قم نيوز : با برگزاری مراسم رسمی افتتاح طرح ملی استعلام اصالت هویت بر خط به صورت ویدئو کنفرانس یک گام دیگر در مسیر حذف ارائه فتوکپی مدارک شناسایی در ادارات و دستگاه های دولتی برداشته شد.
به گزارش قم نیوز مراسم افتتاح طرح ملی استعلام هویت بر خط عصر امروز با برقراری ارتباط مستقیم ویدئویی با سالن جلسات وزرات کشور در استانداری قم برگزار شد و در این کنفرانس عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور، امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور، حمید درخشاننیا رئیس سازمان ثبت احوال کشور، سید مهدی صادقی استاندار قم، غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان و سید شهابالدین چاووشی استاندار سمنان به ایراد سخن پرداختند.
امیر شجاعان رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور در این مراسم با اشاره به اینکه این طرح در سه استان خوزستان، قم و سمنان به صورت پایلوت اجرا شده است، اظهار کرد: طرح ملی استعلام هویت بر خط ثمرات و نتایج بسیاری از جمله جلوگیری از سوء استفاده و جعل اسناد دارد.
وی با بیان اینکه بعضا در ادارات از مردم کپی مدارک را میخواستند که موجب تاخیر در رسیدگی به امور ارباب رجوع می شد، مطرح کرد: این طرح در عرصه حفاظت از محیط زیست نیز تاثیر بسیاری دارد چراکه در طول سال میلیونها برگه کپی مدارک از مردم دریافت میشود.
رئیس مرکز توسعه دولت الکترونیک، فناوری اطلاعات و آمار وزارت کشور با اشاره به اینکه این طرح منجر به تسریع در رسیدگی به امور مردم میشود، عنوان کرد: باتوجه به اقدامات انجام شده طی مهلت تعیین شده تمام استانها آمادگی عملیاتی کردن این طرح را دارند و استانهای آذربایجان و مازندران نیز برای عملیاتی کردن این طرح پیشگام شدند.
وی با بیان اینکه پس از افتتاح این طرح فتوکپی از پروسه اداری تمام ادارات کشور حذف خواهد شد، خاطرنشان کرد: آمادگی لازم برای عملیاتی کردن طرح ملی استعلام هویت بر خط تا عید سعید فطر را داریم چراکه اگر این اتفاق رقم خورد گام بسیار موثری در اقدامات الکترونیک برداشتهایم و باتوجه به اینکه در هر سه استان قم، خوزستان و سمنان نتایج مطلوبی را کسب کردیم باید هرچه سریعتر این طرح را در سطح کشور اجرایی کنیم.
غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان در این کنفرانس تصریح کرد: در راستای اقدامات استان خوزستان میتوان به اجرای طرح جامع نمونه ملی و توسعه کسب و کارهای الکترونیک و همچنین طرح حذف اخذ کپی مدارک هویتی شهروندان که برای نخستین بار در سطح کشور در سال 95 در استان خوزستان پیادهسازی شد، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه بیش از 100 سازمان امکان دسترسی به این طرح را دارند، یادآور شد: استعلام بر خط سوابق هویتی در عرصه پیشگیری از جعل مدارک و مبارزه با پولشویی و تخلفات هویتی تاثیر بسیاری دارد که امیدواریم دستگاههای مسؤول همکاری فنی و اداری لازم در راستای اجرای هرچه بهتر این طرح را با ما داشته باشند.
استاندار خوزستان با بیان اینکه دفتر فناوری اطلاعات و بازرسی استانداری نظارت لازم را بر ادارات با بیش از 20 سرکشی داشته است، ابراز کرد: همچنین دورههای آموزشی متعددی برای ادارات برگزار شده و استعلام کارت پایان خدمت، ایثارگری و معافیت تحصیلی به صورت الکترونیکی انجام شده است.
سید مهدی صادقی استاندار قم نیز با اشاره به اینکه اجرای پایلوت این طرح در استان قم بدون مشکل دنبال شده است، بیان کرد: خوشبختانه استان قم به عنوان پایلوت کشوری اقدامات مطلوبی را انجام داده و از دیماه سال 94 این اقدامات را آغاز کرده است.
وی با بیان اینکه با اجرای این طرح 300 میلیون تومان صرفهجویی شده است، گفت: این طرح تاثیر بسیاری در حفظ سرمایهها، صرفهجویی در هزینههای مختلف از جمله هزینه تردد ارباب رجوع و کاهش گرفتاریها را برای مراجعین دارد.
استاندار قم ضمن قدردانی از تمام کسانی که در راستای اجرای این طرح همکاری مطلوبی داشتهاند، اضافه کرد: امیدواریم در ادامه نیز بتوانیم عملکرد موفقی در راستای خدمترسانی به مردم داشته باشیم.
سید شهابالدین چاووشی استاندار سمنان از طرح ملی استعلام اصالت هویتی بر خط به عنوان یکی از طرحهای موثر در راستای کاهش عملیات بروکراسی و تسریع در رسیدگی به امور مردم یاد کرد و گفت: در استان سمنان نیز به عنوان پیشتاز در این طرح اعلام آمادگی کرده بودیم و مقدمات این طرح را فراهم کردیم.
وی با بیان اینکه از ابتدای آغاز این طرح به صورت پایلوت سه مانور و 48 جلسه با دستگاههای مختلف برگزار کردیم، افزود: طرح ملی استعلام اصالت هویت فعالیت ارزشمندی است و حجم عظیم فتوکپیهایی که از مردم گرفته میشود با این طرح حذف خواهد شد.
حمید درخشاننیا رئیس سازمان ثبت احوال کشور نیز با اشاره به اینکه اطلاعات هویتی بیش از 130 میلیون ایرانی از سال 1297 تا امروز در ثبت احوال نگهداری شده است، اظهار کرد: سه استان قم، خوزستان و سمنان گام بزرگی در تحقق این طرح درحال برداشتهاند و این طرح در این سه استان به صورت آزمایشی انجام شده و به زودی در سراسر کشور عملیاتی میشود.
وی با بیان اینکه بیش از 200 هزار اداره و بیش از 120 وزارتخانه به صورت برخط موظف به انجام این طرح هستند، مطرح کرد: این طرح را به صورت پایلوت از سال 94 آغاز کردیم و سازمان ثبت احوال کشور آمادگی دارد تا این طرح را در سراسر کشور اجرا کند.
رئیس سازمان ثبت احوال کشور با اشاره به اینکه خدمات بسیاری از این طرح به مردم خواهد رسید، عنوان کرد: با اجرایی شدن این طرح امکان جعل اسناد و مدارک به صفر خواهد رسید و با حمایتهایی که از سوی وزیر کشور شده است این طرح را با جدیت بیشتری در سطح کشور دنبال خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه افرادی که در نمایشگاه بین المللی کتاب نیز حضور یافتند از کارت هوشمند استفاده کردهاند، خاطرنشان کرد: هویت افراد نیز با استعلام از پایگاههای ثبت احوال مشخص خواهد شد و تجمیع اطلاعات در کارت ملی هوشمند درحال ثبت است.
درخشاننیا با اشاره به اینکه امروزه به دنبال ثبت مهاجرت هستیم، تصریح کرد: با توجه به اینکه پایگاه اطلاعاتی جمعیت کشور تنها پایگاهی است که اطلاعات اشخاص حقیقی را نگهداری میکند مردم موظف هستند اطلاعات خود را در این پایگاه وارد کنند چراکه اگر مغایرتی وجود داشته باشد نمیتوانند از خدمات تشخیص هویت الکترونیکی استفاده کنند.
وی با بیان اینکه مردم برای تغییر نشانی خود باید به پایگاههای ثبت احوال مراجعه کنند، یادآور شد: از تمام کسانی که در طول اجرای طرح پایلوت در سطح کشور همکاری لازم را داشتهاند سپاسگزاریم.
عبدالرضا رحمانیفضلی وزیر کشور نیز ضمن تبریک اعیاد ماه شعبان، بیان کرد: طرح ملی استعلام اصالت هویت بر خط آثار و نتایج بسیاری خواهد داشت و تمام مردم از آثار بهره خواهند برد.
وی از تاثیر این طرح در جلوگیری از جعل اسناد یاد کرد و گفت: یکی از مباحثی که در این طرح بیان شده است استفاده از ظرفیتهای سازمان ثبت احوال است چرا که ثبت احوال یک ظرفیت ناشناختهای داشته که استفاده مطلوبی از آن نمیشد.
وزیر کشور با بیان اینکه حرکت مردم برای دریافت کدهای شناسایی و کارت ملی هوشمند را باید دنبال کنیم، اضافه کرد: سازمان ثبت احوال باید تلاش کند فضای سازمان را به خصوص برای دانشگاهها برای مطالعات تحقیقی باز کند.
وی با اشاره به اینکه باید استفاده از فتوکپی را در سراسر کشور ممنوع کنیم، افزود: در بحث طلاق که یکی از آسیبهای اجتماعی است اطلاعات ثبت احوال میتواند تاثیر بسیاری در تصمیمگیریها داشته باشد.