قم نيوز : عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: نباید وضع به گونه ای باشد که رویکرد حمایت از پژوهشهای دینی و فرهنگی به بهانه کمبود بودجه، تضعیف و کمرنگ شود.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام محمد ملک زاده با بیان این که بی شک نظام تحقیق و پژوهش، زمینه ساز و بسترساز تولید علم است، ابراز داشت: امروزه هیچ کس در تاثیرگذاری جدی پژوهش در امر ارتقای شاخصهای علمی و فرهنگی جامعه شک و تردیدی ندارد و از این حیث مسئولان و مدیران میبایست نسبت به حمایت از این بخش، اهتمام لازم را از خود نشان دهند.
وی با تاکید بر این که حمایت هدفمند از پژوهشگران از جمله الزامات رشد علمی کشور است، افزود: از منظر اقتصادی نیز اساساً انجام پژوهش و تحقیق یکی از مهم ترین عوامل توسعه در دنیای امروز محسوب میشود چه آن که موجب افزایش بهرهوری در بخشهای اقتصادی است و به همین خاطر است که در بسیاری از کشورها، اهمیت فوق العاده ای به مقوله تحقیقات علمی و پژوهش داده میشود و به تبع آن بودجههای بسیاری به این بخش اختصاص مییابد.
وی اضافه کرد: با این وجود متاسفانه در سالهای اخیر به دلیل مشکلات مالی کشور، شاهد کاهش بودجه بخش پژوهش بوده ایم که این مساله می تواند تبعات نامطلوبی برجای بگذارد.
وی با اشاره به این نکته که به موازات کم توجهی به بخش پژوهش و تحقیقات، شاهد اُفت جایگاه علمی کشور خواهیم بود، گفت: این در حالی است که مقام معظم رهبری بارها هشدار داده اند که نباید گذاشت رشد علمی کشور در هیچ وضعیتی روند کاهشی به خود بگیرد.
حجت الاسلام ملک زاده گفت: مساله مهم دیگر ناظر به لزوم توجه جدی تر به مقوله پژوهشهای بنیادین و کاربردی به ویژه در موضوعات فرهنگی و دینی است، به ویژه این که ما در حال حاضر بیش از 300 مرکز علمی و پژوهشی در قم داریم که با انسجام دادن و هدایت بخشی اثرگذار نسبت به این مراکز و موسسات میتوانیم کاری کنیم که آنها بیش از پیش در مسیر تحقق انتظارات نظام اسلامی گام بردارند و با نگاه به اقتضائات کنونی جامعه به شکلی فعال باشند که در نهایت بتوانند گرهی از مشکلات گشوده و خدمتی مناسب به ساحت فرهنگ و دین انجام دهند.