قم نيوز : مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم گفت: صادرات صنایع دستی استان از سال 92 تا 95، یک میلیون و 730 هزار دلار بود، پیش بینی صادرات 800 هزار دلار صنایع دستی از قم را در سال 96 داریم.
به گزارش قم نیوز عیسی رضایی ظهر امروز در جلسه ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی استان قم که در تالار امام جواد(ع) استانداری برگزار شد، با اشاره به تسهیلات صندوق توسعه ملی اظهار کرد: 10 پروژه گردشگری استان قم را برای دریافت تسهیلات به میزان 83 میلیارد تومان به صندوق توسعه ملی معرفی کردیم که برخی از این پروژهها توانستند که تسهیلات دریافت کنند.
وی ادامه داد: دورههای آموزشی برای 2 هزار و 927 نفر در بخش گردشگری از جمله 158 راهنمای تور در استان قم برگزار شده است.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم افزود: طی سال های اخیر 6 جشنواره غذایی با مشارکت بخش خصوصی در استان قم برگزار شد، صادرات صنایع دستی استان قم از سال 92 تا سال 95، یک میلیون و 730 هزار دلار بود، پیش بینی صادرات 800 هزار دلار صنایع دستی را از استان در سال 96 داریم، همچنین بین سال 92 تا سال 95، هشت کارگاه صنایع دستی در قم نوسازی شد که پیش بینی نوسازی سه کارگاه صنایع دستی را در سال 96 داریم.
رضایی با اشاره به مشارکت بخش خصوصی در صنعت گردشگری اظهار کرد: این اداره باید، چهار بنای تاریخی و نیز 70 واحد فروش صنایع دستی را در استان قم به بخش خصوصی واگذار کند.
وی ادامه داد: اگر گردشگری محور توسعه استان قم است، تمام نهادهای استان در زمینه گردشگری گزارش بدهند، در استان قم زمان ماندگاری گردشگران پایین است و هدف مدیران باید افزایش این زمان باشد.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم افزود: توسعه گردشگری بدون همکاری بخش صنعت، تجارت و بازرگانی ممکن نیست، اداره کل میراث فرهنگی به عنوان یک جریان و نه یک نهاد باید ارتباط گسترده ای با نهادهای دیگر داشته باشد.
رضایی با اشاره به پروژههای پیشگام برای توسعه گردشگری استان قم اظهار کرد: پیشنهاد میکنم که شهر قم برای دستیابی به لقب پایتخت فرهنگی جهان اسلام نامزد شود و برای رسیدن به این هدف، پنج سال برنامه ریزی کند، چنین اقدامی موجب ارتقای وضعیت شهر قم خواهد شد.
وی ادامه داد: فرودگاه قم به عنوان یک زیرساخت اساسی باید تجهیز و راه اندازی شود، همچنین باید به دنبال ثبت جهانی دریاچه نمک و سد قوسی کبار باشیم، برای ایجاد شهرک ملی تولید و عرضه صنایع دستی کشور در کنار اتوبان قم تهران نیز تلاش کنیم.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم افزود: باید به دنبال تهیه طرح جامع گردشگری و سرمایه گذاری دریاچه نمک باشیم، همچنین باید طرح جامع توسعه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی استان قم به صورت راهبردی و عملیاتی تهیه شود.
رضایی با اشاره به ظرفیتهای گردشگری در استان قم اظهار کرد: این استان ظرفیتهای خوبی در زمینه گردشگری سلامتی دارد، استان قم اکنون بیشتر به گردشگری مذهبی شناخته میشود.
وی ادامه داد: اکنون 10 درصد تولید ناخالص ملی در جهان متعلق به بخش گردشگری است و بسیاری از کشورها که ظرفیت توسعه صنعتی ندارند، به سراغ گردشگری رفتند.
مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان قم افزود: سرمایه گذاران خارجی برای سرمایه گذاری در ایران اعلام آمادگی کردند، قوانین مترقی در زمینه جذب سرمایه گذاری خارجی در ایران وجود دارد ولی در زمینه اطلاع رسانی در این خصوص مشکل داریم.
رضایی در پایان با اشاره به ظرفیت گردشگران عراقی خاطرنشان کرد: سالیانه میلیونها نفر گردشگر از عراق به ایران میآیند که باید از این ظرفیت بهتر استفاده کنیم.