قم نيوز : مدیر حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه انقلابیگری در این مرکز باید علنی شود، گفت: حوزه علمیه اگر پشتیبان و حامی نظام و ولیفقیه نباشد به هدف خود نخواهد رسید.
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام عبدالکریم بهجتپور در مراسم تودیع و معارفه معاون فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران که ظهر چهارشنبه در سالن جلسات مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران برگزار شد ضمن تشکر از تلاشها و زحمات حجتالاسلام اسکندری اظهار کرد: امیدواریم که خداوند به ما توفیق دهد که همچنان از ظرفیتها و توانمندی حجتالاسلام اسکندری استفاده کنیم.
وی با بیان اینکه تلاش میکنیم تا از ظرفیتهای حجتالاسلام اسکندری استفاده کنیم افزود: نظام تا زمانی که عناصری مانند حجتالاسلام اسکندری دارد، نباید نگرانی داشته باشد.
مدیر حوزههای علمیه خواهران گفت: بخش زیادی از فرصتهای ما، ظرفیتهای اشخاص است و اگر از ظرفیت افراد غافل شویم، فرصتها را از دست دادهایم، البته اختلاف نظر همواره وجود دارد اما باید اختلاف نظرها را به فرصت تبدیل کنیم.
وی ادامه داد: مجموعه باید بتواند به سرعت افراد را تبدیل به یک تیم و گروه کند و اگر مسئولی توانمند باشد میتواند یک گروه و تیم را مدیریت کند.
حجتالاسلام بهجتپور با اشاره به توانمندیهای خانم ظهیری عنوان کرد: زمانی که بنده سابقه مدیریت و فعالیتهای خانم ظهیری را مشاهده کرم، از اقدامات، روش و منش ایشان شگفتزده شدم و خدا را شاکرم که در جامعه حوزههای علمیه چنین ظرفیت عظیمی وجود دارد.
امور حوزههای علمیه خواهران به زنان سپرده شود
وی گفت: اعتقاد ما بر این است تا جایی که ممکن باشد امور حوزههای علمیه خواهران به زنان سپرده شود و در حال حاضر دومین معاونت در حوزههای علمیه خواهران به بانوان سپرده میشود که امیدواریم بتوانیم از ظرفیتها و توانمندیهای خانم ظهیری استفاده کنیم.
استاد حوزههای علمیه بیان کرد: در میان مدیران استانی نیز مدیران استانهای کرمان و گلستان از بانوان هستند؛ همچنین تمام بانوانی که مسئولیت دارند و نقشی را ایفا میکنند باید خود را نماینده اثبات کننده ظرفیتهای زنان بدانند و امیدواریم که این نمایندگی را به خوبی به ظهور برسانند.
وی بیان کرد: خدمت کردن به حوزههای علمیه توفیق و نعمت بسیار بزرگی است که در اختیار ما قرار گرفته و باید شاکر این نعمت بزرگ باشیم.
حجتالاسلام بهجتپور عنوان کرد: اگر انقلاب اسلامی نتواند از ظرفیت حوزههای علمیه استفاده کند و اگر حوزههای علمیه همراه نظام نباشد، هر دو زمین خواهند خورد؛ حوزه غیر انقلابی کامل نیست و انقلاب بدون حوزه نیز عاقبت خوشی نخواهد داشت بلکه این دو مکمل یکدیگر هستند و باید همراه هم باشند.
وی گفت: انتظار من از معاونت فرهنگی حوزههای علمیه خواهران است که انقلابیگری در حوزههای علمیه خواهران علنی شود؛ حوزه علمیه اگر پشتیبان و حامی نظام و ولیفقیه نباشد به هدف خود نخواهد رسید.
فرهنگ و بینش دو گمشده شرایط فعلی کشور هستند
مدیر حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه معاونت فرهنگی باید اقدام لازم در خصوص تغییر نگاه مردم را انجام دهد افزود: فرهنگ و بینش دو گمشده شرایط فعلی کشور هستند، اقدام در برنامه اگر نتواند به تغییر در نگاه منجر شود، از مردم انقلابی، مردم متوقع میسازد بنابراین نگاه و بینش باید تغییر کند.
وی با تأکید بر ضرورت تولید بینش در کشور گفت: اگر کسی در حوزه فرهنگ وارد شود و به تولید نگاه و بینش توجه نداشته باشد، هیچگاه موفق نخواهد شد؛ فرهنگ و فرهنگسازی یک دانش و فرایند بسیار مهم و وسیع است بنابراین دین شناسی برای فرهنگسازی کافی نیست بلکه باید تخصص کافی و لازم نیز در این زمینه وجود داشته باشد.
حجتالاسلام بهجتپور ادامه داد: در مسئله فرهنگ و تبلیغ، انقلاب اسلامی از طرح انتقال فرهنگ عمومی گذشته است و آنچه ممکن آسیب بزند در زمینه انتقال فرهنگ تخصصی است؛ بدون تردید حوزههای علمیه اگر در عرض شبکههای عمومی قرار گیرد و رقیب آنها شود، شکست خواهد خورد بنابراین حوزههای علمیه باید نقش رهبری را برای این شبکه ایفا کند و شبکه را مدیریت کند.
وی گفت: باید کار خودمان را بهگونهای هوشمندانه طراحی کنیم که با کمترین نیرو و هزینه به بهترین نتیجه دست پیدا کنیم.
مدیر حوزههای علمیه خواهران در پایان با بیان اینکه خانم ظهیری باید از ظرفیتهای حوزههای علمیه خواهران سراسر کشور استفاده کند، خاطرنشان کرد: جامعیت جریان دین محصول چگونگی کارکرد در حوزه فرهنگ است و امیدواریم که در مسائل فرهنگی به اهداف خود دست پیدا کنیم.
باید ظرفیت حوزههای علمیه خواهران در کشور معرفی شود
حجتالاسلام رضا اسکندری معاون سابق فرهنگی تبلیغی حوزههای علیمه خواهران در این مراسم اظهار کرد: از اینکه توفیق شد مدتی در حوزههای علمیه خواهران مشغول به خدمترسانی باشم بسیار خوشحالم و امیدوارم که اقدامات انجام شده مورد رضایت خداوند و حضرت حجت (عج) باشد.
وی افزود: برنامهریزی و اقدامات همواره باید حکمیانه و براساس نیازهای زمان باشد و در این مدت تلاش ما بر این بود که تمام اقدامات و طرحها با بررسیهای دقیق علمی اجرایی شود به همین دلیل نیز برای اجرای طرحها، کارشناسیهای دقیق صورت میگرفت به عنوان مثال نظام تربیتی مشاوران حدود یک سال مورد بحث و بررسی قرار گرفت و پس آن اجرایی شد.
معاون سابق فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران گفت: خوشبختانه در این مدت با کارشناسیهایی که انجام شد، مسیر خوبی ترسیم شد و امیدوارم که خانم ظهیری بتوانند این مسیر را ادامه دهند و در اجرای طرحها موفق باشند.
وی ادامه داد: تمام اقداماتی که در سالهای اخیر انجام شد، براساس یک نظام تربیتی و هدفی واحد بود و ما یک مسیر و هدف را دنبال میکردیم و سعی میکردیم که مرحله به مرحله به هدف خود نزدیک شویم.
حجتالاسلام اسکندری با بیان اینکه سرانه مطالعه در حوزههای علمیه خواهران بیشتر از حوزههای علمیه برادران است، عنوان کرد: براساس آخرین آمار حدود ۲۰ هزار نفر از طلاب حوزههای علمیه خواهران در طرح سیر مطالعاتی شرکت کردهاند و این مسئله بسیار ارزشمند است.
وی خاطرنشان کرد: جشنواره قرآنی حوزههای علمیه خواهران از دیگر مواردی است که در سالهای اخیر پیشرفت بسیار خوبی داشته و براساس آخرین آمار حدود ۱۲ هزار نفر در این جشنواره شرکت کردند.
معاون سابق فرهنگی تبلیغی حوزههای علمیه خواهران بیان کرد: نظام تبلیغی از دیگر اقداماتی بود که اهمیت بسیار زیادی داشت و در نهایت این نظام نیز به تصویب رسید.
وی با تأکید بر ضرورت استفاده از ظرفیتهای حوزههای علمیه خواهران در مسائل فرهنگی و تبلیغی ابراز کرد: فعالیتهای تبلیغی و فرهنگی حوزههای علمیه خواهران در سال گذشته بینظیر بود و میتوان بهجرئت گفت که هیچ نهادی در کشور ظرفیت و تأثیرگذاری حوزههای علمیه خواهران را ندارد و یقین دارم اگر از این ظرفیت به درستی استفاده شود، بسیاری از آسیبهای اجتماعی برطرف میشود.
حجتالاسلام اسکندری با بیان اینکه باید ظرفیت حوزههای علمیه خواهران در کشور معرفی شود، گفت: گزارش فعالیتهای انجام شده در حوزههای علمیه خواهران خدمت مقام معظم رهبری نیز ارسال شده است و ایشان نیز تأکید کردهاند که مسئولان باید از ظرفیتهای حوزههای علمیه برای کاهش آسیبهای اجتماعی استفاده کنند.
وی با اشاره به نظام دانشآموختگان گفت: نظام دانشآموختگان طرحی است که حدود یک سال پیش اجرایی شد و اقدامات بسیار خوبی نیز در این زمینه انجام شده است؛ همچنین با نهادهای مختلف آموزشی از جمله آموزش و پرورش نیز تعامل و همکاریهای در این زمینه صورت گرفته است و بستر بسیار خوبی فراهم شده است تا از ظرفیت دانشآموختگان در نهادها و دستگاههای مختلف استفاده شود.
معاون سابق فرهنگی حوزههای علمیه خواهران با بیان اینکه تاکنون توانمندی حدود ۱۳ هزار نفر از دانش آموختگان حوزههای علمیه خواهران احصا شده است، گفت: در حال حاضر میتوانیم از دانشآموختگان براساس توانمندی و تحصیلاتی که دارند استفاده کنیم و این مورد نیز از ظرفیتهای است که باید مورد استفاده قرار گیرد.
وی افزود: اعتقاد دارم که نظام تبلیغی و فرهنگی ما باید تربیت محور باشد چراکه هدف همه پیامبران و معصومین (ع) نیز تربیت انسانها بوده است لذا تمام اقدامات انجام شده نیز در همین راستا بوده است.
حجتالاسلام اسکندری گفت: در بسیاری از مواقع اقداماتی انجام شده است که برخی افراد به دلیل عدم تخصص و علم کافی اظهار نظرها منفی و مخالفتهایی کردهاند و این امری طبیعی است اما باید تلاش شود تا افرادی که مربوط به موضوع هستند، اطلاع و علم لازم در خصوص موضوع داشته باشند بنابراین باید این مشکل نیز برطرف شود تا حرکت روانتر شود.
وی خاطرنشان کرد: امیدوارم که همواره در مسیری گام برداریم که مورد رضایت الهی و اهل بیت(ع) باشد و بدون تردید اگر مسیر حرکت ما اینگونه باشد، مخالفتها تأثیری بر اراده ما نخواهد داشت و مطلوب حاصل میشود.
در ادامه خانم ظهیری ضمن تبریک ولادت امام رضا(ع) و ایام دهه کرامت گفت: خدمت کردن سنگر است و همواره استمرار دارد و تنها سنگرها است که تغییر میکند.
وی ضمن تقدیر و تشکر از تلاشها و زحمات حجتالاسلام اسکندری افزود: معاونت فرهنگی حوزههای علمیه خواهران امانتی است که به بنده سپرده شده است و امیدواریم که در این سنگر موفق باشم.
معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران عنوان کرد: ارائه برنامههای فرهنگی کاری بسیار گسترده و وسیعی است که امیدواریم با همکاری و تعامل با همکاران این مسیر را بهگونهای ادامه دهیم که مورد رضایت اهل بیت(ع) باشد.
در این مراسم از خدمات و زحمات حجتالاسلام اسکندری تقدیر و خانم معصومه ظهیری به عنوان معاون فرهنگی حوزههای علمیه خواهران معارفه شد.
انتهای پیام / 137