سه شنبه ۱۹ دی ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۰۱
کد مطلب : 58505
منبع : خبرگزاری فارس
سخنگوی شورای شهر قم:

طرح تفصیلی شهر قم باید بازنگری شود

لزوم پیش‌بینی نگاه اجتماعی و اقتصادی در ارائه تراکم‌های ساخت در شهر
قم نيوز : سخنگوی شورای اسلامی شهر قم گفت: با توجه به نگاه ایده‌آل نگرانه در طرح تفصیلی، این طرح باید براساس واقعیات و مسائل اجتماعی و اقتصادی بازنگری شود.
طرح تفصیلی شهر قم باید بازنگری شود/لزوم پیش‌بینی نگاه اجتماعی و اقتصادی در ارائه تراکم‌های ساخت در شهر
طرح تفصیلی شهر قم باید بازنگری شود/لزوم پیش‌بینی نگاه اجتماعی و اقتصادی در ارائه تراکم‌های ساخت در شهر
به گزارش قم نیوز محمود مسگری در بیست و ششمین جلسه شورای اسلامی شهر قم که دوشنبه شب به ریاست عبدالله جلالی با حضور اعضا و سیدمرتضی سقائیان‌نژاد شهردار قم در سالن جلسات ساختمان شهید باکری برگزار شد، ضمن گرامیداشت سالروز قیام مردم قم در 19 دی 56 اظهار کرد: با توجه به تحرکات اخیر مشتی آشوب‌طلب با سوء استفاده از بستر مطالبات مردم تعرضاتی به موازین دینی و پرچم جمهوری‌ اسلامی شدند محکوم می‌کنم و امیدواریم مسوولان پیش‌بینی لازم را صورت داده و از این اقدامات جلوگیری کنند.

وی ضمن تقدیر از مسوولان انتظامی و قضایی در برخورد با آشوبگران بیان کرد: امیدواریم برخورد جدی با آشوب‌گران صورت گیرد.

مسگری با اشاره به حضور پرشکوه مردم در راهپیمایی خودجوش 13 دی گفت: این حرکت موجب ناامیدی دشمنان نظام و آمریکا و اسرائیل و رژیم آل سعود شد.

وی یکی از معضلات و خواسته‌های به حق مردم را بحث اشتغال و بیکاری دانست و افزود: مردم بعضا شاهد حضور کارگران ساختمان در معابر هستند که رنجش‌آور بوده و باید ریشه‌یابی شود.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم گفت: در بحث اشتغال صنعت ساختمان و سرمایه‌گذاری در آن بسیار مهم بوده و مشاغل زیادی به آن وابسته است.

وی با بیان اینکه در سال‌های اخیر صنعت ساختمان در کشور دچار رکود شده است افزود: یکی از عوامل این مساله طرح تفصیلی شهر قم است که در آخرین روزهای شورای سوم کلیات آن به تصویب رسید که نکاتی در آن باید مورد توجه قرار گیرد.

مسگری با تاکید بر اینکه طراحان طرح تفصیلی بدون توجه به مقوله پیوست اقتصادی شهر بیشتر به دنبال ایده‌آل‌ها بوده‌اند گفت: در برخی جهات با وجود این هدف‌گذاری به ایده‌آل‌ها نیز نرسیده‌ایم.

وی اضافه کرد: تمام فعالین در حوزه ساخت و ساز می دانند که ساختمان‌های با طبقات بالای چهار طبقه اقتصادی و دارای توجیه سرمایه‌گذاری است اما در این طرح بیش از 70 درصد پهنه شهر قم دو طبقه و کمتر از آن دیده شده است پس در این طرح جنبه‌های اجتماعی و وضعیت کنونی کشور و شهر قم در نظر گرفته نشده است.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم اختصاص بیش از 315 هکتار از بافت قدیمی شهر قم به عنوان بافت تاریخی را مورد توجه قرار داد و افزود: البته در اطراف حرم مطهر، بازار بزرگ شهر، مسجد جامع و... این تعیین بافت قابل توجیه بوده و حفظ آنها برای مدیریت شهر قم مهم است اما نقاط بسیاری از این پهنه تاریخی توجیه تاریخی ندارد و در سال‌های اخیر شکل گرفته است.

وی با تاکید بر اینکه احیای بافت و رفع خطر از آن که در بسیاری از نقاط بالای 50 درصد شکل گرفته است، با تراکم یک طبقه و عدم عقب نشینی شکل نخواهد گرفت اظهار کرد: نکته بعدی این است که تراکم نقاط زیادی از ظرفیت‌های اقتصادی شهر همچون بلوار غدیر که اخیرا مورد بازنگری نیز قرار گرفته قابل افزایش است که تعاونی‌های مسکن و انبوه‌سازان با توجه به تقاضای پایین بازار ولی به دلیل اقتصادی بودن از این نقاط استقبال استقبال بیشتری می‌کردند.

مسگری ادامه داد: به همین خاطر نقاط صنعتی این بخش در حال تبدیل به گردشگری و مسکونی بوده که اخیرا دچار توقف شده است.

وی اضافه کرد: با توجه به عدم کمک‌های دولتی به شهرداری‌ها در سال‌های اخیر و بخاطر جلوگیری از تعطیلی پروژه‌های شهری باید محورهایی که در چند سال گذشته با هزینه بالا بازگشایی شده است همچون عماریاسر، بلوار غدیر، فردوسی و جمهوری که با این تعداد طبقات هزینه این محورها تامین نمی‌شود مورد بازنگری قرار گیرد.

سخنگوی شورای اسلامی شهر قم در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه در شوارعی که یک طرف آن مراکز عمومی است همچون خیابان ثبت، فجر تا دانش و خیابان ساحلی تا دو برابر تراکم ارتفاع قابل افزایش باشد اظهار کرد: با این کار جبران کم کردن تراکم در نقاط با پتانسیل بالا می‌شود.

وی بیان کرد: در مجاورت ساختمان‌هایی که با درصد اشتغال 70 تا 80 درصد شکل گرفته است شهرداری مجوز هم‌تراز شدن را صادر کند تا تعداد پرونده‌های کمیسیون‌های ماده 100 تا این حد بالا نرود و موجب طولانی شدن پروسه ساخت و ساز و آسیب دیدن شهروندان نشود.

مسگری بیان کرد: در مقوله خط آسمان که در طرح فعلی مورد آسیب قرار گرفته است بخاطر نگاه متفاوت در کمیسیون‌های ماده 100 شاهد منظر و نابسامانی‌های بصری در شهر هستیم.

وی گفت: پیشنهاد می‌شود کمیسیون ماده 100 در هر پهنه به هر دلیل بیشترین تعداد طبقات را برای همه پلاک‌ها در نظر بگیرد که موجب ناعدالتی و نگاه موردی نشود که خود موجب ایجاد فساد و ناعدالتی‌های آینده است.

مسگری بیان کرد: از اعضای شورای شهر عضو کمیسیون ماده 100 تقاضا دارم که این مقوله را جدی گرفته و نگاه واحد داشته باشند تا شاهد بیشتر شدن بیش از 10 هزار پرونده قلع و قمع به دلیل اینکه خواسته شهروندان با حفظ مقررات ساختمان و موارد ایمنی همسان‌سازی به مجاورین هستند نباشیم.

وی با تاکید بر اینکه باید با دادن مجوز توسط شهرداری از متخلف شدن شهروندان جلوگیری کنیم خاطرنشان کرد: ادامه این وضعیت با توجه به مشکلات اقتصادی دولت و کم شدن درآمد شهرداری موجب توقف پروژه های عمرانی و سرمایه‌گذاری در شهر و حتی در آینده افزایش مشکلات شهرداری در امور جاری خود مثل نظافت، حمل و نقل و ... می‌شود.

عضو شورای شهر قم خاطرنشان کرد: از استاندار قم به عنوان رئیس کمیسیون ماده پنج تقاضا دارم در این مقوله ورود کرده و بازنگری در طرح تفصیلی را در دستور کار قرار دهند تا با هماهنگی شورای شهر و شهرداری نگاه عمیق تری به وضع موجود و مسائل اجتماعی داشته باشیم و نگاه ایده‌آلیسم به خصوص در شورای عالی شهرسازی که خبر کافی از وضعیت موجود شهر ندارند را در نظر نگیریم و یکبار دیگر با کار کارشناسی بیشتر در این حوزه مشکلات را رفع کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به لایحه ترک تشریفات برای اجرای تونل خط دوم مترو قم توسط قرارگاه خاتم الانبیاء گفت: با توجه به تجهیز کارگاهی که صورت گرفته و حجم بالای پروژه‌ای که قرارگاه در این زمینه در حال انجام دارد انتخاب قرارگاه در زمینه اجرای تونل هیچ مشکلی ندارد.

مسگری همچنین در خصوص لایحه در خصوص پروانه فعالیت رانندگان تاکسی بی سیم اظهار کرد: با توجه به افزایش تاکسی‌موبایل در شهر بدون هیچ صلاحیت سنجی حوزه تاکسی بی سیم در حال تخلیه است؛ ما متقاضیانی داریم که حاضرند فعال شوند اما به خاطر این بند مصوبه نمی‌توانند فعالیت داشته باشند.

وی اظهار کرد: مشاغل تاکسی دچار مشکلاتی شده‌اند و خیلی افراد به پنج سال نرسیده تغییر شغل می دهند و اگر قانون‌گذاری به روز نباشند صنف تاکسی در شهر قم با مشکل روبه رو خواهد شد.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdccppqp.2bq4x8laa2.html
نام شما
آدرس ايميل شما