قم نيوز : کارشناس مسئول دفتر شبه خانواده بهزیستی قم گفت: با توجه به اینکه مسئله محرمیت دختران راحتتر قابل حل است، متقاضی برای فرزندخواندگی دختران بیشتر است.
به گزارش قم ینوز زینب آجرلو با اشاره به اینکه استان قم یک شیرخوارگاه دارد، عنوان کرد: این شیرخوارگاه ظرفیت کافی برای پذیرش کودکان را دارد، اما جهت تامین امکانات و شرایط بهتر به دنبال آن هستیم که یک ساختمان جدید با امکانات و استانداردهای مناسب شیرخوارگاه با کمک خیرین بسازیم تا کودکان را به آن جا منتقل کنیم.
وی با بیان اینکه کودکان طبق دستور قضایی در شیرخوارگاه پذیرش می شوند، افزود: بعد از پیگیری های امور مربوط به کودکان توسط مددکاران و ارائه خدماتی از قبیل روانشناسی، تعدادی از این کودکان تحویل شیرخوارگاه و تعدادی تحویل خانواد های متقاضی فرزند خواندگی می شوند.
کارشناس مسئول دفتر شبه خانواده بهزیستی قم، گفت: کودکانی که بدسرپرست هستند، با پیگیری های دادگاه و مراجع قضایی، یا به خانواده های امین سپرده می شوند و یا با برگزاری جلسات روان شناسی و مشاوره، خانواده اصلی کودک به مرحله ای میرسند که صلاحیت قبول سرپرستی کودک را احراز کنند.
وی ادامه داد: اولویت ما برای واگذاری سرپرستی کودکان، به خانواده های اصلی آنها است، البته اگر این خانواده ها صلاحیت لازم و کافی را برای این کار داشته باشند، تمام تلاش ما بر این است که کودکان در شیرخوارگاه نمانند و تحویل خانوادهها شوند.
آجرلو با بیان اینکه کودکانی که در این شیرخوارگاه نگهداری می شوند، از نوزاد تا 3 سال هستند، گفت: کادر پرستار و پزشک متخصص با این مرکز همکاری می کنند که به صورت منظم و دوره ای به وضعیت کودکان رسیدگی می کنند.
وی بیان کرد: کودکانی که شناسنامه ندارند، بعد از تحویل به خانواده ها و طی مراحل قانونی، صاحب شناسنامه می شوند، برای کودکانی هم که بدسرپرست هستند، شناسنامه یا به نام یکی از اعضای تاثیرگذار خانواده و یا صورت فرضی صادر می شود.
کارشناس مسئول دفتر شبه خانواده بهزیستی قم در رابطه با شرایط خانواده هایی که متقاضی فرزند هستند، گفت: سازمان بهزیستی طبق قوانینی که برای فرزندخواندگی تعیین شده، به بررسی صلاحیت خانواده های متقاضی می پردازد، این خانواده ها امتیاز بندی شده و بر اساس امتیاز کسب شده در لیست انتظار قرار می گیرند، تعداد کودکانی که شرایط تحویل را دارند کم و متقاضی زیاد است، برخی از این کودکان به صورت فرزندخوانده و بعضی به صورت "امین موقت" تحویل خانوادهها می شوند.
وی با بیان این که بیشتر خانواده ها، متقاضی فرزند دختر هستند، خاطر نشان کرد: یکی از دلایل این امر این است که با توجه به فتوای مراجع، مسئله محرمیت دختران راحت تر قابل حل است.
آجرلو در آخر افزود: با توجه به قانون مصوب حمایت از کودکان بی سرپرست و بدسرپرست، دختران مجرد با دارا بودن شرایطی مثل داشتن حداقل 30 سال سن، عدم سو پیشینه، تمکن مالی و سلامت جسم و روان می توانند سرپرستی یک کودک را بر عهده بگیرند، البته زوج های متقاضی در اولویت هستند.