قم نيوز : معاون فرهنگی و آموزشی کمیته امداد خمینی(ره) استان قم گفت: برخی از زنان مطلقه زیرپوشش این کمیته با همکاری خواهران مبلغه در قالب طرح مددکاری اسلامی یا به همسران سابقشان رجوع کرده یا اینکه دوباره ازدواج کردند.
به گزارش قم نیوز طرح مددکاری اسلامی یکی از طرحهایی است که کمیته امداد با همکاری تعدادی از خواهران مبلغه حوزه علمیه استان قم در این استان اجرا کرده است.
اجرای طرح مددکاری اسلامی موفقیتهای زیادی را در حل مشکلات جمعی از زنان سرپرست خانوار زیرپوشش کمیته امداد استان قم داشته و اجرای این طرح تحسین بسیاری از مدیران ملی و استان را در پی داشته است.
برای اطلاع از جزئیات طرح مددکاری اسلامی و نیز وضعیت ادامه اجرای این طرح در سال جاری به گفتوگو با حجتالاسلام و المسلمین حسن هرمز معاون فرهنگی و آموزشی کمیته امداد خمینی(ره) استان قم پرداختیم.
آیا اجرای طرح مددکاری اسلامی در شهر قم در سال 1397 ادامه دارد؟
اجرای طرح مددکاری اسلامی با قوت در سال 1397 در شهر قم ادامه پیدا میکند، در قالب این طرح جشن ازدواجی برای تعدادی از زنانی که با تلاش مددکاران اسلامی کمیته امداد استان به همسران سابقشان رجوع یا اینکه ازدواج مجدد کردند، در روز 30 فروردین ماه برگزار خواهد شد.
خواهران مبلغه حوزه خواهران در قالب طرح مددکاری اسلامی به خانههای مددجویان کمیته امداد استان قم مراجعه میکنند و به آنها مشاوره میدهند، برخی از زنان مطلقه زیرپوشش کمیته امداد استان با همکاری این خواهران مبلغه دوباره ازدواج کردند.
چه تعداد از خانوارها زیرپوشش اجرای طرح مددکاری اسلامی در شهر قم قرار گرفتند؟
اکنون زنان سرپرست خانوار زیرپوشش کمیته امداد شهر قم در دو منطقه پردیسان و نیروگاه زیرپوشش طرح مددکاری اسلامی قرار دارند، این زنان به دلیل طلاق و فوت یا زندانی شدن سرپرست خانوار، مددجوی کمیته امداد شدند، در قالب طرح مددکاری اسلامی 30 خواهر مبلغه مددکاری 575 خانواده زیرپوشش کمیته امداد استان قم را بر عهده گرفتند.
زنان سرپرست خانوار زیرپوشش کمیته امداد استان قم مخاطبان طرح مددکاری اسلامی هستند و تنها خواهران مبلغه حوزه در قالب این طرح به منازل این زنان میروند، البته پنج نفر از برادران طلبه هم پشتیبان طرح مددکاری اسلامی هستند و در صورت لزوم این طلبهها به پسران و همسران سابق یا زندانی زنان مددجوی کمیته امداد مشاوره میدهند.
اجرای طرح مددکاری اسلامی در استان قم چه موفقیتهایی داشته است؟
مهمترین اتفاقی که در طرح مددکاری اسلامی رخ داد، رجوع تعدادی از زنان مطلقه زیرپوشش کمیته امداد استان قم به همسران سابقشان بود، چنین کاری بکر است، زنان مطلقه زیرپوشش کمیته امداد به دلیل طلاق یا اختلافات خانوادگی از همسرانشان جدا شدند، ازدواج دوباره برخی از این زنان با همسران سابقشان نیاز به یک واسطه گر داشت که خواهران مبلغه طرح مددکاری اسلامی این نقش واسطه گری را ایفا کردند، البته رجوع این زنان به همسران سابقشان کار ساده ای نیست.
فرزندان طلاق بیش از قشرهای دیگر در معرض انحرافهای اجتماعی هستند و تلاش برای ازدواج مجدد پدر و مادر این فرزندان موجب جلوگیری از انحراف آنها میشود و آسیبهای اجتماعی را کاهش میدهد، براساس روایات کسی که یک نفر را نجات میدهد، یک جامعه را در واقع نجات داده است.
خواهران مبلغه در قالب طرح مددکاری اسلامی حدود 130 نفر از زنان مطلقه سرپرست خانوار زیرپوشش کمیته امداد را در استان قم شناسایی کردند و برای بازگشت آنها به همسران سابقشان یا ازدواج مجددشان در سال 1397 تلاش میکنند، این خواهران مبلغه همچنین در سال گذشته در قالب طرح مددکاری اسلامی توانستند مبالغ قابل توجهی کمک مردمی را برای مددجویان کمیته امداد جذب کنند.
آیا اجرای طرح مددکاری اسلامی در استان قم به الگویی برای استانهای دیگر تبدیل شده است؟
معاونان و کارشناسان کمیته امداد از استانهای مختلف همچون خراسان رضوی، البرز و خراسان شمالی برای اطلاع از اجرای طرح مددکاری اسلامی به شهر قم آمدند تا بتوانند این طرح را پس از بومی سازی در استانهای خود اجرا کنند، تاکنون 9 استان کشور مجوز اجرای طرح مددکاری اسلامی را از رئیس کمیته امداد گرفتند.
طرح مددکاری اسلامی چه تفاوتی با روال مددکاری معمول کمیته امداد داشت؟
مددکاران کمیته امداد در گذشته پروندههای زیادی داشتند، به عنوان مثال بین 400 تا 500 پرونده به یک مددکار واگذار میشد و او به دلیل زیاد بودن پروندهها فرصت چندانی برای حضور در منازل مددجویان نداشت تا از مشکلات آنها آگاه شود و برای حل این مشکلات تلاش کند.
اما در طرح مددکاری اسلامی به هر خواهر مبلغه حوزه حدود 20 پرونده واگذار شد و این خواهران هر ماه به صورت حضوری به منازل مددجویان مراجعه میکنند و از طریق تلفن هم به صورت مستمر پیگیر وضعیت آنها هستند، حتی وضعیت درسی دانش آموزان مددجوی کمیته امداد هم توسط خواهران مبلغه رصد میشود تا آنها دچار افت تحصیلی نشوند.
آیا اجرای طرح مددکاری اسلامی هزینههای مربوط به امور مددکاری کمیته امداد استان قم را افزایش داده است؟
با واگذاری امور مددکاری کمیته امداد استان قم به دنبال ارتقای کیفیت مددکاری هستیم، استخدام یک نیرو در کمیته امداد به عنوان مددکار هزینه زیادی دارد، با استفاده از ظرفیت خواهران مبلغه در طرح مددکاری اسلامی به جای خود مددکاران کمیته امداد، هزینههای مربوط به مددکاری در این کمیته افزایش نیافت، ولی کیفیت کار مددکاری به شدت ارتقا پیدا کرد، خواهران مبلغه هم در قالب طرح مددکاری اسلامی کمک زیادی را برای کمیته امداد جذب داشتند.
بسیاری از خانوادههای زیرپوشش طرح مددکاری اسلامی با مساله اعتیاد به مواد مخدر مواجه هستند، امسال در قالب این طرح به صورت جدی به دنبال معرفی معتادان این خانوادهها به کمپهای ترک اعتیاد و همچنین ارائه مشاوره های لازم هستیم.
اولویت کمیته استان قم در سال جاری چیست؟
در کمیته امداد استان به دنبال کاهش تصدیگریها هستیم، باید کارها را به مردم واگذار کنیم، آنها با دغدغههای دینی و مذهبی خود برنمیتابند که یک فقیری در همسایگی آنها گرسنه باشد، اما گاهی مردم اطلاع ندارند.