دوشنبه ۹ مهر ۱۳۹۷ ساعت ۱۹:۲۵
کد مطلب : 69736
منبع : خبرگزاری تسنیم
معاون غذا و دارو: مردم شکایت کنند

"مخدوش شدن قیمت دارو" پدیده‌ای جدید در داروخانه‌های قم

قم نيوز : علاوه بر گرانی و کمبود دارو، آنچه بر گلایه‌مندی شهروندان قمی افزوده، پدیده نوظهوری تحت عنوان " مخدوش کردن قیمت دارو" است که این روزها از سوی برخی داروخانه‌های سطح شهر و توزیع‌کنندگان دارو مشاهده می‌شود.
"مخدوش شدن قیمت دارو" پدیده‌ای جدید در داروخانه‌های قم؛ معاون غذا و دارو: مردم شکایت کنند
"مخدوش شدن قیمت دارو" پدیده‌ای جدید در داروخانه‌های قم؛ معاون غذا و دارو: مردم شکایت کنند
به گزارش قم نیوز استفاده از دارو در دوران بیماری امری رایج و ضروری از سوی بیمار بوده که این امر سبب شده تا " دارو" و تجهیزات پزشکی در زمره کالاهای اساسی قرار بگیرد.

 بنا به اهمیت این کالا، چند روز قبل خبرگزاری تسنیم استان قم گزارشی با عنوان " گزارش تسنیم از کمبود و گرانی دارو در قم؛ وقتی حتی داروی ایرانی هم در داروخانه‌ها یافت نمی‌شود" کار کرد که در این گزارش، به وضعیت دارویی استان قم پرداخته‌شده بود.

در این گزارش خبرنگار تسنیم، با سر زدن به چند داروخانه استان به مسئله گرانی و کمبود دارو در داروخانه‌ها پرداخته و از مسئولان و پزشکان داروخانه‌های متعدد در سطح شهر علت این موضوع را جویا شده بود که قریب به‌اتفاق پرسنل داروخانه‌ها از پاسخگویی سرباز زده و آن‌هایی هم که پاسخگو بوده‌اند از بالا رفتن قیمت دارو، نبود دارو برای بیماران خاص مثل بیمارانی که نیاز به  شیمی‌درمانی دارند و سهمیه‌ای شدن برخی داروها سخن به میان آورده‌اند.

همه این مسائل مطرح‌شده را اگر به کنار بگذاریم، اما آنچه بر گلایه‌مندی شهروندان قمی افزوده، پدیده نوظهوری از سوی برخی داروخانه‌های قم و توزیع‌کنندگان دارو، تحت عنوان " مخدوش کردن قیمت " است . این اتفاق سبب گلایه‌مندی شهروندان شده و از اینکه قیمت روی دارو با مبلغ دریافتی مطابقت ندارد شاکی هستند.

 شهروندی عنوان می‌کند زمانی که برای گرفتن شربت "دیفن هیدرامین"  به یکی از داروخانه‌های شبانه‌روزی شهر رفتم، قیمت روی شیشه 1500 تومان برچسب خورده بود اما فاکتوری که به من دادند 3 هزار تومان قیمت زده‌شده بود.

یکی دیگر از شهروندان قمی نیز که اقدام به تهیه پماد "جنتکس" کرده بود، می‌گوید: نرخ دولتی این پماد 1300 تومان بوده و قیمت آن از سوی داروخانه با ماژیک 1650 تومان به‌صورت دستی نوشته‌شده است، اما داروخانه آن را در زمان فروش به قیمت 3000 تومان تحویل مشتری داده است.

در این رابطه مسئول یکی از این داروخانه‌ها درباره اختلاف قیمت درج‌شده بر روی شربت و فیش صادرشده این‌گونه عنوان می‌کند: شرکت‌های پخش دارو به این صورت اقدام به فروش می‌کنند که در این خصوص فاکتور خرید موجود بوده و هیچ ربطی به داروخانه ندارد.

همچنین، بعد از انتشار چندین گلایه از سوی شهروندان در مورد مطابق نبودن قیمت روی دارو با مبلغ دریافتی و مخدوش بودن قیمت داروها، تلاش‌ها برای ارتباط گیری با مسئولان مربوطه با در بسته روبرو بود و کسی پاسخگوی این موضوع نبود.

در همین رابطه میلانی معاون غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی قم در گفت‌وگویی داروخانه‌ها را مکلف به ارائه فاکتور به مشتریان می‌داند که در غیر این صورت شهروندان می‌توانند فاکتور و داروی خریداری‌شده را به این معاونت تحویل دهند تا این مسئله با جدیت پیگیری شود.

با پیگیری‌های انجام‌شده متوجه شدیم که در این میان بیش از همه شرکت‌های توزیع دارو مقصر هستند، همچنین پیگیری‌های صورت گرفته در این رابطه، از سوی خبرنگار تسنیم با معاون غذا و دارو استان و همچنین معاون دارو استان به نتیجه نرسید، حال این سؤال پیش می‌آید اگر مردم قرار است شکایت کنند چرا در نخستین گام خود ارگان‌ها و نهادهای مربوطه اقدام به نظارت نمی‌کنند، از سوی دیگر بسیاری از شهروندان از انجام شکایت صرفه نظر کرده و اقدام به این کار نمی‌کنند.

 بنابراین آنچه باید بیشتر مدنظر قرار بگیرد این بوده که باید نظارت بر فروش دارو در استان از طرف نهادها و ارگان‌های مربوطه افزایش یابد، تا در این وانفسای نوسانات ارزی و کمبود و گرانی دارو با مسائلی این‌چنینی از سوی شرکت‌ها و توزیع‌کنندگان دارو مواجه نشویم.

انتهای پیام/ 137
https://qomnews.ir/vdcai0ni.49noe15kk4.html
نام شما
آدرس ايميل شما