وی در ادامه با اشاره به برداشتن یارانه شیر ابراز داشت: یارانههای عادلانه تقسیم نشد و برداشتن آن هم باعث فشار مضاعف بر دامداران شد.
مدیرعامل شرکت تعاونی شهرک لبن با اشاره به افزایش هزینه کارخانجات بعد از اجرای طرح هدفمندی یارانهها، ابراز کرد: این در حالی است که قیمت شیر و مواد لبنی با توجه به روند افزایش حاملهای انرژی تقریبا ثابت ماند و حتی قیمت شیر کاهش داشت.
وی در این باره گفت: در سال ۱۳۹۱ قیمت شیر هر کیلو هزار و ۲۵۰ تومان بود که این قیمت در حال حاضر به قیمت هزار و ۵۰ تومان رسیده است اما یونجهای که در سال ۱۳۹۱ کیلویی ۵۰۰ تومان بود در حال حاضر به قیمت هزار تومان رسیده است و حتی در زمستان به کیلویی هزار و ۵۰۰ تومان هم میرسد و دامداران در حال ضرر دهی هستند.
دامها روانه کشتارگاه شد
رمضان خانی ادامه داد: مشکلات دامداران تا جایی پیشرفت که با اندک افزایش قیمت گوشت بسیاری از آنها دامهای خود را برای کشتار فروختند و یا به کشتارگاهها بردند.
وی بیان کرد: شهرک لبن که در گذشته روزی تا ۹۰ تن تولید شیر داشت در حال حاضر به روزی ۳۰ تن رسیده و این نشان میدهد که تولید شیر تا ۷۰ درصد کاهش داشته است.
فعالیت تنها ۴۰ واحد دامداری در شهرک لبن
مدیرعامل شرکت تعاونی شهرک لبن ادامه داد: بسیاری از دامدارها هم مجبور شدند برای بازپرداخت وامهایشان دامهای خود را به فروش برساند و در حال حاضر از ۳۰۰ واحد دامداری این شهرک تنها نزدیک به ۴۰ واحد آن فعال است و این باقی مانده هم تقریبا با تمام ظرفیت کار نمیکنند.
وی با اشاره به کاهش شدید مصرف شیر در بین مردم و همچنین لزوم فرهنگ سازی برای مصرف شیر در کشور گفت: برای هر لیتر شیر نزدیک به ۴۰۰ لیتر آب مصرف میشود و از جایی که ما کشور کم آبی هستیم چرا باید شیری را که با صرف چنین آبی تولید کردهایم به خارج از کشور صادر کنیم.
رمضان خانی ادامه داد: باید مصرف شیر در کشور نهادینه شود تا آنچه که تولید میشود در کشور مصرف شود و از این طریق مشکلات تولید کنندگان حل شده و سرانه مصرف هم بالا برود.
مشکلات بهداشتی شیرهای سنتی
وی به مصرف لبنیات سنتی هم اشاره و گفت: بسیاری از شیرهایی که در چنین لبنیاتیهای توزیع میشود بیکیفیت است اما مردم به این شیرها اقبال دارند و به دلیل تبلیغات منفی نسبت به تولیدات کارخانجاتی که با نظارت کامل بهداشتی تولید میکنند واکنش منفی نشان میدهند.
انتهای پیام / 137
مدیرعامل شرکت تعاونی شهرک لبن همچنین بر لزوم جمع آوری فروش شیرهای سنتی در سطح شهر تأکید کرد و بیان داشت: بسیاری از مردم نمیدانند که این شیرها به چه میزان بیکیفیت است و اگر یه ناظر بهداشت این شیرهار ا آزمایش کند قطعا متوجه میشود که ۹۰ درصد شیرهای سنتی سطح شهر مشکلات فراوانی دارند.