قم نيوز : معاون پژوهشی حوزههای علمیه گفت: وی ادامه داد: حوزهها باید پاسخهای روشنی نسبت به اینکه حکومت اسلامی چه ساختاری دارد و اصل ابتنا بر ولایت فقیه و آرای مردم چگونه است را برای جامعه شرح دهند.
حوزویان ساختار نظام اسلامی را برای مردم شرح دهند
به گزارش قم نیوز حجتالاسلام سید حسین میرمعزی در اختتامیه چهارمین نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم که ظهر امروز در مرکز همایشهای غدیر برگزار شد اظهار کرد: در شورای هماهنگی نهادهای پژوهشی تصویب شد امسال به صورت گستردهتر وارد برنامهریزی شویم و شعار «علوم انسانی اسلامی» در دستور کار قرار داده شد.
وی افزود: امام رضا علیهالسلام میفرماید:«علمآموزی و جست و جو در مسائل علمی بر هر مسلمانی واجب است»، اینطور نیست که طلب علم واجب کفایی باشد بلکه بر هر مسلمانی به قدر ظرفیتش واجب است و البته منظور از علم هر علم نافعی که نیاز جامعه باشد است.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه با بیان اینکه حوزههای علمیه دو نوع کارکرد دارند که شامل کارکرد علمی و پژوهشی و همچنین کارکرد تبلیغی و تربیتی میشود گفت: حوزهها در ارتباط با نظام دو وظیفه دارند که یکی حمایت و پشتیبانی و دیگری نقش نصیحت، نقد و جلوگیری از انحراف است.
میرمعزی اضافه کرد: نهاد روحانیت در مقام نظریه پردازی باید در مواردی که مورد نیاز نظام اسلامی است به عرصه نظریهپردازی وارد شود و ضمن مشخص کردن راه، از انحراف در هر بخشی جلوگیری کند.
وی بیان کرد: برای مشخص کردن ارتباط میان پژوهش و انقلاب اسلامی باید چشمانداز آینده انقلاب را مورد توجه قرار داد.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه عنوان کرد: مقام معظم رهبری درباره نقشه راه انقلاب اسلامی گفتهاند « مرحله اول جنبش و حرکت انقلاب برای سرنگونی نظام طاغوت، مرحله دوم ایجاد نظام اسلامی، مرحله سوم ساخت و بنا کردن دولت اسلامی با همه قوا، نهادها و سیاستگذاریها، مرحله چهارم جامعه اسلامی که ارزشهای اسلامی در آن نهادینه شده است». این نقشه راهی است که برای آینده انقلاب ترسیم شده است.
میرمعزی افزود: چون این نظام بر پایه اسلام است و میخواهد به نزدیکی هر چه بیشتر به اسلام دست یابد به کمک حوزهها در زمینه پژوهشی در ابعاد مختلف نیازمند است.
وی ادامه داد: حوزهها باید پاسخهای روشنی نسبت به اینکه حکومت اسلامی چه ساختاری دارد و اینکه اصل ابتنا بر ولایت فقیه و آرای مردم چگونه است را برای جامعه شرح دهند.
معاون پژوهشی حوزههای علمیه بیان کرد: در بخش جامعه و تمدن اسلامی با مطرح شدن الگوی اسلامی ایرانی وارد نقشه راه ساخت تمدن نوین اسلامی شدهایم که دولت و ملت را منسجم میکند.
میرمعزی اذعان کرد: سیاستگذاریهای خوب و روشنی نیاز است تا حوزهها بتوانند در رابطه با انقلاب اسلامی به خوبی نقش خود را ایفا کنند.