دوشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۷ ساعت ۱۳:۵۵
کد مطلب : 67119
منبع : خبرگزاری ايرنا
مدیرعامل آبفای قم:

استفاده از آب خاکستری جزو برنامه های آبفای قم است

قم نيوز : مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم از اقدام های این شرکت در راستای سیاست های اقتصادی مقاومتی خبر داد و گفت: اجرای طرح استفاده مجدد از آب خاکستری از جمله این اقدام ها به شمار می آید.
استفاده از آب خاکستری جزو برنامه های آبفای قم است
استفاده از آب خاکستری جزو برنامه های آبفای قم است
به گزارش قم نیوز روابط عمومی شرکت آب و فاضلاب استان قم روز دوشنبه اعلام کرد که علی جان صادق پور در جلسه کارگروه هماهنگی امور عمرانی و زیربنایی استان، احداث نیروگاه برقابی بر روی خط انتقال آب و نصب شیرآلات کاهنده مصرف آب، احداث و توسعه نیروگاه خورشیدی در تاسیسات شرکت و اجرای طرح بازچرخانی و استفاده مجدد از آب خاکستری در مجتمع‌ها و مصرف‌کننده‌های عمده را از جمله طرح های اقتصاد مقاومتی شرکت آب و فاضلاب قم ذکر کرد.

وی اظهار داشت: آب خاکستری عمده فاضلاب خانگی را تشکیل می‌دهد که با فرایندی بسیار ساده و کم هزینه قابل تصفیه است که از آن می‌توان در مصارف فضای سبز، استفاده در تاسیسات، شستن خیابان‌ها و خودروها و غیره استفاده کرد.

صادق پور با اشاره به قانون توسعه و بهینه‌سازی آب شرب شهری و روستایی در کشور گفت: بر اساس این قانون تمام هتل‌ها، بیمارستان‌ها، شهرک‌ها، مجتمع‌های مسکونی، ساختمان‌های دولتی و اداره ها، دانشگاه‌ها و سایر مراکز آموزشی و نظایر آن در صورتی که از سامانه‌های بازچرخانی آب و پساب استفاده کنند، مشمول دریافت مشوق‌ها و تخفیفات وزارت نیرو می‌شوند.

آب خاکستری، آب بازیافتی یا فاضلاب‌های خانگی، به آب‌های ضایعاتی (پساب) ایجاد شده توسط افراد در خانه‌ها یا ساختمان‌های اداری اطلاق می‌شود که دربرگیرنده تمام جریان‌ها به استثنای فاضلاب خروجی از سرویس‌های بهداشتی، استحاصل شده از فعالیت‌های معمول روزانه نظیر رخت‌شویی، شستشوی ظروف و حمام کردن است، که می‌تواند برای اموری مثل آبیاری فضاهای سبز، سیفون توالت و ساختمان‌های نیازمند رطوبت زیاد همچون گلخانه‌ها، به مصرف مجدد برسد.

وی، دانش بنیان بودن طرح‌ها، توجه به مردمی شدن اقتصاد، مدیریت مصرف، حمایت از تولید ملی و استفاده از همه ظرفیت‌های دولتی و بخش خصوصی را رویکرد شرکت آب و فاضلاب قم در طرح‌های اقتصاد مقاومتی برشمرد.

مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم به تشریح جزییات نیروگاه برقابی احداث شده در تصفیه‌خانه آب قم پرداخت و افزود: خط آبرسان نیروگاه، از خط لوله 1800 میلی‌متری سرشاخه‌های دز منشعب شده و پس از به حرکت درآوردن توربین و تولید انرژی توسط ژنراتور، مجددا به خط لوله 1800 میلی‌متری سرشاخه‌های دز باز می‌گردد.

مراحل اولیه بررسی انتقال آب از سرشاخه‌های دز به قم و برخی شهرهای مرکزی ایران از سال 1360 آغاز شد و دور نخست این مطالعات تا سال 1364 پایان یافت. پس از این مرحله در سال‌های 1367 و 1378 باردیگر مطالعاتی در خصوص چگونگی اجرای پروژه صورت گرفت. اجرای رسمی طرح انتقال آب الیگودرز از شرق استان لرستان به برخی شهرهای مرکزی ایران و قم به طور رسمی از سال 1382 آغاز شد که اجرای آن موجب انتقال سالانه 181 میلیون متر مکعب آب از رودخانه‌های الیگودرز به سد کوچری گلپایگان و تصفیه خانه آن شد.

صادق پور با بیان این که نیروگاه برقابی قم با استفاده از ظرفیت هیدرولیکی خطوط انتقال انرژی الکتریکی تولید می‌کند، توان تولید این نیروگاه را سه مگاوات معادل انرژی مورد نیاز هفت هزار تن اعلام کرد و گفت: در مجموع این نیروگاه با سرمایه‌گذاری 170 میلیارد ریالی بخش خصوصی راه‌اندازی شده است.

وی، کاهش استهلاک شیرهای کنترلی، توان تولید برق سازگار با محیط زیست، ایجاد درآمد برای سرمایه پذیر و سرمایه‌گذار، استفاده از ظرفیت‌های بلااستفاده موجود خطوط انتقال آب، استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی و انتقال دانش و اشتغال‌زایی را از جمله ویژگی‌های این پروژه عنوان کرد.

وی با بیان این که نیروگاه خورشیدی آبفای قم نیز در 2 فاز در مساحت 200 مترمربع و با هزینه 2 میلیارد ریال و به ظرفیت 45 کیلووات به بهره‌برداری رسیده است اظهار داشت: با افتتاح این نیروگاه بیش از 20 درصد نیاز برق ساختمان اداری شرکت آب و فاضلاب از این طریق تامین می‌شود و در واقع الزام قانونی شرکت را در این زمینه به اجرا رسانده‌ایم.

وی نصب و راه‌اندازی آسان، بازدهی بالا و عدم نیاز به باطری جهت ذخیره انرژی الکتریکی و به صفر رساندن هزینه‌های نگهداری را از جمله مزایای نیروگاه خورشیدی برشمرد.

صادق پور، احداث نیروگاه خورشیدی به ظرفیت 3 مگاوات در اراضی مخازن معصومیه را از جمله برنامه‌های آینده شرکت آب و فاضلاب اعلام و خاطرنشان کرد: بخشی از آب شهر قم توسط مخازن و ایستگاه پمپاژ موجود از این تاسیسات تامین می‌شود و نقشی راهبردی در پایداری و تامین فشار و دبی شبکه شمال شهر قم دارد.

وی تاکید کرد: در همین راستا و با توجه به مباحث مهم پدافند غیرعامل در جهت تامین انرژی الکتریکی مورد نیاز ایستگاه‌های پمپاژ و تاسیسات آبرسانی در شرایط بحرانی و نیز کمک به پایداری شبکه برق این منطقه، تصمیم به احداث نیروگاه خورشیدی در تاسیسات معصومیه قم به عنوان پروژه اقتصاد مقاومتی توسط بخش خصوصی گرفتیم.

وی به برخی دیگر از اقدام های شرکت آب و فاضلاب در راستای اقتصاد مقاومتی اشاره کرد و ابراز داشت: تحویل رایگان پساب خام فاضلاب به دانشگاه قم برای آبیاری فضای سبز به منظور کاهش مصرف آب شرب، استفاده از پساب تصفیه‌خانه کوچک 400 مترمکعبی شهر پردیسان برای آبیاری فضای سبز، انعقاد تفاهم‌نامه با شهرداری جهت فروش پساب و غیره از جمله این اقدام هاست.

انتهای پیام /138
https://qomnews.ir/vdcdnf09.yt05f6a22y.html
نام شما
آدرس ايميل شما