسابقات کشوری چه برنامهای دارید؟
ما طبق تقویم فدراسیون دوچرخهسواری برای حضور موفق در مسابقات دوچرخهسواری قهرمانی کشور و لیگهای کشوری کورسی و کوهستان، برنامههای متنوعی داریم و حالا که توانایی کسب مدال از رقابتهای آسیایی را در این رشته میبینیم، امسال با عزمی جدیتر به دنبال سهمیه تیمهای ملی اعزامی به رقابتهای برونمرزی نیز هستیم.
برگزاری لیگ استانی چه اثراتی بر این رشته دارد؟
بالطبع بخشی از توسعه و گسترش رشته دوچرخهسواری در حوزه قهرمانی از طریق برگزاری رقابتهای لیگ این رشته میسر میشود، ضمن اینکه برگزاری لیگ در افزایش آمار دوچرخهسواران حرفهای، ایجاد زمینههای اقتصادی، فرهنگی و ورزشی، شناسایی و حمایت از نخبههای این رشته و افزایش تعداد باشگاههای استانی در رشتههای کورسی و کوهستان تاثیرگذاری مثبتی دارد و ما لیگ استانی امسال را با انجام 24 مسابقه پیشبینی کردهایم و یقینا با کیفیت بهتری نسبت به دوره قبل برگزار خواهد شد.
تقاضایی از مسوولان ندارید؟ از مسوولان استان میخواهم که بیشتر به این رشته توجه کنند، همانگونه که همه میدانند استفاده از خودرو به شکل بیرویه افزایش یافته، هر روز که از خیابان عبور میکنید مملو از خودروهایی است که اکثرا در ترافیک فشرده هستند و این علاوه بر آلودگی هوا، آلودگی صوتی و بسیاری از مشکلات را برای جامعه ایجاد کرده است.
هزینههای خرید یک دستگاه دوچرخه کاهش یابد تا مردم سادهتر به استفاده از این وسیله نقلیه گرایش پیدا کنند، ضمن اینکه انتظار ما حمایت از هیأت دوچرخهسواری و جوانان با استعداد این رشته است، وقتی ما ظرفیت کسب مدال از مسابقات آسیایی را داریم پس میطلبد که بیشتر پشتیبانی شویم. انتهاي پيام / 137