قم نيوز : قم نیوز: در عرصههای فرهنگی و دفاع از باورهای اعتقادی، چنانچه بخواهیم به ندای مظلومیت "هل من ناصر ینصرنی" سیدالشهدا(ع) لبیک بگوییم یکی از راههای مهمش حضور مؤمنانه و متعهدانه در فضای مجازی است.
به گزارش قم نیوز مقام معظم رهبری در ماهها و سالهای اخیر، تاکید ویژه ای بر اهمیت و ضرورت استفاده درست و هوشمندانه از فضای مجازی در مسیر تبلیغ و نشر معارف دینی و انقلابی داشتهاند که در این باره نگاهی گذرا به بیانات ایشان در دیدار چند هفته پیش طلاب و اساتید حوزه علمیه تهران با معظم له، به روشنی بیانگر همین مساله است.
همان طور که ایشان چندین مرتبه نیز به تصریح بیان داشتهاند یکی از مشکلات جدی ما در عرصه فضای مجازی، نوع مواجهه عموماً منفعلانه ماست و حال آن که بخش قابل توجهی از مردم ما در شبکههای اجتماعی به خصوص تلگرام حضور دارند و ما باید با رویکرد فعالانه به تولید محتوای ارزشمند بر اساس چارچوبها و شاخصهای دینی و انقلابی برای این جمعیت بسیار انبوه اهتمام بورزیم.
به ویژه در زمانهای که شاهد هجوم بی امان شبهات علیه مبانی اعتقادی و باورهای شیعی مان هستیم، چنین تکلیفی اهمیتی دوچندان پیدا میکند به این دلیل که اگر ما در امر مواجهه با دشمن از سنگر فضای مجازی و رسانه به مقاومت نپردازیم، هیچ بعید نیست که زمینهای دیگری را نیز از دست داده و مواضع مهمی را به راحتی تقدیم دشمن کنیم.
در حال حاضر که دشمنان از طریق ابزار هنر و رسانه و به خصوص شبکههای اجتماعی، تمام قامت به جنگ با اسلام ناب محمدی(ص) آمدهاند باید با بهره گیری صحیح از فضای مجازی و رفع آسیبهای فرهنگی و فکری ناشی از آن، به دفاعی همه جانبه و تمام عیار بپردازیم و در این بین حقیقتاً بهترین سلاح ما تمسک به فرهنگ و تفکر ناب عاشورایی است که در جوهره آن شعار "هیهات منا الذله" بیش از هر چیزی خودنمایی میکند.
از این حیث باید گفت که در عرصههای فرهنگی و دفاع از باورهای اعتقادی، چنانچه بخواهیم به ندای مظلومیت "هل من ناصر ینصرنی" سیدالشهدا(ع) لبیک بگوییم یکی از راههای مهمش حضور مؤمنانه و متعهدانه در فضای مجازی است و اینکه فعالانه در این عرصه وارد شده و به تولید محتوایی بپردازیم که برخی کدها و سرخطهای کلیدی آن را رهبر فرزانه انقلاب در رهنمودهای خویش بیان فرمودهاند.
متاسفانه آفتی که گریبانگیر بسیاری از افراد جامعه ما از جمله قشر حزب اللهی هم شده، این است که عموماً در مدت زمان حضور در فضای مجازی که نسبتاً هم زیاد است، بیشتر متمرکز بر بازنشر دیگر مطالب هستیم که متاسفانه گاه در بین آنها مطالب و عکسها و فیلمهای شبهه انگیز نیز وجود دارد و ما کم تفاوت و بی تفاوت نسبت به این مسایل تنها به انتقال آنها اقدام میکنیم.
نکته پایانی هم اینکه در برهه حساس کنونی هر چند ابزار تهاجم و نفوذ فرهنگی و سیاسی، فضای مجازی است، اما باید بدانیم که از آن سو نیز ابزار تدافع نیز همین فضاست که ما با تاسی به فرهنگ عاشورایی و تقویت بُعد بصیرتی خود میتوانیم از آن به درستی استفاده داشته و به شبهات علیه دین و اعتقادات و باورهای حسینی و زینبی خود پاسخ درخوری بدهیم و در امر روشنگری جامعه، قدمی ولو کوچک اما پرخیر و برکت برداریم.