قم نيوز : رئیس جهاد کشاورزی استان قم گفت: کمیته نظارت جهاد کشاورزی استان قم از ۳۰۵ واحد تولیدی بازدید کرده که میزان تسهیلات دریافتی ۲۵۰ میلیارد ریال بوده، ۴۳۰ تثبیت اشتغال و ۳۶ افزایش اشتغال انجام شده است.
به گزارش قم نیوز جلسه ستاد تسهیلات و رفع موانع تولید استان قم، ظهر امروز با حضور مهرداد غضنفری معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم و برخی مدیران استان قم در سالن امام رضا(ع) فرمانداری برگزار شد.
در بخشی از این جلسه، محمود سیجانی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به آمار سرمایهگذاریهای بخش صنعت، معدن و تجارت استان قم اظهار داشت: در قسمت صنعت، معدن و تجارت استان 500 میلیارد ریال سرمایه در گردش و بالغبر 650 میلیارد ریال در بخش ثابت بانک صنعت، معدن و تجارت سرمایهگذاری شد.
وی با تأکید بر میزان تسهیلات مالی برای دستگاههای استان افزود: بالغبر 900 میلیارد تومان بین دستگاههای مختلف تقسیم شد تا منابع خود را از طریق این تسهیلات تأمین کنند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم گفت: در فاصله هفته گذشته تاکنون، نه تقاضا برای بخش صنعت، معدن و تجارت و دو تقاضا برای جهاد کشاورزی ثبت شده است.
سیجانی با ابراز خرسندی از همکاریهای برخی از بانکهای استان با چند واحد تولیدی موتورسیکلت استان بیان کرد: در استان قم 22 واحد تولید موتورسیکلت فعال بوده و بانکها همکاریهای مناسبی با برخی واحدهای تولید موتورسیکلت انجام دادهاند.
وی تأکید کرد: موتورسیکلتهای استان قم در دوسال متوالی در زمینهٔ تبدیل کاربراتور به انژکتور و تبدیل سوخت یورو 3 به یورو 4 با چالش مواجه شده بودند که این مشکلات با پیگیریهای انجام شده مرتفع شد.
در بخشی از این جلسه، محمدرضا طلایی رئیس جهاد کشاورزی استان قم عنوان کرد: گزارش اقدامات انجام شده در خصوص معافیت چاههای کشاورزی از پرداخت حق النظاره جهت تأمین آب گلخانهای استان صورت گرفته و طی آن از سال 1384 تاکنون چاههای کشاورزی از پرداخت حق النظاره معاف هستند.
وی با اشاره لزوم تغییر قوانینی که از رونق تولید میکاهد تصریح کرد: در بخش کشاورزی به چاههای جدید مجوز داده نمیشود ولی بخش صنعت از این امر مستثنی بوده و با توجه به صنعتی بودن بخشهای گلخانهای، معافیت پرداخت حقالنظاره شامل آنها نمیشود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان قم ادامه داد: کمیته نظارت جهاد کشاورزی استان قم از 305 واحد تولیدی بازدید کرده که میزان تسهیلات دریافتی 250 میلیارد ریال بوده است، 430 تثبیت اشتغال و 36 افزایش اشتغال انجام شده است.
در بخشی از این جلسه، احمد حاج حسینی مسگر مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قم شرکت سهامی آب منطقهای استان قم مطرح کرد: نسبت به محاسبه حق النظاره آب چاههای مصرفی و چاههای استفاده نشده شهرک شکوهیه از سال 1390 تاکنون اقدام و سپس گزارش حاصله طی هفته آتی به مراجع ذیربط ارائه میشود.
وی خاطرنشان کرد: برخی از چاهها مانند چاههای سلفچگان مصرف نشدهاند اما حق النظاره پرداخت میکنند و حتی پرداخت 50 درصدی حق النظاره ها برای واحدهای صنعتی که از چاه استفاده نمیشود، به توان اقتصادی این واحدها لطمه میزند و چاههایی که مصرف نمیشوند باید معرفی شوند تا برای آنها حق النظاره در نظر گرفته نشود.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای استان قم ابراز کرد: مشکل تأمین آب واحد مرغداری و معدن شن و ماسه شرکت کشت و صنعت قلعه نساء از موارد موردتوجه بوده و تخصیص آب برای صدور مجوز حفر چاه برای آن ممکن نبوده و جهت تخصیص آب باید فرایند اداری راستی آزمایی آن طی شود.
در بخشی از این جلسه، وحید کریمی دبیر کمیته نظارت بر تسهیلات رونق تولید سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم عنوان کرد: صادرات شمش روی به کشورهای خارجی ممنوع شده و به دلیل اینکه بازار اصلی این واحدها متکی بر صادرات بوده، تولید آنها کاهش پیدا کرده و تولیدات این بخش مازاد بر نیاز کشور است و لازم است این قانون لغو شود.
وی تأکید کرد: برخی از واحدهای تولیدی در تأمین مواد اولیه دچار مشکل شدهاند و این مشکل، تعطیلی برخی از واحدها را به همراه داشته است، تا به امروز از 102 واحد تولیدی نظارت به عمل آمده که 5369 مورد تثبیت اشتغال و 344 مورد افزایش اشتغال وجود داشته است.