سه شنبه ۲۰ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۲۵
کد مطلب : 50688
منبع : خبرگزاری فارس
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم:

همدلی بین مدیران استان برای رفع مشکل آلودگی هوای قم وجود ندارد

مصوبات خلاف قانون شورای برنامه‌ریزی در حوزه محیط زیست
قم نيوز : قم نيوز: مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه در شهر قم سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا وجود دارد گفت: حداقل 10 ایستگاه نیاز داریم تا بتوانیم سامانه سنجش آلودگی را داشته باشیم و بتوانیم برای آینده شهر در حوزه آلودگی هوا برنامه‌ریزی کنیم.
همدلی بین مدیران استان برای رفع مشکل آلودگی هوای قم وجود ندارد/نیازمند ایجاد 10 ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قم هستیم/مصوبات خلاف قانون شورای برنامه‌ریزی در حوزه محیط زیست
همدلی بین مدیران استان برای رفع مشکل آلودگی هوای قم وجود ندارد/نیازمند ایجاد 10 ایستگاه سنجش آلودگی هوا در قم هستیم/مصوبات خلاف قانون شورای برنامه‌ریزی در حوزه محیط زیست
به گزارش قم نيوز، سیدرحمان دانیالی دوشنبه شب در دویست و سی‌وهفتمین جلسه شورای اسلامی شهر قم که به ریاست حسن بختیاری و با حضور ابراهیم معتمدی قائم مقام شهردار قم در سالن جلسات ساختمان شهید باکری برگزار شد، با اشاره به منابع آلاینده عمده هوای شهر قم اظهار کرد: بعد از بحث آب که مهم‌ترین چالش در کشور است بحث آلودگی هوا مهم ترین چالش در شرایط فعلی است.

وی با بیان اینکه در استان قم حدود 300 هزار وسیله نقلیه تردد می‌کنند خاطرنشان کرد: 25 میلیون تردد بین راهی و 80 هزار موتورسیکلت در شهر قم وجود دارد که این موتورسیکلت‌ها قریب به هشت برابر آلودگی نسبت به خودروهای شخصی برای شهر قم به ارمغان می‌آورند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم تصریح کرد: با وجود اینکه موتورسیکلت‌ها حدود یک دهم حجم خودروها هستند می‌توانند آلودگی بسیار بیشتری در این شهر داشته باشند.

وی با اشاره به تراکم جمعیت در نواحی مختلف شهر قم بیان کرد: شهرک صنعتی شکوهیه، ابتدای جاده کاشان، نیروگاه و محدوده شهری قم از جمله کانون‌های آلایندگی در شهر قم هستند.

دانیالی به وجود 13 ایستگاه آزمایش آلایندگی در شهر قم اشاره کرد و افزود: تقسیم‌بندی مناطق قم از نظر ریزگردها شامل منطقه پردیسان و نیروگاه، ضلع غربی، ضلع شرقی و مرکز شهر هستند؛ فصل گرما ذرات معلق را بیشتر در ضلع شرقی داریم که به دلیل کانون‌هایی همچون دریاچه نمک و جهت باد است.

وی اضافه کرد: در فصل سرما بیشتر ریزگرد معطوف به سمت غربی شده و به همین دلیل تمام شهر قم درگیر مساله ریزگردها است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه مطالعات نشان داده که منابع ریزگرد در صنایع سنتی جاده کاشان، دریاچه نمک، نیروگاه حرارتی و خودروهای داخل شهر هستند اذعان کرد: در جاده کاشان 2 هزار هکتار حاشیه‌نشینی صنعتی داریم که در سال 90 حدود 200 میلیون لیتر مازوت مصرف می‌کردند و امروز این مصرف به 20 میلیون لیتر رسیده است.

وی تغییر کاربری، احیای منطقه، توسعه فضای سبز و احیای حفره‌ها را از جمله راهکارهای رفع مشکلات این محدوده عنوان کرد و افزود: در خصوص نیروگاه حرارتی نیز سال 77 که بحث نیروگاه حرارتی مطرح شد قرار بود که 20 کیلومتر از شهر فاصله داشته باشد ولی امروز قریب به سه کیلومتر با شهرک پردیسان فاصله دارد.

دانیالی با بیان اینکه نیروگاه حرارتی قم روزانه 4 میلیون تن تولید دی اکسید کربن دارد افزود: حدود 200 میلیون مترمکعب در روز هوای آلوده با دمای 140 درجه وارد محیط می کند و این نیروگاه مصرف 15 تا 25 درصد نفت گاز استان قم را شامل می‌شود.

وی با بیان اینکه 27 درصد خودروهای سواری در استان قم فرسوده است گفت: بعد از تهران دومین شهر پر موتورسیکلت کشور هستیم به نوعی که این وسایل نقلیه آلودگی هشت برابری را نسبت به خودروها دارند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه برای مدیریت آلودگی هوا در تهران از سال 1326 شعاع 120 کیلومتری برای تهران از نظر استقرار برخی صنایع مشخص شده که برای اصفهان نیز وجود دارد افزود: قم تنها کلان‌شهری است که این شعاع را ندارد و برای قم نیز باید چنین محدودیتی برای صنایع اعمال شود.

وی با بیان اینکه در شهر قم سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا وجود دارد خاطرنشان کرد: حداقل 10 ایستگاه نیاز داریم تا بتوانیم سامانه سنجش آلودگی را داشته باشیم و بتوانیم برای آینده شهر در حوزه آلودگی هوا برنامه‌ریزی کنیم.

دانیالی با اشاره به ابلاغ سیاست‌های محیط زیست از سوی رهبری اظهار کرد: متاسفانه اوضاع محیط زیست قم آنطوری که شایستگی و لیاقت دارد و شعار آن را می‌دهیم نیست و همه ما در این مشکلات مقصر هستیم.

وی با اشاره به مطالعات آلودگی هوای کلان‌شهر قم خاطرنشان کرد: نیروگاه حرارتی قم که اثرات نامطلوب زیست محیطی دارد به طور مستقیم بر سلامت مردم ساکن در پردیسان اثرگذار است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم تصریح کرد: نیروگاه سیکل ترکیبی قم تنها نیروگاه کشور است که اول فصل سرما گاز آن قطع شده و به آن گازوئیل می‌دهند؛ قم شاهراه انتقال گاز در کشور است اما در ابتدای فصل سرما گاز آن قطع شده و این نیروگاه با گازوئیل با حجم بالای آلودگی فعالیت می‌کند در حالی که در بسیاری از شهرها مشکلات این بخش رفع شده اما در قم همچنان این وضعیت ادامه دارد.

وی با بیان اینکه شعاع محدودیت صنایع بزرگ برای کلان‌شهر تهران 120 کیلومتر و برای اصفهان 50 کیلومتر است گفت: در برخی استان‌ها همدلی بیشتری برای برخورد با واحدهای آلاینده وجود دارد اما در قم این همدلی وجود ندارد.

دانیالی اظهار کرد: در یکی از شهرک‌های محدوده اصفهان از جمله واحدهای قانونی که می‌توانست مستقر شود نگذاشتند فعال شود اما در قم در شورای برنامه‌ریزی برخلاف قوانین بازدارنده مجوزها صادر می‌شود.

وی افزود: صنایع جاده قدیم کاشان 90 درصد کاهش سوخت فسیلی داشته اما هنوز یکی از کانون‌های اصلی ریزگرد و آلودگی هوا است و ما مخالف سوخت‌رسانی هستیم اما همچنان مسوولان توجهی ندارند.

دانیالی با تاکید بر مضراتی که صنایع محدوده جاده کاشان برای شهر قم دارند بیان کرد: حفره‌های ایجاد شده در این محدوده یکی از کانون‌های ریزگردها هستند و صنایع آجرپزی نیز با وجود مخالفت‌هایی که شده همچنان به کار خود ادامه داده و روز به روز شرایط را برای آلودگی هوای قم سخت‌تر می‌کنند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با تاکید بر اینکه اطلاع‌رسانی و افشاگری می‌تواند کمک‌رسان به شهر قم در حوزه زیست محیطی باشد تصریح کرد: شهرداری در حوزه زیست‌محیطی ورود بسیار خوبی داشته است، در نجف آباد اصفهان پیک استفاده از موتورسیکلت داریم اما آنجا فضای سبز خوبی دارد و شرایط محیطی را خنثی می‌کند اما در قم اینچنین نیست.

وی با بیان اینکه هسته مرکزی شهر قم به واسطه تردد وسایل نقلیه نامناسب اثرپذیر است خاطرنشان کرد: سالانه 80 هزار میلیارد تومان هزینه آلودگی هوایی است که به کشور وارد می‌شود؛ استان قم راه را اشتباه می‌رود و مدیران این استان تنها بر بحث صنعت تمرکز کرده‌اند؛ در حوزه اشتغال، گردشگری بسیار می‌تواند اثرگذارتر باشد.

دانیالی گفت: بحث‌ حق‌آبه‌های زیست‌محیطی بسیار مهم است و ما توان تحقق این امر را نداریم و نمایندگان در این زمینه موثر هستند؛ برای نخستین بار 150 میلیون مترمکعب حق‌آبه زیست محیطی شهر قم روی کاغذ ثبت شد و باید به دنبال تحقق عملی آن باشیم.

وی با بیان اینکه حق آبه استان قم را استان های بالادستی می‌گیرند اظهار کرد: برای پساب موجود استان راهکارهای مختلفی اندیشیده‌اند اما آنچه که موثر است را مورد توجه قرار نداده‌اند و به همین خاطر شرایط خوبی بر محیط زیست استان حاکم نیست.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان قم با بیان اینکه قم به واسطه شاهراه بودن مطلوبیت برای استقرار صنایع بازیافت دارد خاطرنشان کرد: ممنوعیت استقرار صنایع بازیافتی می‌تواند کمکی برای قم باشد .

وی با تاکید بر اینکه مدیران استان باید حوزه مدیریت پسماند و توسعه صنایع این بخش را در اولویت کار خود قرار دهند خاطرنشان کرد: در حال حاضر سه ایستگاه سنجش آلودگی هوا داریم و 13 ایستگاه سیار ایجاد کردیم تا شرایط را بسنجیم و ایستگاه‌های ما نیازمند توسعه و فرهنگ‌سازی است.

دانیالی با تاکید بر اینکه سامانه هشدار گرد و غبار جزو الزامات شهر قم است بیان کرد: سلامت مردم از درجه اول اهمیت برخوردار است که باید نسبت به آن ورود جدی‌تر داشت و مدیران نسبت به این مساله حساسیت بیشتری داشته باشند.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcg739n.ak9z74prra.html
نام شما
آدرس ايميل شما