پنجشنبه ۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۰۱
کد مطلب : 56478
منبع : خبرگزاری مهر

فعالیت ۵۰۰ واحد مرغداری در قم/ راه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان

قم نيوز : قم نیوز: مدیرکل دامپزشکی استان قم با اشاره به تراکم بالای مرغداری‌ها در این استان، گفت: هم اکنون ۵۰۰ واحد مرغداری در قم فعالیت می‌کند.
فعالیت ۵۰۰ واحد مرغداری در قم/ راه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان
فعالیت ۵۰۰ واحد مرغداری در قم/ راه مقابله با آنفلوآنزای پرندگان
به گزارش قم نیوز محمد مهدی رفیعی با اشاره به فصل شیوع آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، اظهار داشت: به دلیل آغاز کوچ پرندگان مهاجر و سرما و بارندگی ویروس فوق حاد پرندگان ماندگاری بیشتری داشته و خطرناکتر است.

وی در ادامه با بیان اینکه تراکم مرغداری‌ها در قم، این استان را درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان می‌کند در توصیه‌هایی به مرغداری‌های صنعتی، گفت: اقدامات بهداشتی و قرنطینه باید با شدت بیشتری دنبال شود.

مدیرکل دامپزشکی استان قم ضمن تأکید بر نظارت کامل بر تردد و سایل نقلیه و افراد در مرغداری‌های صنعتی، بیان داشت: کامیون‌های حمل بار و دیگر وسایل نقلیه باید هنگام عبور و مرور شستشو و ضدعفونی شوند و افرادی هم که وارد مرغداری‌های می‌شوند بایداز لباس‌های یک بار مصرف استفاده کرده و دوش بگیرند.

وی در ادامه بر پرهیز از هرگونه استرس به طیور هم تأکید کرد و ادامه داد: استرس طیور را مستعد بیماری می‌کند و باید حتی الامکان از آن جلوگیری شود و تولک بری هم که موجب استرس در طیور می‌شود غیر مجاز است و مرغداران هم از این کار جدا خودداری کنند.

طیور خانگی باید در محیط بسته نگهداری شوند

رفیعی در ادامه به طیور خانگی هم اشاره و بیان داشت:‌ طیور خانگی چون در محیط باز هستند در معرض تماس با طیور حد واسط و مهاجر قرار می‌گیرند و همین امر باعث می‌شود تا بیمار شوند.

وی با تأکید بر نگهداری طیور خانگی در محیط بسته و توری ادامه داد: نگهداری حجم زیادی از طیور هم موجب شیوع بیماری می‌شود و چنانچه در شهر و یا روستا افرادی چنین چیزی را مشاهده کردند حتما به دامپزشکی اطلاع دهند.

مدیرکل دامپزشکی استان قم توصیه کرد: مرغداران صنعتی و همچنین افرادی که دارای طیور خانگی هستند اگر با مورد مشکوکی برخورد کرده و یا شاهد بیماری طیور خود بودند حتما برای بررسی بیشتر به دامپزشکی اطلاع رسانی کنند.

پرهیز از خرید طیور در بازارها و مراکز مختلف

وی همچنین بیان کرد: افراد از خرید طیور در بازارها و مراکز مختلفی که وجود دارند پرهیز کنند زیرا طیور بیماری و انتقال بیماری در این مراکز بسیار زیاد است و چنانچه برای نذری هم خواستار کشتار مرغ باشند می‌توانند به کشتارگاه‌های سطح استان مراجعه کنند که دامپزشکی در این زمینه برای کشتار حتی یک عدد مرغ هم هماهنگی لازم را انجام می‌دهد.

۳۲ واحد مرغداری در قم طی سال گذشته درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار گرفتند

رفیعی در ادامه با اشاره به اینکه هم اکنون ۵۰۰ واحد مرغداری در قم فعال است، گفت: ۳۲ واحد مرغداری در سال گذشته درگیر بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان قرار گرفتند که موجب معدوم شدن دو میلیون و ۴۰۰ قطعه طیور شد.

وی به رتبه قم در زمینه تولید مرغ و تخم مرغ هم اشاره و گفت: استان قم در زمینه طیور تخم‌گذار با ظرفیت بالای هشت میلیون قطعه رتبه ششم کشور را دارد و در زمینه تولید پولت که جوجه مرغ تخم‌گذار است هم رتبه چهارم را در کشور  دارد.

مدیرکل دامپزشکی استان قم ادامه داد: مرغداری‌های بخش کهک، سلفچگان و خلجستان و همچنین مرغداری‌های بخش جاده تهران از مناطق پرخطر برای بیمار آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان هستند.

وی درباره اقدامات دامپزشکی قم در مقابله با بیماری آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان گفت: پست قرنطینه طیور از اول شهریور در ورودی شهر قم مستقر شده و قرنطینه شبانه روزی این سازمان هم از ابتدای شهریورماه اقدامات خود را به شکل شبانه روزی دنبال می‌کند.

انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcjoxei.uqemazsffu.html
نام شما
آدرس ايميل شما