قم نيوز : مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم گفت: در توسعه پارکهای جنگلی اطراف شهر قم، کاشت درخت اکالیپتوس حذف شده است و گونههای بومی همچون زیتون تلخ را جایگزین کردیم که مناسب آب و هوای استان قم است.
به گزارش قم نیوز سید محمد تقی سجادی در قم با اشاره به عوامل گسترش بیابان در کشور اظهار کرد: بخشی از این عوامل طبیعی و بخش از عوامل نیز انسانی است، گرمایش زمین و بر هم خوردن سیستم بارش تاثیراتی را بر روی پوشش گیاهی مراتع گذاشته و بخشی از این مراتع را به بیابان تبدیل کرده است.
وی ادامه داد: 40 درصد از عرصههای استان قم شرایط بیابانی شدن پیدا کرده است و از یک میلیون هکتار منابع طبیعی استان، حدود 400 هزار هکتار شرایط ناپایدار دارد، اکنون چالش روز استان قم، گرد و خاک است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: استان قم در انتهای حوزه آبخیز قرار دارد و ورودی آب به دریاچه نمک به صفر رسیده است، به مراتع مرطوب در استان قم به بیابان تبدیل شدند و هیچ گونه بهره برداری از این مراتع صورت نمیگیرد و گرد و خاک از این مراتع بلند میشود.
سجادی با اشاره به کانونهای تولید گرد و خاک در استان قم اظهار کرد: 105 هزار هکتار در چهار نقطه استان، کانونهای تولید گرد و خاک را تشکیل میدهند، 40 هزار هکتار در شرق استان قم در دشت مسیله یکی از کانونهای تولید گرد و خاک در استان قم است.
وی ادامه داد: در مناطق بیابانی گونههایی کاشت میشوند که نیاز به آب نداشته باشند، اما در پارکهای جنگلی گونههایی کاشت میشوند که نیاز به آبیاری مستمر دارند، البته این گونهها باید در برابر تنشهای دمایی نیز مقاومت کنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان قم افزود: در توسعه پارکهای جنگلی اطراف شهر قم، کاشت درخت اکالیپتوس حذف شده است و گونههای بومی همچون زیتون تلخ را جایگزین کردیم که مناسب آب و هوای استان قم است.
سجادی در پایان با اشاره به توان نهال کاری در استان قم خاطرنشان کرد: اکنون توان نهال کاری در استان در طول یک سال، حدود 800 تا 900 هکتار است.