شنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۲۲:۰۰
کد مطلب : 53677
منبع : قم فردا
اساتید حوزه و دانشگاه در گفتگو با قم فردا مطرح کردند؛

خانواده سالم مهم ترین شرط داشتن جامعه سالم و متعالی است

قم نيوز : قم نیوز: خانواده سالم و صالح نتیجه جامعه سالم و صالح و متعالی است به همین دلیل در اسلام خانواده به‌صورت ویژه‌ای مورد تاکید و سفارش قرار گرفته است.
خانواده سالم مهم ترین شرط داشتن جامعه سالم و متعالی است

به گزارش قم نیوز،  هر کس ازدواج کند، نصف دین خود را حفظ کرده است؛ این سخن از پیامبر اکرم(ص) می باشد که اهمیت مسئله ازدواج را می رساند.
پیامبر(ص) جوانان را دعوت به ازدواج کرده است تا از طریق این عمل زیبا نیمی از دین خود را حفظ کنند چرا که ازدواج، جوانان را از لغزش و انحراف و بی عفتی حفظ می کند و آنها را در مقابل نیمی از چیزهایی که دین را به خطر می اندازد، بیمه می نماید.
اما اگر اندکی به این سخن دقت کنیم در واقع به این نکته مهم باید توجه کنیم که با ازدواج هر فردی تشکیل یک خانواده را می دهد؛ خانواده یکی از مهمترین بنیان های اجتماعی در جامعه می باشد و از اهمیت بالایی در بین اهلبیت(ع) و مورد توجه ویژه خداوند در قرآن می باشد.

نهاد خانواده بعد از اسلام و کلمه شهادتین مهمترین نهاد اسلامی است
آیت الله کعبی، عضو خبرگان رهبری با اشاره به اینکه وقتی زن و مردی تشکیل خانواده می دهند مهمترین نهاد مقدس را تشکیل داده اند، گفت: در روایات است که بعد از اسلام و کلمه شهادتین مهمترین نهاد اسلامی، نهاد خانواده می باشد.
خداوند در آیه 21 سوره روم می‌فرمایند اسکان و آرامش در خانواده جز آثار ازدواج است و ابزار او مودت و رحمت است از همین رو زوجین باید یکدیگر را به‌صورت قلبی دوست بدارند و بروز این محبت قلبی یعنی ابراز این محبت در خانواده و لطف و مرحمت در فضای خانواده جز سفارش‌های هست که در خانواده شده است.
با این وجود معصومه ظهیری، مدیرکل امور زنان و خانواده استانداری قم با اشاره به آفت‌های خانواده، گفت: مسائلی که خانواده را متلاشی و تهدید به عدم تعادل می‌کند این است که فضای خانواده جای حمایت، محبت و مشورت نباشد وجای خود را با درگیری ها و سوءظن‌ها عوض کند.
پس باید گفت که خانواده یک جامعه برتر می‌باشد هرمقدار به این نهاد اهمیت بیشتری دهیم در ایجاد فضای آرامش در جامعه نیز موفق‌تر خواهیم بود از طرفی هم  اگر سلامت خانواده را تأمین کنیم سعادت افراد و سلامت اجتماعی را نیز تضمین کرده‌ایم و همچنین برگه برنده هر جامعه موفقی درگرو خانواده سالم و آرام و محبت در میان اعضای خانواده می‌باشد.
با توجه به این مسئله حجت الاسلام و المسلمین علی اسلامی، عضو خبرگان رهبری با اشاره به جایگاه و ارزش خانواده در اسلام، بیان داشت: اگر خانواده ها سالم و صالح باشند در نتیجه جامعه سالم و صالح خواهیم داشت به همین دلیل در اسلام خانواده به‌صورت ویژه‌ای مورد تاکید و سفارش قرار گرفته است.
وی ادامه داد: مسائلی که عامل وحدت و صمیمیت خانواده است عمدتاً به پدر و مادر مربوط می شود، اگر پدر و مادر در خانواده شالوده محبت را پی‌ریزی کنند و برنامه ریزی داشته باشند تا صداقت و صمیمت ارائه دهند قطعاً اعضای خانواده به همین منوال بار می آیند.

ایمان، تقوا ، تقید شرعی و اخلاقی باعث استحکام نهاد خانواده می شود
همچنین در این خصوص آیت الله کعبی با اشاره به استحکام نهاد خانواده بیان داشت: برای استحکام نهاد خانواده باید گفت که ایمان، تقوا ، تقید شرعی و اخلاقی باعث تشکیل خانواده متعالی و نورانی خواهد شد و همه مشکلات در چارچوب ایمان، اخلاق و تقوا آسان می شود.
تلاش برای تحکیم بنیان خانواده در پایه مهر ، محبت ، گذشت و فداکاری و نیز در پایه احساس مسئولیت در رشد و کمال و در نتیجه تقویت ارتباط عاطفی بین اعضای خانواده با محوریت والدین از نکات مهم این مسئله می باشد.
حجت الاسلام والمسلمین اسلامی با اشاره به اهمیت روابط پدر و مادر با یکدیگر در مقابل اعضای خانواده، تأکید کرد: روابط مناسب والدین و حفظ احترامات و اهمیت مسائل دینی برای آن‌ها باعث اعتماد اعضای خانواده به والدین خود می باشد.
وی ادامه داد: بی اعتمادی فرزندان به والدین خود باعث متلاشی شدن خانواده می شود چراکه با یک استحکاک و مشکل کوچک، خانواده در یک ناهمواری بزرگی دچار می شود.

حفظ خانواده و جامعه با الگو شدن والدین برای اعضای خانواده
اسلامی با اشاره به اینکه اگر در خانواده الگو باشیم خانواده و جامعه را حفظ کرده ایم، خاطر نشان شد: باید به اعضای خانواده خود احترام بگذاریم و به آن‌ها شخصیت دهیم و به وعده‌ای خود پایبند باشیم.
روابط بین اعضای خانواده یکی از اصل های مهم در خانواده است که می تواند فرزندان را به بیرون از خانه سوق دهد و یا ندهد پس ارتباط و صحبت و محبت و صمیمیت بین افراد خانوده یک امر ضروری است تا خانواده دچار برخی آسیب های اجتماعی نشود.

مشورت درخانواده باعث رشد اخلاقی تربیتی و حل مشکلات اجتماعی می شود
ازهمین رو آیت الله کعبی، عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم گفت: اصل گذشت اعضای خانواده نسبت به هم ، اصل همکاری و تعاون و تقسیم کار درخانواده، اصل رحمت و عفت نسبت به یکدیگر، اصل صبر و تحمل نا ملایمتی ها که درخانواده پیش می آید و توجهات دینی می تواند خانواده را متعالی و نورانی کند.
همچنین مسئله مشورت در بین اعضای خانواده با پدر و مادر و یکدیگر باعث پیشرفت و ارتقا سطح خانواده می شود که این مسئله در بالا رفتن فهم و شعور فرزندان بسیار تاثیر گذار است که در این خصوص آیت الله کعبی با اشاره به اینکه مشورت در بین افراد خانواده بسیار حائز اهمیت است، بیان داشت: مشورت هم به رشد اخلاقی و هم به حل مشکلات اجتماعی و هم به تربیت اعضای خانواده می تواند کمک کند و راه را به افراد خانواده نمایش دهد.
 
انتهای پیام/136
 
https://qomnews.ir/vdchq-nm.23nxqdftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما