قم نيوز : مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قم گفت: در سالهای گذشته بخش زیادی از مساحت زمینهای کشاورزی استان به کشت یونجه اختصاص پیدا کرد و در این مدت هر سال به صورت میانگین 184 میلیون متر مکعب آب برای کشت یونجه در قم استفاده شد.
به گزارش قم نیوز احمد حاج حسینی مسگر ظهر امروز در جلسه کارگروه استانی سازگاری با کم آبی در سالن جلسات امام جواد(ع) استانداری قم با اشاره به میزان بارش در استان قم اظهار کرد: بارش باران در استان در سال زراعی جاری 91 میلی متر بود که 31 درصد نسبت به میانگین بلندمدت و 40 درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشت.
وی ادامه داد: از جمله وظایف کارگروه استانی سازگاری با کم آبی، سیاستگذاری و ارائه برنامه اجرایی در زمینه سازگاری با کم آبی و نیز تعیین سهم کمبود بخشهای مختلف متناسب با شرایط اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و زیست محیطی مناطق مختلف است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قم افزود: برای برداشت470 لیتر در ثانیه از منابع آب زیرزمینی مجوز بهره برداری به شهرداری قم داده ایم، شهرداری برای برداشت 150 لیتر در ثانیه دیگر مجوز میخواهد و باید شهرداری قم برای کاهش 30 درصدی آب فضای سبز تلاش کند.
حسینی مسگر با اشاره به لزوم برنامه ریزی در زمینه کاشت فضای سبز شهر قم اظهار کرد: باید گونههایی کم آب بر در بوستانهای شهر قم کاشت شود و از کاشت چمن که مصرف آب زیادی دارد، اجتناب شود.
وی ادامه داد: در بودجه سال 93 کشور پیش بینی برای واگذاری فاضلاب خام به سرمایه گذاران شد، البته در استان قم تنها حق استفاده 40 درصد از پساب فاضلاب برای کاربریهای مختلفی را داریم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قم افزود: در سالهای گذشته بخش زیادی از مساحت زمینهای کشاورزی استان به کشت یونجه اختصاص پیدا کرد و در این مدت هر سال به صورت میانگین 184 میلیون متر مکعب آب برای کشت یونجه در قم استفاده شد. 630 میلیون متر مکعب حجم برداشت واقعی از منابع آب زیرزمینی استان قم در طول یک سال و میزان مصرف بخش کشاورزی استان از منابع آب زیرزمینی به صورت سالیانه 560 میلیون متر مکعب است.
حسینی مسگر با اشاره به وضعیت انتقال آب از سرشاخههای دز به استان قم اظهار کرد: به صورت میانگین سالیانه 144 میلیون متر مکعب آب از این طریق به استان قم انتقال پیدا میکند.
وی ادامه داد: پیشنهاد میکنیم که به دنبال محدودیت یا ممنوعیت کشت یونجه در استان قم و جایگزینی آن با علوفههای کم آب خواه و مقاوم کم آبی باشیم.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان قم در پایان خاطرنشان کرد: دولت برای سازگاری با کم آبی، کشت برنج را در استانهای مختلف کشور به جز استانهای شمالی ممنوع کرد، این مساله با توجه به ملاحظات اجتماعی بود.