قم نيوز : دبیر جشنواره علامه حلی(ره) گفت: در این دوره از جشنواره علامه حلی(ره) 25 هزار 278 اثر به دبیرخانه ارسال شده که نسبت به دوره قبلی رشد 65 درصدی داشته است.
به گزارش قم نیوز حجت الاسلام والمسلمین جواد اسماعیلنیا ظهر امروز در نشست خبری نهمین جشنواره علامه حلی(ره) که در اتاق جلسات واحد پژوهش مجتمع دارالولایه جمکران برگزار شد، با اشاره به اینکه مراسم اختتامیه جشنواره علامه حلی(ره) با سخنرانی آیت الله اعرافی و حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی روز پنجشنبه هفتم دی ماه برگزار میشود، اظهار کرد: این جشنواره با حضور پرشور طلاب جوان و طلاب خارجی از کشورهای افغانستان، عراق و پاکستان برگزار می شود.
وی با بیان اینکه در این دوره از جشنواره علامه حلی(ره) 25 هزار و 278 اثر به دبیرخانه ارسال شده که نسبت به دوره قبلی رشد 65 درصدی داشته است، عنوان کرد: از این میزان آثار 14 هزار و 96 اثر برای طلاب برادر و 11 هزار و 182 اثر نیز از طرف طلاب خواهر ارسال شده است.
دبیر جشنواره علامه حلی(ره) با اشاره به موضوعات جشنواره، مطرح کرد: هر ساله آثاری که در موضوعات علوم اسلامی است مورد قبول واقع میشود و یک سری موضوع نیز با عنوان موضوعات ویژه که براساس دغدغههای مقام معظم رهبری و مردم است اعلام میکنیم که امسال نیز بایستههای حوزه انقلابی و مهدویت فرصتها جزو موضوعات ویژه هستند.
وی با بیان اینکه خراسان با سه هزار اثر، قم با دو هزار و 600 اثر، اصفهان دو هزار و 186 اثر، کرمان و تهران جزو استانهایی هستند که بیشترین شرکت کننده را داشتند، خاطرنشان کرد: از نظر فراوانی آثار نیز بیشترین آثار مربوط به مقالات با بیش از 19 هزار مقاله است.
حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلنیا با اشاره به اینکه چهار هزار و 700 تحقیق و پایان نامه و 693 کتاب نیز به جشنواره ارسال شده است، تصریح کرد: در تقسیم گروهی آثار بیشترین گروههایی که اثر داشتیم در حوزه کلام، اخلاق و تربیت، فقه و علوم اسلامی و علوم اسلامی مرتبط با دین است.
وی ادامه داد: بعد از فرآیند ثبت اثر و ارزیابی آثار طی یک سال 62 اثر به عنوان آثار برگزیده انتخاب شدند که 37 اثر از طرف طلاب برادر و 25 اثر نیز از طرف طلاب خواهران هستند و تقسیم بندی آن نیز به صورت 24 پایان نامه، 15 تحقیق پایانی سطح دو، 13 مقاله و پنج کتاب است.
دبیر جشنواره علامه حلی(ره) با بیان اینکه بیشترین اثر برگزیده مربوط به استان قم با 34 اثر است، یادآور شد: استانهای اصفهان، تهران، خراسان، کرمان و فارس نیز در رتبههای بعدی قرار دارند که استان قم با تخصیص بیش از نیمی از آثار برتر به خود کیفیت حوزههای علمیه این استان را نشان داد.
وی با اشاره به اینکه استانهایی که از نظر حوزوی و فعالیتهای تبلیغی از امکانات زیادی برخوردار نیستند نیز در این جشنواره عملکرد مطلوبی داشتهاند، اضافه کرد: عملکرد استانهایی مانند استان سیستان و بلوچستان که یک اثر برگزیده در میان 62 اثر برگزیده داشته است نشان دهنده این است که محوریت حوزه علمیه از برخی از استانها خارج شده و تمام طلاب از سراسر کشور در عرصه فعالیتهای پژوهشی درحال فعالیت هستند.
حجت الاسلام والمسلمین اسماعیلنیا با بیان اینکه متاسفانه در آثار برگزیده هیچ اثری از طرف طلاب خارجی وجود ندارد، اظهار کرد: در نظر داریم زمینه حضور طلاب خارجی را در این جشنواره فراهم کنیم تا در افراد شرکت کنندگان نیز به آمار مطلوبتری دستیابیم.
وی با اشاره به اینکه آثار برتر برای انتشار به نشریات تخصصی ارسال میشوند، عنوان کرد: طلاب جوان زیر 31 سال میتوانند تا پایان دی ماه 96 آثار پژوهشی خود را به دبیرخانه جشنواره با موضوعات الگوی اسلامی پیشرفت، قرآن و علوم انسانی، نقش شیعه در پیشرفت اسلامی ارسال کنند.
دبیر جشنواره علامه حلی(ره) با بیان اینکه جشنواره علامه حلی(ره) پس از برگزاری جشنوارههای استانی برگزار میشود و برگزیدگان استانی در این جشنواره شرکت میکنند، مطرح کرد: به تعبیر مقام معظم رهبری اگر به دنبال علم در زمینه علوم اسلامی و به دنبال افزایش کرسیهای آزاد اندیشی هستیم باید طلاب جوان را حمایت کنیم و این حمایت نیازمند همکاری تمام اساتید و بزرگان حوزههای علمیه است و امیدواریم تلاش چندین ساله ما برای افزایش کیفیت مقالات طلاب نتیجه بخش باشد.