قم نيوز : رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: یک واحد پرورش ماهیان خاویاری در استان به مرحله استحصال رسیده است که در این واحد سالانه حدود 140 کیلوگرم خاوریار تولید خواهد شد.
به گزارش قم نیوز محمد رضا طلایی روز شنبه بیان کرد: باتوجه به شرایط اقلیمی قم و کیفیت آب های نامتعارف استان، ظرفیت های خوبی در بحث پرورش ماهیان خاویاری ایجاد شده است که می تواند ارزش افزوده اقتصادی بالایی برای سرمایه گذاران ایجاد کند.
وی افزود: سال گذشته بیش از 120 کیلوگرم خاویار تولید شده در قم به کشورهای اروپایی همچون فرانسه و آلمان صادر شد و این روند در سال جاری نیز ادامه خواهد یافت.
وی افزود: خاویار تولید شده در قم، در کدبندی ماهیان خاویاری جهان جزو محصولات درجه یک به شمار می آید و به همین دلیل این استان ظرفیت های مطلوبی برای گسترش واحدهای پرورش ماهیان خاویاری دارد.
طلایی گفت: تنها در سال جاری، 27 کیلوگرم خاویار درجه یک از سه ماهی خاویاری پرورش یافته در قم استحصال شد که در مرحله بازپروری و بسته بندی است تا برای صادارت آن اقدام شود.
وی بیان کرد: با توجه به ظرفیت های خوب استان قم در پرورش ماهیان خاویاری، مجوز تاسیس سه مرکز جدید در این بخش صادر شده که از این میان یکی به بهره برداری رسیده و 2 مرکز دیگر هم به زودی وارد چرخه تولید خواهد شد.
وی با اشاره به این که پرورش ماهی خاویار ارزش اقتصادی خوبی دارد، ادامه داد: در کنار استحصال خاویار، گوشت ماهی خاویار(اوزونبُرون) نیز دارای کیفیت بالایی است و در بازار با قیمت میانگین هر کیلوگرم 270 هزار ریال، مورد استقبال مردم قرار می گیرد.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: پرورش ماهی خاویار در استان می تواند علاوه بر اشتغالزایی پایدار، منجربه توسعه ظرفیت های اقتصادی به خصوص در بخش صادارت و ارزآوری شود.
وی بیان کرد: به طور میانگین در هر واحد پرورش ماهیان خاویاری بین چهار تا هشت فرصت شغلی مستقیم و 10 فرصت شغلی غیر مستقیم ایجاد می شود.
در حال حاضر 2 واحد پرورش ماهیان خاویاری دارای مجوز در قم فعالیت می کند و ظرفیت اسمی این واحدها در زمینه پرورش گوشت ماهیان خاویاری 22 تن و در زمینه تولید خاویار یک تن است.