قم نيوز : طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 ،5 مرداد 97 از آسمان ایران قابل مشاهده است.
به گزارش قم نیوز شامگاه پنجم مرداد 1397، یک پدیدهی زیبا و خاص اتفاق میافتد. طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 ، اتفاقی است که نباید آن را از دست بدهید. علی آزادگان، کارشناس نجوم با اشاره به این که خسوف 5 مرداد 97 طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 خواهد بود، توضیحاتی را در مورد این رویداد نجومی جذاب ارائه کرد.
به گفته این کارشناس نجوم، شروع این خسوف بزرگ و طولانی در ساعت 21 و 44 دقیقه شب جمعه 5 مرداد 1397 خواهد بود. طولانی ترین ماه گرفتگی قرن 21 به مدت 6 ساعت و 13 دقیقه و 48 ثانیه طول میکشد و در سحرگاه شنبه یعنی حوالی 4 صبح به پایان میرسد.
آزادگان توضیح داد در این رویداد، ماه در اولین مرحلهی گرفت وارد نیم سایه زمین میشود و به تدریج بیشتر داخل نیم سایه زمین فرو میرود تا این که لبه ماه وارد تمام سایه زمین میشود این مرحله را با نام آغاز گرفت جزئی میشناسیم. وی افزود در ادامه، ماه با حرکت در سایه زمین بیشتر وارد تمام سایه زمین میشود تا این که لبه مقابل ماه هم وارد تمام سایه زمین شده و پس از آن، کل ماه در تمام سایه زمین قرار گرفته و ماه گرفتگی کلی آغاز خواهد شد. بعد از آن نیز ماه به حرکت خود در تمام سایه زمین ادامه میدهد تا این که به اوج برسد.
به گفته این کارشناس نجوم، در حوالی ساعت 4 صبح روز 6 مرداد 1397، تمامی مراحل خسوف به پایان میرسد. در واقع پس از اوج ماه گرفتگی، ماه تمام مراحل قبلی را به صورت معکوس طی میکند تا به طور کامل از تمام سایه و سپس از نیم سایه خارج شود.