قم نيوز : قم نیوز: شهردار قم از تاسیس "پژوهشكده معماری اسلامی" با هدف بررسی علمی و زمینه سازی تحقیق علاقه مندان معماری اسلامی ایرانی و حفظ هویت اسلامی شهرسازی در قم خبر داد.
به گزارش قم نیوز، محمد دلبری در بیستمین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری كلانشهرهای كشور افزود: دراین رابطه همایش بین المللی سیما و منظر شهری با رویكرد شهرسازی و معماری اسلامیدر آینده نزدیك با همكاری دانشگاه علم و صنعت و شهید بهشتی در قم برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: هر توسعه ای در شهر قم باید با محوریت بارگاه ملكوتی حضرت فاطمه معصومه صورت گیرد.
دلبری دربخش دیگری از سخنان خود گفت: شهرداری ها در كشور باید به گونه ای عمل كنند كه آیندگان قضاوت خوبی در مورد آنان داشته و همواره در چشم اندازهای شهری، آینده نگر و دور نگر باشند.
وی افزود: معماران و شهرسازان باید نگرش به افق های دوردست آینده داشته و برای آینده ای دور برنامه ریزی كنند.
دلبری در ادامه با انتقاد از برخی كم كاری ها در گذشته، تصریح كرد: علت شكل گیری كمیسیون ماده پنج اجرا نشدن و یا تاخیر دراجرای طرح تفصیلی شهر است چرا كه بعد از گذشت ۲۰ سال از تصویب طرح تفصیلی شهر قم كمتر از ۲۰ درصد آن اجرا شده است.
وی ادامه داد: اگر طرح هایی مثل بلوار عماریاسر كه در سال های گذشته طراحی و مصوب شده بود در همان زمان به اجرا در می آمد به مراتب هزینه های كمتری به شهرداری تحمیل می شد.
بیستمین نشست تخصصی معاونین شهرسازی و معماری كلانشهرهای كشور به مدت دو روز و با هدف تبادل نظر در خصوص مسائل جاری و انتقال تجارب و دستاوردهای موفق كلانشهرهای كشور، اتوماسیون شهرسازی، واگذاری اراضی موات با كاربری فضای سبز به شهرداریها با حضور معاونان ۱۴ كلانشهر در قم آغاز شد.
بررسی برنامه پنجم توسعه كشور در ارتباط با مسائل شهرسازی و معماری و ماده ۱۰۱ اصلاحی قانون شهرداریها، قانون حفظ اراضی زراعی و باغات در ارتباط با موضوعات مرتبط با شهرداریها، ایجاد مكانیزمهای تعاملات فرا سازمانی دستگاههای اجرایی متولی ارائه خدمات شهری و بررسی تجربیات كلانشهرها در خصوص GIS از دیگر اهداف و محورهای این نشست ذكر شده است.