قم نيوز : استاد حوزه علمیه قم گفت: در مقام صحبت و قضاوت کردن در امور اجتماعی و حوادث مواظب باشیم، از محدوده عقل و تقوا خارج نشویم و نفس را آلوده نکنیم. گاهی کلمه ای میگوئیم، انسان را به قهقرا برده و کار خیر را عقب میاندازد.
به گزارش قم نیوز آیت الله علی کریمی جهرمی در درس اخلاقی که با حضور جمعی از نخبگان حوزه و به همت مرکز امور نخبگان و استعدادهای برتر حوزه در قم برگزار شد گفت: فردی مطلبی را از چند نفر شنیده، این حرف را عَلم و شایع میکند، اصلاً فکر نمیکند که آبروی فرد، محترم است. باید تا جای که ممکن است، اگر فردی عیب قطعی از کسی هم سراغ دارد، آن را بپوشاند، آشکار نکند.
آیت الله کریمی جهرمی گفت: حالا فردی ندانسته، نفهمیده و نسنجیده، به صرف اینکه چند نفر یا یک نفری، مطلبی را گفته یا آغاز کرده، این آقا با لباس روحانیت با اینکه در حوزه اسلام و حوزه علمیه قم است ولی بد امتحان میدهد، این هم شروع به جریان و توسعه دادن موضوع میکند و آبروی مسلمان را میبرد.
این استاد اخلاق اظهار داشت: گاهی معلوم میشود که مطلبی که این فرد بیان کرده و موجب بدنامی فرد دیگر شده، این طور نبوده، که نقل شده، این خیلی خجالت آور و شرم آور است که آدم ساده دل، نمیداند که شیاطین دنبال او هست، او را رها نمیکند، گاهی برای ربودن دین و اخلاق او مطلبی را تزئیین میکند، تصمیمات شیطانی کنار او هست، آدم ِساده دلِ زود باور، دنباله مطلب را میگیرد شایعه میکند.
وی گفت: مدتی نمیگذرد که مطلب روشن میشود که این طور نبوده است که او نقل کرده است، حالا چطور میخواهیم آبروی ریخته و دل شکسته مسلمان را جبران کنیم، چطوری با ارعابی که دادید و دلی را که لرزاندید میخواهید به حالت اول برگردانید، حتی گاهی ممکن است به دلیل همین آبرو ریزی، عمری شخص بیمار و مریض شود.
این استاد حوزه اظهار داشت: در مقام صحبت و قضاوت کردن در امور اجتماعی و حوادث مواظب باشیم، از محدوده عقل و تقوا خارج نشویم و نفس را آلوده نکنیم. گاهی کلمه ای گفته میشود وانسان را به قهقرا برده و کار خیر را عقب میاندازد.
این استاد اخلاق با بیان اینکه متاسفانه بعضی افراد در همین حوزه کارهای انجام میدهند، که اصلاً در شأن یک حوزوی نیست، گفت: باید بدانیم هر چیزی که شنیدهایم، زود باور نکنیم و بلافاصله آن را جایی نقل و شایع نکنیم.
آیت الله کریمی جهرمی گفت: متاسفانه شاهد بعضی بد اخلاقی و اهانتها در حوزهها هستیم، باید مواظب دین و نفس باشیم، نفس را رها نکنیم، بلکه نفس را پاک کنیم و اگر پاک کنیم، سعادتمند بوده و اگر پاک نکنیم اهل سعادت نخواهیم بود.
وی گفت: چرا وضعیت در جامعه به جایی رسیده که همه دوست دارند، نسبت به هم توهین کنند و افتراء ببندند و بدیهای هم دیگر را اظهار کنند و تحقیر میکنند، قطعاً اظهار این نوع مباحث به نفع حوزه نیست و بدیهایی که در حوزه ظاهر میشود، آثار بسیار بدی دارد. نباید طوری عمل کنیم که نوع نگاه مردم به حوزه و دین عوض شود.
این استاد اخلاق عنوان کرد: در گذشته در همین حوزه بزرگان و مراجعی بودند که برای رفع مشکلات دیگران با تمام وجود به صحنه میآمدند و طوری هم قدم برمی داشتند که کسی متوجه نشود این کمک از سوی آنها بوده است.