قم نيوز : قم نیوز: مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم گفت: محلی که امروز در منطقه قلعه کامکار قم طعمه حریق شد، یک مرکز غیر مجاز جمعآوری و بازیافت زباله بود.
به گزارش قم نیوز رسانههای مجازی ظهر پنجشنبه تصاویری را از آتشسوزی در یکی از مراکز غیر مجاز جمعآوری و بازیافت زباله در قلعه کامکار منتشر کردند.
آتش که در انبوهی از زباله خشک جمعآوری شده به صورت غیر مجاز از محلات قم شعله ور شده، دامنه گستردهای دارد و دود آن در محلات دیگر شهر هم دیده میشود.
دستگاههای امدادی برای حل این مشکل کار خود را آغاز کردهاند و رسانهها از مصدوم شدن یک آتشنشان در جریان اطفای این حریق خبر میدهند.
همچنین به گفته محمد مهدی فراهانی، معاون اورژانس قم، در همان لحظات اولیه اعلام خبر ۳ دستگاه آمبولانس اورژانس ۱۱۵ به محل اعزام شده و در حال ارزیابی محل و صحنه هستند.
وجود بیش از ۲۰۰ واحد غیر مجاز جمعآوری و زباله خشک در قم
سید عبدالله میرابراهیمی، مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم در گفتوگو با مهر با اشاره به غیر مجاز بودن این مرکز اظهار داشت: بیش از ۲۰۰ واحد غیر مجاز جمعآوری و زباله خشک در سطح و حاشیه شهر قم وجود دارند که مشکلات مختلفی برای شهروندان ایجاد کردهاند.
وی با اشاره به برگزاری جلساتی با مسئولان قضایی و نیروی انتظامی برای حل این مشکل گفت: این مراکز به صورت غیر مجاز اقدام به فعالیت غیر بهداشتی و غیر زیست محیطی میکنند که از جنبههای مختلف تبعاتی برای شهر دارد.
مدیرعامل سازمان مدیریت پسماند شهرداری قم اظهار کرد: افراد دوره گرد و افرادی که فعالیت شفافی ندارند زباله خشک را به صورت غیر رسمی از سطح محلات جمعآوری میکنند و این در همین کارگاهها پردازش و تفکیک میشود که تمام این مراحل غیر بهداشتی و بدون رعایت ضوابط ایمنی و سلامت صورت میگیرد.
زبالهها در مراکز غیر رسمی تبدیل به اقلام مصرفی مردم میشوند
وی با اشاره به غیر شفاف بودن این چرخه گفت: این موضوع موجب شد مقصد این زبالههای جمعآوری شده هم مشخص نباشد و پیشبینی ما این است که این زبالهها در مراکز غیر رسمی تبدیل به اقلام مصرفی مردم میشوند که با توجه به عدم رعایت ضوابط بهداشتی در طول این فرایند، این موضوع میتواند برای شهروندان خطرساز باشد.
میرابراهیمی با اشاره به طرحهایی که شهرداری قم برای ساماندهی این مراکز غیر رسمی و شناسنامهدار کردن آنها دارد افزود: از آنجا که فعالیت غیر شفاف و غیر رسمی سود بیشتری دارد، هنوز موفق به ساماندهی این کارگاهها نشدیم و در چنین شرایطی وقوع مشکلاتی مانند آتشسوزی و ... قابل پیش بینی است.
وی معتقد است برای حل این مشکل نیاز به عزم استانی وجود دارد تا الزامات کامل و جدی در این زمینه ایجاد شده و از ادامه فعالیت غیر مجاز این واحدها که گاهی حتی در همسایگی واحدهای مسکونی فعالیت میکنند، جلوگیری شود.