دوشنبه ۴ دی ۱۳۹۶ ساعت ۱۶:۳۰
کد مطلب : 57848
منبع : خبرگزاری مهر
سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه:

جریانی به دنبال تضعیف روحانیت است

برداشت ناصحیح از استقلال حوزه
قم نيوز : سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه با بیان اینکه جریانی به دنبال تضعیف روحانیت است، گفت: بودجه پیشنهادی دولت صرف امور عمرانی، زیربنایی، تجهیز مدارس و امور فرهنگی می‌شود.
جریانی به دنبال تضعیف روحانیت است/ برداشت ناصحیح از استقلال حوزه
جریانی به دنبال تضعیف روحانیت است/ برداشت ناصحیح از استقلال حوزه
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام عباس رفعتی پیش از ظهر دوشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه، اظهار داشت: برنامه‌های مختلفی در حوزه علمیه انجام شده است که از مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به دیدار مدیر حوزه با مراجع تقلید اشاره کرد.

وی افزود: یکی از دیدگاه‌های مشترکی که مراجع عظام تقلید با مقام معظم رهبری دارند این است که در مباحث درس‌های خارج باید به فقه معاصر و مسائل نو پدید بیشتر پرداخته شود.

حجت الاسلام رفعتی، گفت: مراجع عظام تقلید دغدغه‌هایی داشتند که باید مسئولان حوزه نسبت به رفع آن‌ها همت گمارند.

وی با بیان اینکه برخی‌ مطرح کردند که روحانیت در جامعه دیگر آن جایگاه سابق را ندارد، پاسخ داد: آن‌قدر روحانیت در جامعه هنوز اعتبار دارد که در آخرین انتخابات از میان ۶ نفر کاندید دو نفر روحانی بودند که بیش از ۹۵ درصد شرکت کنندگان به آن‌ها رأی دادند.

اعزام ۳۰۰ روحانی به منطقه زلزله زده

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه به حضور روحانیت در حادثه زلزله اخیر اشاره کرد و افزود: در این خصوص ستادی در حوزه علمیه قم، حوزه علمیه کرمانشاه و حوزه‌های مجاور تشکیل شد که مصوباتی داشتند و فعالیت‌هایی انجام دادند.

وی گفت: نقشی که روحانیت در تقویت روحیه برای حادثه دیدگان زلزله ایفا کرد نقش بی بدیلی بود که با اعزام ۳۰۰ روحانی به منطقه این کار را انجام داد و این غیر از روحانیونی بود که خودجوش فعالیت‌هایی انجام دادند که از رسانه ملی در پوشش ضعیف فعالیت‌های حوزه در این حادثه گله داریم.

حجت الاسلام رفعتی، ادامه داد: مقام معظم رهبری نسبت به شهریه طلاب یک گشایش خوبی ایجاد کردند و رایزنی برای افزایش شهریه در حال انجام و پیگیری است.

وی با بیان اینکه برنامه جدید آموزشی را همراه با آیین‌نامه در قالب تدوین یک کتاب داشیم، گفت: این به همه حوزه‌ها ابلاغ شد و در ۲۰۰ مدرسه علمیه اکنون در حال اجرا است؛ حدود ۴۰ متن درسی در این برنامه آموزشی جدید تدوین شده چرا که شیوه آموزشی حوزه متن محور است و نیاز بود برای جا افتادن برنامه حتماً متون درسی هم تدوین شود.

سخنگوی مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه به برگزاری پنجمین المپیاد علمی اشاره کرد و افزود: این المپیاد در دو مرحله استانی و کشوری با حضور ۱۲۲ نفر در ۴ مقطع ادبیات، فقه و اصول سطح یک، فقه و اصول سطح دو و فقه و اصول سطح خارج برگزار شد.

وی ابراز کرد: جریانی به دنبال تضعیف روحانیت است و تلاش می‌کند تا نهادهای دینی را در رابطه با مسئله بودجه با ادبیات دلسوزانه و با دادن شعار زیر سؤال ببرند؛ شعار استقلال حوزه‌های علمیه که مطرح می‌کنند را ما خودمان قبول داریم و تابلوی عملکرد تمامی مسئولان حوزه‌های علمیه و یک راهبرد استراتژیک برای مدیریت حوزه علمیه است.

حجت الاسلام رفعتی، گفت: اما متأسفانه از این استقلال حوزه بعضی برداشت ناصحیح دارند و یقین بدانید بی بی سی دنبال استقلال حوزه به معنای صحیح نیست که در برنامه‌ای این موضوع را مطرح می‌کند.

وی با بیان اینک عده‌ای با حرف‌هایشان در مطبوعات و شبکه‌های مجازی بلندگوی ضد انقلاب شده‌اند، افزود: ما به هیچ وجه نباید استقلال حوزه را از دست بدهیم و این هجمه و جریانی که به راه افتاده اتفاقاً به خاطر استقلالی است که حوزه‌ها دارند.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه، با بیان اینکه در هر دوره‌ای حوزه‌های علمیه چون وابسته به دولت نبوده‌اند، منتقد دولت‌ها بوده‌اند، گفت: این هجمه هزینه استقلال حوزه است؛ حوزه‌ها فعالیت‌ها و خدمات گسترده‌ای در پرورش نیرو کار فرهنگی انجام می‌دهند که در انجام آن‌ها روی پای خود ایستاده و اکنون نیز روی پای خود است.

بودجه حوزه بر اساس اعتماد و باور مردم شکل می‌گیرد

وی تصریح کرد: بودجه حوزه‌ها از قدیم تا به امروز بر اساس اعتماد و باور مردم شکل گرفته و استقلال حوزه به این معنا نیست که نظام هم نباید به نهاد دینی کمک کند.

حجت الاسلام رفعتی با اشاره به اینکه این بودجه کمکی است که تنها ده درصد از هزینه‌های حوزه‌ها را پوشش می‌دهد، اظهار کرد: در واقع آنچه وظیفه یک دولت اسلامی است انجام می‌شود و حوزه‌ها بر اساس وجوهات، کمک‌های مردم و وقف اداره می‌شود و اگر درآمد موقوفاتی که حوزه‌های علمیه دارند به آن‌ها داده شود نیازی به دیگران ندارند.

وی با بیان اینکه بودجه‌ای که برای کل حوزه‌های علمیه پیشنهاد شده است کمتر از نصف بودجه دانشگاه تهران است، گفت: این بودجه‌ای که اعلام می‌شود پیشنهادی است و چون کمک است وقتی در مجلس می‌رود معلوم نیست تصویب شود و بعد از آن هم دولت خود را موظف نمی‌داند که پرداخت کند و طبق سال‌های گذشته گاهی فقط ۵۰ درصد آن بودجه پیشنهادی به حوزه‌های علمیه تخصیص داده شد.

سخنگوی مدیریت حوزه‌های علمیه، عنوان کرد: این بودجه‌ای که به عنوان کمک در نظر گرفته شده برای حوزه‌های علمیه با وجود اینکه طلبه‌ها از اقشار محروم جامعه هستند اما به آن‌ها اختصاص داده نمی‌شود و سر سفره طلبه نمی‌رود بلکه صرف امور عمرانی مدارس و تجهیز و تعمیر آن‌ها و امور زیربنایی و فرهنگی می‌شود.

وی از شخصیت‌هایی که توان صحبت دارند خواست تا این موضوع را شفاف مطرح کنند چرا که این جریانی که به دنبال تضعیف روحانیت است در واقع دنبال هدف دیگری است که باید جلو آن گرفته شود.

حجت الاسلام رفعتی با بیان اینکه مرکز مطالعات راهبردی مورد تصویب شورای عالی قرا گرفت و مسئول آن هم منصوب شد، ساختار تشکیلاتی پیشنهاد و فعالیت شروع شد، گفت: اهداف این مرکز رسیدن به همان مطالبات رهبری و مراجع عظام تقلید است و مطالعه و تحقیق فقط در خصوص حوزه نیست بلکه در رابطه با کل حوزه جهان تشیع است و مطالعاتی وسیعی نسبت به مجموع روحانیت، در رابطه با علوم اسلامی و نهاد روحانیت خواهد داشت.

وی با بیان اینکه سامانه صفیر برای طلاب برنامه‌ریزی شده است، افزود: طلاب در این سامانه می‌توانند مطالب خود را با مدیر حوزه‌های علمیه در میان گذاشته و مطرح کنند.

انتهای پیام / 137
https://qomnews.ir/vdcbwwbs.rhbzapiuur.html
نام شما
آدرس ايميل شما