قم نيوز : شهردار قم گفت: در شهر قم ۷۰۰ هزار بافت فرسوده وجود داشته که بیش از ۳۵۰ هزار نفر در آن سکونت دارند، طبق قانون باید هرسال ۱۰ درصد از بافتهای فرسوده شهر قم ترمیم و بازآفرینی شود اما هنوز روند اقدامات صورت گرفته رضایتبخش نبوده است.
به گزارش قم نیوز سید مرتضی سقائیاننژاد ظهر امروز در افتتاحیه هشتمین کنفرانس بینالمللی توسعه پایدار، عمران و بازآفرینی شهری و دومین کنفرانس تخصصی مهندسی پل که در سالن همایشهای بینالمللی شهرداری قم برگزار شد، اظهار داشت: از بین از 110 کشور جهان در شهر قم دانشجو طلبه مشغول تحصیل هستند.
وی افزود: شهر سالانه پذیرای حضور بیش از 20 میلیون گردشگر و زائر بوده که از اهمیت ویژهای برخوردار است، متأسفانه در حال حاضر بیش از 70 درصد از بودجههای شهرداری قم از طریق فروش عوارض و تراکم تأمین میشود.
شهردار قم تصریح کرد: نحوه نگرش و سبک زندگی شهروندان در چگونگی و شکلگیری شهر اثر بسیار زیادی دارد، متأسفانه به دلیل هجوم بسیار زیاد به شهرنشینی امروزه شهرهای بزرگ کشور در زمینه بازآفرینی و زیرساختی با مشکلات اساسی روبهرو شدهاند.
سقائیان نژاد با انتقاد از رویکردهای مکتبی موجود در غرب ابراز کرد: رویکردهای فکری و فلسفی غالب در غرب از عدم نیاز به دین و معنویت برخاسته و بر آزادی بیحدوحصر تأکید دارد که بههیچوجه نباید در برابر خطرات ناشی از آن در جامعه و در اصول شهرسازی بیتفاوت بود.
وی ادامه داد: شهرسازی و معماری اسلامی نمادی از تزکیه روحی، اخلاقی و عقیدتی بوده درحالیکه معماری و ساختمانسازی غربی نماد تمامعیاری از ثروتاندوزی و روح دنیاگرایی غرب است که متأسفانه در شهرسازیهای کشور نیز نفوذ و رخنه کرده است.
شهردار قم تأکید کرد: نباید اجازه توسعه و گسترش نماهای رومی در شهر قم را داد، گسترش و غلبه این قبیل نماها سبک و روح حاکم بر زندگی شهروندان را تغییر میدهد، در حال حاضر جمعیت شهرنشین کشور 70 درصد است درحالیکه در استان قم بیش از 96 درصد از مردم ساکن شهر قم هستند.
سقائیان نژاد با بیان برخی از مشکلات شهرنشینی بیان کرد: افزایش دامنهدار بیکاری، زاغهنشینی، حاشیهنشینی، کمبود زیرساختهای خدماترسانی، تخریب محیطزیست و اموری ازایندست از مهمترین مشکلات و چالشهای شهرنشینی در کشور و به شهر قم است.
وی تصریح کرد: توسعه شهرنشینی گسترش حاشیهنشینی را در کشور برجای گذاشته است، حاشیهنشینی بهنوبه خود سبب مشکلاتی میشود که کمبود زیرساختها، آب و بیکاری ازجمله مهمترین آنهاست.
شهردار قم ابراز کرد: در شهر قم 700 هزار بافت فرسوده وجود داشته که بیش از 350 هزار نفر در آن سکونت دارند، طبق قانون باید هرسال 10 درصد از بافتهای فرسوده شهر قم ترمیم و بازآفرینی شود اما هنوز روند اقدامات صورت گرفته رضایتبخش نبوده است.