يکشنبه ۱۵ بهمن ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۴
کد مطلب : 59714
منبع : خبرگزاری فارس
نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر قم:

استفاده از شن و نمک برای پاکسازی برف غیر قابل توجیه است

لزوم مشارکت عمومی برای کاهش استفاده از شن و نمک در جلوگیری از یخبندان
قم نيوز : نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر قم تاکید بر اینکه از نظر زیست محیطی و شهری استفاده از شن و نمک برای پاکسازی برف غیر قابل توجیه است گفت: باید شرایطی ایجاد شده تا مردم براساس مقتضیات، شرایط شهری را درک کرده و مشارکت بیشتری با مدیریت شهری داشته و مسیرهای مناسب برای تردد را انتخاب کنند تا نیاز به پاشش شن و نمک برای بازگشایی مسیرها کاهش یابد.
استفاده از شن و نمک برای پاکسازی برف غیر قابل توجیه است/لزوم مشارکت عمومی برای کاهش استفاده از شن و نمک در جلوگیری از یخبندان
استفاده از شن و نمک برای پاکسازی برف غیر قابل توجیه است/لزوم مشارکت عمومی برای کاهش استفاده از شن و نمک در جلوگیری از یخبندان
به گزارش قم نیوز حسن بختیاری امروز با اشاره به روش‌ استفاده از شن و نمک در پاکسازی معابر شهری از برف و جلوگیری از یخبندان، یادداشت دکتر طباطبایی مزدآبادی  را مورد توجه قرار داد و اظهار کرد: روش استفاده از شن و نمک برای مقابله با برف روشی سنتی و قدیمی است که اثرات زیست‌محیطی و اقتصادی مخربی را ایجاد می‌کند؛ نخستین اثر این کار این است که برف که منبع آبی مناسبی برای ذخیره منابع آبی و زیست‌محیطی است به وسیله آلوده شدن با نمک ای‌سی آن بالا رفته و به سفره‌های زیرزمینی آسیب زده و امکان استفاده نخواهد داشت.

وی با اشاره به شرایط خشکسالی در کشور و اقلیم گرم و خشک ایران گفت: نمک‌پاشی از بین بردن فرصت بارش برف برای تامین منابع آبی در کشور است.

نایب‌رئیس شورای اسلامی شهر قم اضافه کرد: به لحاظ شهری هم نمک و ماسه موجب تخریب آسفالت شده و خوردگی را افزایش داده که به نوعی اتلاف هزینه‌ها است چراکه عمر آسفالت کم شده و نیازمند هزینه‌های زیادی از سوی شهرداری‌ها برای بازگرداندن سطوح به شرایط عادی است.

وی با تاکید بر اینکه از نظر زیست محیطی و شهری استفاده از شن و نمک برای پاکسازی برف غیر قابل توجیه است افزود: باید شرایطی ایجاد شده تا مردم براساس مقتضیات، شرایط شهری را درک کرده و مشارکت بیشتری با مدیریت شهری داشته و مسیرهای مناسب برای تردد را انتخاب کنند تا نیاز به پاشش شن و نمک برای بازگشایی مسیرها کاهش یابد.

بختیاری همچنین با بیان اینکه تکنولوژی‌های جدیدی هم در این بخش عرضه شده که استفاده از مواد جایگزین برای ذوب کردن برف و یخ است اذعان کرد: شهرداری‌ها باید به سمت استفاده از ترکیبات جدید برای ذوب یخ و برف حرکت کنند.

وی اضافه کرد: با این حال موضوع مقابله با یخبندان و برف باید از روشی که هم‌اکنون در کشور وجود دارد تغییر یافته و نحوه مدیریت بحران به سمت استفاده از روش‌های سازگار با محیط زیست حرکت کند.

عضو شورای اسلامی شهر قم با اشاره به عملکرد شهرداری قم در رفع مشکل یخبندان در شهر و میزان استفاده از شن و نمک برای این کار افزود: با توجه به بارش فعلی با پیگیری صورت گرفته میزان پاشش نمک و شن در شهر قم در حداقل ممکن بوده و تنها در سطوح شیبدار از این روش استفاده شده است.

وی با تاکید بر اینکه نمک‌پاشی کفران نعمت الهی است تصریح کرد: تاکید داریم که مردم باید با درک صحیحی از موضوع بارش برف که نعمت بزرگ الهی است در شرایطی که کشور درگیر خشکسالی است، داشته و ظرفیت خود را در راستای مقابله با این موضوع و رفع یخبندان بیشتر کنند تا شهرداری‌ها هم دچار فشار اجتماعی برای مقابله با برف نشوند که این اتفاق با کمک مردم می‌تواند شکران نعمتی باشد که خداوند در این شرایط نصیب ما کرده است.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcfjedt.w6d1yagiiw.html
نام شما
آدرس ايميل شما