قم نيوز : در جلسه تنظیم بازار نسبت به عدم روحیه مطالبهگری و پیگیرانه برخی از مدیران استانی در تصمیمگیری ملی انتقاد شد.
به گزارش قم نیوز جلسه کارگروه تنظیم بازار عصر امروز با حضور مهرداد غضنفری معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم، رضا سیار فرماندار و جمعی از مسئولان و مدیران استانی در سالن جلسات استانداری برگزار شد.
در این جلسه، معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم با اشاره به ضرورت فعال شدن کمیتههای جزء تنظیم بازار اظهار داشت: کمیتههای ذیل کارگروههای اصلی استانی باید فعالشده و امور جزء در زمینه تنظیم بازار را پیگیری کنند.
مهرداد غضنفری افزود: تأمین لاستیک خودروهای سنگین بر عهده حملونقل جادهای واگذار شده اما در عینحال مسئولان حملونقل جادهای قم عملکرد ضعیفی از خود نشان داده و هیچگونه آمار و ارقامی از نیازهای آتی استان ندارند.
وی با اشاره به نوسانات قیمت در 58 کالای اساسی استان قم تأکید کرد: باید روند افزایش قیمت کالاهای اساسی در استان قم نسبت به متوسط کشوری سنجیده شود تا روند حرکت استان بهدرستی مشخص شود، تأمین روغن یکی از نیازهای اساسی قم بوده که لازم است تا مواد اولیه کارخانجات به حد کافی تأمین شود.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم با اشاره به ضرورت حرکت در مسیر تعادل بین عرضه و تقاضا خاطرنشان کرد: مسئله عرضه گوشت مرغ باید به نحوی کنترل شود که نظام عرضه و تقاضا را به مرز تعادل بکشاند.
غضنفری با انتقاد از رویه اداره کل راهداری استان در عدم تأمین نیاز لاستیک خودروهای سبک و سنگین ابراز کرد: راهداری و حملونقل جادهای قم باید در مسئله تأمین لاستیک تکلیف استان را مشخص کند تا استان بداند برای تأمین نیازهای خود باید به سراغ کدام نهاد بروند.
وی با تأکید بر مصرف کالاهای احتکار شده در داخل استان ادامه داد: باید سازوکاری ترتیب داده شود تا کالاهای کشفشده براثر احتکار در داخل استان مصرف شود و از خروج آنها به طرق مختلف جلوگیری شود چراکه ماهیت احتکار با خروج آنها از استان تفاوتی ندارد.
وی تصریح کرد: تنها تکلیفی که کسی نمیتواند آن را با فرافکنی از خود دور کند مسئله نظارت و برخورد قاطع و شدید با مصادیق تخلف و احتکار است، بسیاری از پیشنهادهایی که در کشور اثر مثبت در راستای تولید و اشتغال داشته پیشنهادهایی بوده از طریق کارشناسان استان قم ارائهشده است.
معاون هماهنگی امور اقتصادی و منابع انسانی استانداری قم ادامه داد: مسیر تأمین روغن نباتی ویژه ماه محرم و هیئتهای مذهبی مشخص بوده و امروز هیچ توجیهی قابلقبول نیست.
وی با انتقاد از روحیه ناپسند برخی از مدیران استانی تأکید کرد: متأسفانه روحیه مطالبهگری در بین مسئولان استان وجود ندارد و برخی از مسئولان نمیتوانند حقوق استانی را از مسئولان کشوری کسب کنند، مدیران استان باید از این به بعد هفتهای یکبار در مرکز تصمیمگیریهای دولت حضور پیداکرده و نتیجه مطالبات استانی را دنبال کنند چرا در صورت عدم پیگیری مطالبات استانی درگیر و دار کارهای اداری گم میشود.
راهداری استان قم مسئول تأمین لاستیک خودروهای سبک و سنگین است
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم نیز در بخشی از این جلسه، با اشاره به مسئله خروج شیر خام استان ابراز کرد: عدم تناسب بین عرضه و تقاضا سبب شده تا مشکلاتی در مسیر شیر و لبنیات استان ایجاد شود.
مجید آوری فرد با تأکید بر برخی از مهمترین عوامل افزایش قیمت لبنیات در قم ادامه داد: حقیقت این بوده خشککردن شیر برای استفاده در شیر خشک برای تولیدکنندگان استانی توجیه اقتصادی بیشتری برای تولیدکنندگان دارد.
وی با تأکید بر ضرورت کاهش قیمت شیر در استان قم بیان کرد: در حال حاضر وارداتی در زمینه شیر خام به استان قم وجود ندارد، با مدیریت درست در ماه آینده قیمت شیر خام به قیمت 1800 تومان سابق بر خواهد گشت.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم خاطرنشان کرد: اتحادیه دامداران در جهت کمک به تولیدکنندگان خرد، شیر این واحدها را خریداری میکرد که درگذشته اقدامی مطلوب بود اما در وضعیت کنونی این اتحادیه به دلالی برای واحدهای بزرگ تبدیلشده است.
آوری فرد عنوان کرد: در زمینه سویا و ذرت مشکلی در استان احساس نمیشود و قیمت آن بازار رسمی و غیررسمی یکسان است، باید اقدامی انجام شود تا دامداران قدرت مانور در برابر کارشکنی کارگاههای یونجه و جو داشته باشند.
مدیرکل هماهنگی امور اقتصادی استانداری قم تأکید کرد: حقیقت این بوده که حملونقل جادهای مسئولیت تأمین لاستیک خودروهای سنگین و سبک را دارد و امروز این سازمان نمیتواند از زیر بار مسئولیتهای خود شانه خالی کند.
افزایش قیمت مواد اولیه صنعت دستباف قم را با رکود روبهرو کرده است
رئیس اتحادیه فرش دستباف قم نیز در ادامه جلسه، با انتقاد از عدم تأمین زیرساختهای نمایشگاه دائمی فرش تأکید کرد: متأسفانه عدم تأمین زیرساختهای لازم برای نمایشگاه دائمی فرش استان مشکلات عدیدهای برای فرش استان ایجاد کرده است، در حال حاضر مشکل دسترسی و برق دو مشکل عمده این بخش است.
بلندیان با تأکید بر مشکل قم در تأمین مواد اولیه فرش دستباف ابراز کرد: حقیقت این بوده که مواد اولیه فرش ابریشم قم از کشورهای چین، تاجیکستان و ترکمنستان وارد میشود، با احتساب ارز ثانویه مشکلات بسیار زیادی در تأمین مواد اولیه فرش استان ایجادشده است.
وی با اشاره به رکود نسبی موجود در بازار فرش دستباف استان قم تصریح کرد: مشکل تأمین مواد اولیه تولیدکنندگان استانی را در آستانه مشکلات جدی قرار داده است، در یک هفته گذشته قیمت هر کیلو فرش ابریشم بیش از 1200 تومان افزایش قیمت داشته است.
رئیس اتحادیه فرش دستباف قم با تأکید بر برخی از مشکلات اتحادیه فرش دستباف قم ابراز کرد: مشکل نقدینگی فرش ابریشم تولید و اشتغال در بخش فرش ابریشم را با مشکلاتی جدی روبهرو کرده است، اتاق بازرگانی قم باید وامی کوتاهمدت برای تأمین مواد اولیه فرش ابریشم قم داشته باشد.
بلندیان با انتقاد از عرضه فرش دستباف قم با نام برندهای دیگر در بازارهای داخلی خاطرنشان کرد: قالیهای ماشینی بلژیک با طرح و برند قم در فروشگاهها و مجتمعهای تجاری استان عرضه میشود که میتواند ضربهای جدی به این صنعت بزند.
قیمت لاستیک خودرو 66 درصد نسبت به سال گذشته افزایش پیداکرده است
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم نیز در بخشی از این جلسه، با اشاره به وضعیت نوسانات قیمتی در روزهای گذشته ابراز کرد: در بخش برنج طارم اعلی نسبت به اسفندماه سال گذشته 8 درصد افزایش قیمت رخداده است، برنج پاکستانی نیز 12 درصد قیمت پیداکرده است.
احمدرضا با اشاره به نوسان قیمت روغن نباتی نسبت به اسفندماه سال گذشته ادامه داد: قیمت روغن نباتی نزدیک به 20 درصد افزایش پیداکرده است، قیمت روغن نباتی 4 کیلویی در بازار 28 هزار تومان است.
وی با تأکید بر نوسان قیمت گوشت نسبت به اسفندماه را موردتوجه قرار داد و بیان کرد: قند شکسته 21 و 6 درصد افزایش پیدا کرده است، گوشت قرمز گوساله مخلوط نیز 35 درصد افزایش قیمت داشته است، گوشت شقهای نیز بیش از 37 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است.
سمیعی نسب تأکید کرد: شیر بطری یک لیتری 17 درصد افزایش قیمت داشته است، شیر خام نیز بیش از 46 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است قیمت مصوب این کالا 1500 بوده که با 400 تومان بیشتر از قیمت مصوب در بازار عرضه میشود، همچنین قیمت کره 300 گرمی نیز بیش از 28 درصد افزایش پیدا کرده است.
معاون نظارت و بازرسی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم افزایش بیرویه قیمت سیبزمینی را مورد توجه قرار داد و خاطرنشان کرد: قیمت سیبزمینی نسبت به خردادماه سال جاری بیش از 66 درصد افزایش قیمت داشته است، رب گوجه نسبت به اسفندماه بیش از 80 درصد افزایش پیدا کرده است.
وی عنوان کرد: موز نسبت به اسفندماه 86 درصد و خیار نیز 46 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است، در بخش لاستیک پژویی 66 درصد نسبت به اسفندماه سال گذشته افزایش قیمت داشته است، لاستیک پراید نیز بیش از 48 درصد افزایش قیمت پیدا کرده است.
عضو هیئترئیسه اتاق اصناف قم در ادامه این جلسه، خاطرنشان کرد: متأسفانه به دلیل عدم نظارتهای کافی استانی برخی کالاهای اساسی استان مانند پوشک و لاستیک در اختیار دلالها قرارگرفته و انبارهای استان در حالی خالی شدن است.
سید ابراهیم صحفی با اشاره به برخی از سوءاستفادههای موجود در عرضه و خرید کالا در قم تصریح کرد: تا قبل از راهاندازی سامانه انبارهای استان شاهد سوءاستفادهها در خرید کالاها توسط دلالها نبودهایم اما در حال حاضر این مشکل در قم جدی شده است.
وی با تأکید بر برخی از مشکلات اتاق اصناف قم ابراز کرد: با توجه به برخی مشکلات اقتصادی و سوءاستفادههای موجود برخی از صنفهای مهم و بزرگ استان حاضر به همکاری با اتاق اصناف نیستند.
عضو هیئترئیسه اتاق اصناف قم خاطرنشان کرد: در درجه نخست باید قبول کنیم که قیمت اجناس بالا رفته و بر مبنای آن برنامهریزیهای لازم صورت گیرد، حقیقت این بوده که کارشناسی قیمتهای استانی بهصورت روزانه اعمال میشود، در زمینه نمایشگاه پاییزه با افزایش بیش از 5 درصدی کالاها مخالفت شده است.