چهارشنبه ۲۲ آذر ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۰۰
کد مطلب : 57268
منبع : خبرگزاری فارس
آیت الله فاضل لنکرانی:

نگاه اجتهادی باید در عرصه کلام اسلامی توسعه یابد

قم نيوز : رئیس مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) بر لزوم توجه به نگاه اجتهادی در زمینه‌های مختلف علمی از جمله کلام اسلامی تاکید کرد.
نگاه اجتهادی باید در عرصه کلام اسلامی توسعه یابد
نگاه اجتهادی باید در عرصه کلام اسلامی توسعه یابد
به گزارش قم نیوز آیت‎الله محمد جواد فاضل لنکرانی در مراسم تجلیل از اساتید مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) با اشاره به موفقیت‌های بخش کلام مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) اظهار کرد: پس از تاکیدات جدی مرحوم آیت الله فاضل لنکرانی نسبت به تربیت طلاب فاضل در زمینه پاسخ به شبهات، خوشبختانه شاهد تلاش‌های بسیار خوبی دراین زمینه بوده‌ایم.
وی با بیان اینکه مجموعه کلام اسلامی مرکز فقهی ائمه اطهار(ع) با همت حجت الاسلام والمسلمین طبسی تشکیل شد گفت: خوشبختانه این مرکز، از مراکز موفق حوزه در بخش کلام اسلامی و مکتب اهل بیت(ع) بوده است زیرا افرادی در این مجموعه فعال هستند که جزو وزنه‎های خوب حوزه در این عرصه هستند.
وی ادامه داد: مجموعه کلام اسلامی از بهترین مجموعه‌های تخصصی مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) است؛ یکی از خواسته‌های حوزه علمیه اراک، ایجاد یک شعبه از مجموعه کلام اسلامی در اراک بود که امیدواریم این کار به زودی انجام شود.
آیت‎الله فاضل لنکرانی اظهارکرد: پژوهش‌هایی که در این مجموعه منتشر شده و یا در دست انتشار است از شاخص‎های جالب توجه در این مجموعه است؛ این مجموعه بیشترین نشست‌های علمی را در عرصه سلفی گری برگزار کرده است.
وی گفت: قرار شد که یکی از پژوهش‌های علمی این مجموعه به زبان انگلیسی منتشر شود زیرا برخی از جوانان در کشورهای غربی تصور می کنند که سلفی گری، ماهیت اصلی اسلام است؛ این مباحث باید به زبان‌های مختلف منتشر شود و آثار آن در دنیا منعکس شود.
رئیس مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: گام‌های بزرگی در زمینه مباحث علمی در حوزه کلامی در حوزه و در این مجموعه انجام شده است و مرحوم  آیت الله العظمی فاضل لنکرانی همیشه حمایت خاصی در حوزه پژوهش و تبلیغ انجام می‌داد.
وی گفت: این مرجع تقلید همیشه نسبت به تربیت نیروهای علمی حوزوی برای پژوهش و تبلیغ حساسیت داشتند؛ در همان زمان یعنی اوایل دهه هشتاد نیروهایی در این زمینه تربیت شدند؛ از عنایتی نیز که مقام معظم رهبری نسبت به اساتید و زحمتکشان حوزه کلامی این مجموعه داشتند بسیار سپاسگزاریم و این حمایت‌ها امید بخش است.
آیت‎الله فاضل لنکرانی اظهارکرد: باید یک تحول عمیق در تفسیر و کلام و فهم احادیث و علم حدیث و... داشته باشیم و این مسیر با مبانی اجتهادی صورت می‌گیرد.
وی گفت: تفسیر باید با ضوابط اجتهادی تفسیر شود و اگر اینگونه عمل شود مباحث ناب و بسیار ارزشمندی را نیز منتج خواهد کرد؛ در باب مسایل اعتقادی و مهدویت و... اگر مسایل و مبانی مهدویت به میدان نیایند بسیاری از معارف برای ما روشن نخواهد شد.
رئیس مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: نشستی با عنوان ضابطه اسلام و کفر نزد شیعه و سایر مذاهب اسلامی برگزار شد که مشخص شود که ابن تیمیه از چه بابی ورود کرده است که زیارت را شرک می‌داند؛ مشکل این افراد، مشکل مبانی اجتهادی است، ضابطه اسلام و کفر بین شیعه و سنی مشترک است که دارای ریشه قرآنی و روایی است و دیگر کسی حق اضافه کردن مطلبی را به این بحث ندارد.
وی گفت: اگر کسی در علم اجتهاد به پختگی علمی برسد می‌تواند معیار اسلامی در عرصه‌های مختلف را به خوبی دریابد؛ اگر فکر سلفی با مبانی اجتهادی پاسخ داده شود، قطعا از بین خواهد رفت، اینکه داعش از بین رفت، ولی فکر داعش باقی مانده، بحث درستی است، ‌اما باید با سلاح مبانی اجتهادی این فکر را نیز از بین ببریم.
آیت‎الله فاضل لنکرانی اظهارکرد: تا زمانی که با مبانی اجتهادی علمای آنها را از افکار داعش برهانیم راه دیگری نخواهیم داشت، باید مبانی اجتهادی مشترک و محکم را پیدا کنیم که یکی از آنها در بحث ضابطه اسلام و فکر است.
رئیس مرکز تخصصی ائمه اطهار(ع) بیان کرد: اساتید باید یقین پیدا کنند که ذهن طلاب نسبت به مباحث اعتقادی به حدی قدرت پیدا کرده است که ذره ای از مباحث اعتقادی و شبهات را باقی نمی‌گذارد چون اگر ذره‌ای از شبهات حل نشود بعدها مشکل ایجاد می‌کند.
انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdch6inm.23nq-dftt2.html
نام شما
آدرس ايميل شما