قم نيوز : قم نیوز: امام جمعه قم گفت: اگر مسوولان و نمایندگان مجلس، با اخلاص وارد عمل شوند هیچگاه مشکلی در کشور به وجود نمیآید.
به گزارش قم نیوز، آیتالله ابراهیم امینی در همایش امام خمینی(ره)، حوزه و اخلاق که پیش از ظهر امروز در موسسه تنظیم و نشر آثار امام خمینی(ره) در قم برگزار شد با اشاره به سالروز ارتحال امام خمینی(ره) اظهار کرد: امیدواریم مراسم سال جاری نیز به خوبی برگزار شده و قدردانی مناسبی از مقام والای ایشان صورت گیرد.
وی افزود: کسانی میتوانند در مورد مباحث اخلاقی مورد تاکید امام خمینی(ره) سخن بگویند که خود متخلق به اخلاق باشند.
امام جمعه قم با اشاره به موارد اخلاقی از دیدگاه رهبر کبیر انقلاب اسلامی بیان داشت: ایشان شخصیت جامعالاطرافی داشت به طوری که فقهی متبحر، فیلسوفی بزرگ، عارفی عملگرا و عامل به اخلاق بود.
وی گفت: اخلاص در عمل از جمله ویژگیهای شخصیتی امام خمینی(ره) بود که یکی از عوامل اصلی محبوبیت ایشان نیز به شمار میرفت زیرا امام راحل(ره) در همه مراحل زندگی، خلوص نیت داشت.
امینی با اشاره به تأثیرگذاری بالای دروس اخلاق امام خمینی(ره) بر طلاب و روحانیون ابراز کرد: تحول در روحیه شاگردان از خصوصیات ویژه کلاسهای اخلاقی ایشان بود به طوری که همه آنها برای شروع درسهای هفته بعد لحظهشماری میکردند.
استاد حوزه علمیه قم امام خمینی(ره) را مراد خود و سایر طلاب دانست و افزود: آنچه در رفتار ایشان به خوبی دیده میشد، اخلاص بود.
وی ادامه داد: پیامبر بزرگوار اسلام(ص) میفرمایند "مراتب مومنان در قیامت به وسیله اخلاص مشخص میشود" و این روایت بیانگر این مسئله است که تعدد اعمال، موجب تفاوت انسانها در قیامت نمیشود بلکه مرتبه اخلاص آنها دارای اهمیت است.
امینی با بیان اینکه حضرت محمد(ص) در حدیث دیگری بر ضرورت اخلاص عمل تاکید کردهاند گفت: امام خمینی(ره) در همه ساعات شبانهروز به مستحبات نمیپرداخت و زیارات خود را به طور عادی انجام میداد اما اخلاص ایشان، موجب ارزش یافتن اعمالشان میشد.
امام جمعه قم خاطرنشان کرد: امام صادق(ع) نیز در روایتی میفرماید "ملاک و معیار، میزان اعمال نیست بلکه خشیت الهی و نیت صادقانه دارای اهمیت است".
وی با تاکید بر نیت الهی در انجام واجبات و مستحبات بیان داشت: نگهداری اخلاص پس از انجام عمل ضروری است که کاری دشوار محسوب میشود.
امینی افزود: معمولاً انسانها دوست دارند که اعمال خالصانه آنها نیز مورد توجه دیگران قرار گیرد بنابراین نگهداری خلوص نیت کاری بسیار دشوار است.
استاد حوزه علمیه قم با اشاره به روایات اسلامی گفت: نیت قلبی، افضلتر از عمل است و احادیث بسیاری در این زمینه وجود دارد ضمن اینکه مراتب اخلاص نیز با یکدیگر متفاوت است به طوری که برخی تنها به عدم ریاکاری توجه داشته و بعضی دیگر از انسانها، عبادات خود را تنها برای خداوند انجام میدهند.
وی نزول آیهای از قرآن به دلیل صدقه حضرت علی(ع) در نماز را حاصل نیت صادقانه ایشان دانست و عنوان داشت: ارزش اعمال و درجات اخروی مربوط به آن به میزان اخلاص بندگان بستگی دارد.
امینی با بیان اینکه اخلاص در عمل تنها به عبادات مربوط نمیشود ابراز کرد: کارهای عادی و روزمره نیز دارای همین جنبه هستند به طوری که اگر مسوولان و نمایندگان مجلس، با اخلاص وارد عمل شوند هیچگاه مشکلی در کشور به وجود نمیآید.
امام جمعه قم با اشاره به اخلاص امام خمینی(ره) در تمام کارهای سیاسی و اجتماعی گفت: رمز موفقیت ایشان اخلاص در عمل بود و همین مسئله موجب محبوبیت بسیار زیاد ایشان در میان اقشار مختلف مردم شد.
وی با بیان اینکه حوزههای علمیه نیازمند اخلاق هستند اظهار کرد: در شرایط کنونی طلاب به الگوی اخلاقی احتیاج دارند و این مسئله در مورد تمام جامعه صادق است و این الگو باید عملی باشد زیرا انتظار آنها این است که روحانیون، حق را بگویند و عادل باشند.
این استاد حوزه علمیه در ادامه به خاطراتی از زندگی امام خمینی(ره) اشاره کرد و گفت: ایشان مجالس روضه را در منزل خود برگزار میکرد اما هیچگاه کنار درب خانه نمیایستاد و دلیل این کار حفظ اخلاص بود.