قم نيوز : رئيس پژوهشكده فرهنگ و معارف قرآن گفت: حدود 60 پروژه پژوهشي در گروههاي مختلف پژوهشكده فرهنگ و معارف قرآن در سال جاري در حال انجام است.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام محمدصادق یوسفیمقدم امروز با اشاره به پیگیری حدود 60 پروژه پژوهشی در پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن در سال جاری اظهار کرد: این پروژهها با رویکردهای مختلف مورد بررسی قرار میگیرند و سعی بر این است که تحقیق و پژوهش در این مجموعه مطابق با نیازی باشد که در مجموعه مخاطب احساس میشود.
وی خاطرنشان کرد: رویکرد دیگر پاسخ به شبهات است بنابراین بر اساس رویکرد مسئلهمحوری و پاسخ به شبهات پروژههای قرآنی در مجموعه تعریف شده است.
رئیس پژوهشکده فرهنگ و معارف قرآن با اشاره به پروژههای گروه تفسیر قرآن گفت: این پروژهها شامل موضوعاتی مانند خشونت از منظر قرآن، عرفان در آینه قرآن، مبانی اخلاق قرآنی، تفسیر آموزشی قرآن، تفسیر کودک و نوجوان، ویژگیهای پیامبران از زبان قرآن، همسرداری انبیا در قرآن، استخراج شبکه معنایی صداقت در قرآن و موانع رشد اخلاقی است.
وی عنوان کرد: در گروه علوم قرآنی معیارهای نقد انگارههای ناهماهنگی قرآن و علوم، بررسی مصادر ادعایی قرآن، بررسی و تحلیل سنت معصومان در پاسخگویی به شبهات قرآن، بررسی و تحلیل روش نظریهپردازی شهید محمد باقر صدر در نظریه سنتهای تاریخی و اعجاز هماهنگی آیات قرآن کریم از جمله پروژههای در حال انجام است.
وی مطالعات تطبیقی ساختار سیاسی جامعه اسلامی، واکاوی اندیشه سیاسی سلفیه در تفسیر قرآن و نگرش انتقادی به مستندات قرآنی مارتین لوتر را از دیگر پروژهها ذکر کرد.
یوسفیمقدم عنوان کرد: از دیگر پروژههای در دست پیگیری میتوان به اختلاف قرائات، آداب قرائت، دیدگاهها درباره اجتهاد پیامبر(ص)، نظامسازی قرآنی، مرجعیت علمی قرآن، کلان پروژه قرآن و مستشرقان، بررسی آرای کارن آرمسترانگ در موضوع خدا در قرآن و بررسی دیدگاه آنگلیکا نویورث درباره اصالت قرآن اشاره کرد.
وی با اشاره به دیگر پروژههای در حال انجام گفت: بازنگری مجلدات 16، 17، 18، 19 و 20 فرهنگ قرآن، تحقیق درباره موضوعات سبک زندگی در آموزههای قرآن و اهل بیت(ع) در قالب زکات، روزه، حقوق والدین، مسکن، کسب و کار، بهداشت روانی، ازدواج، عبادت، نماز، بهداشت، جلد هفتمترجمه عربی فرهنگ قرآن، دلایل حجیت سبک زندگی اهل بیت(ع)، جلد چهارم تحلیل واژگان مشابه و... از دیگر پروژههای در حال انجام است.